Anchetaţi pentru că vindeau sânge

Nouă persoane – angajaţi ai Centrului de Transfuzii Slobozia şi cadre medicale de la alte unităţi spitaliceşti din judeţ – sunt suspectaţi că vindeau sângele din centru, deşi, potrivit legii, sângele este gratuit, conform Digi24.

Faţă de aceştia s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru abuz în serviciu şi pentru infracţiuni la legea specială privind transfuziile de sânge.

Potrivit procurorilor, şapte oameni aflaţi în stare gravă au murit, neprimind sângele necesar.

„Şapte persoane au murit. Nu pot să spun că nu ar fi murit oricum. Ideea e că au murit fără să primească sânge”, a declarat Daniela Dediu, prim – procuror la Parchetul Slobozia.

Adolescentă care n-a primit sânge pentru că era de altă etnie

Mulţi pacienţi nu au primit sânge, deşi aveau nevoie, refuzul din partea angajaţilor centrului venind pe bază de criterii etnice sau fiind legat de starea financiară a bolnavilor. Spre exemplu, într-unul din cazuri, angajaţii centrului au refuzat să asigure medicilor sângele necesar pentru o adolescentă, pe motiv că era de altă etnie.

Şefa Centrului de Transfuzii a fost reţinută în dosar. Ea nu a dat declaraţii în cauză.

Potrivit Danielei Dediu, la sfârşitul zilei se împărţeau banii, mare parte revenind şefei centrului de transfuzii, care coordona această activitate.

ACTUALIZARE:

Şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Slobozia şi cinci asistente de la această unitate au fost reţinute, alte două asistente fiind puse sub control judiciar în dosarul în care personalul centrului este suspectat că ar fi solicitat pacienţilor bani pentru a primi sângele de care aveau nevoie, conform Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Ghetu 854 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.