Protest al angajaţilor Institutului „Marius Nasta” 

Zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, biologi, asistente şi personal administrativ, protestează, miercuri, în curtea unităţii, scandând „Jos Guvernul” şi „Demisia”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de reducerea sporurilor.

„S-au schimbat reglementările şi sporurile de 100% pe care le primeau salariaţii nu se mai aplică. Sporul va scădea. Problema cea mai mare este la infirmiere şi la îngrijitoare care nu au beneficiat de mărirea salariului de bază care s-a aplicat medicilor şi asistentelor şi dacă şi sporurile sunt limitate, în ansamblu şi salariile lor vor scădea. Asistentele doresc să îşi păstreze sporul de 100% , deşi calculele care se pot face arată că aceste sporuri vor scădea şi pentru ele consistent”, a declarat presei Irina Strambu, purtător de cuvânt al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Activitatea spitalului nu este afectată pentru că urgenţele sunt asigurate în continuare şi medicii lucrează, conform sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Personalul administrativ nu face parte din medical. De aceea nu au intrat la modificari de salarii. Sanitas pentru tesa a protestat si nicidecum pentru personalul medical.

  2. Ce sporuri vor astia?!
    Ca ei NU lucreaza in „conditii vatamatoare” precum cei din Parlamentul Romaniei, uite aici SPORURI la Parlament, pe principiul „cine-mparte, parte-si face”:
    „Camera Deputaţilor a publicat Salariile de bază în cuantum brut lunar, aferente funcţiilor din Serviciile Camerei, din cadrul birourilor parlamentare, precum şi lista indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică alese, la data de 31 martie 2018.
    Potrivit acestora, angajații din serviciile Camerei, la Salariul de bază se aplica un SPOR de condiții VATAMATOARE de 15%, față de 10% cât era acesta ca procent în septembrie anul trecut, și ajunge până la 3000 lei pentru ea cea mai înaltă funcție, cea de Secretar general.
    Secretarul general are un Salariu de bază de 20.194 lei şi un SPOR de Condiţii VATAMATOARE de 3.029 lei. Secretarii generali adjuncţi au salariu de bază de 9.200 lei şi un SPOR de condiţii vătămătoare de 1.380 de lei, şefii de departament au un salariu de bază între 13.757 lei şi 15.433 lei, plus SPORUL de condiţii vătămătoare între 2.064 lei şi 2.315 lei, iar directorii generali au un Dalariu de bază între 13.079 lei şi 15.433 lei, la care se adaugă SPORUL de condiţii VATAMATOARE de 15%.

    Consilierii parlamentari au un salariu de bază între 6.573 lei şi 10.368 lei, cu SPORUL de condiţii VATAMATOARE între 986 lei şi 1.555 lei.
    De asemenea, Experţii parlamentari au salarii de bază între 5.988 lei şi 8.295 lei, plus SPORUL de condiţii VATAMATOARE de 15%.
    Cofetarii au salariul de bază 3.670 lei cu un SPOR de 551 lei, iar Bucătarii au salariul de bază de 4.770 lei, cu SPORUL de 716 lei.”

    La Parlament sunt „conditii vatamatoare”, nu gluma!
    Munca grea, Maxim 3 zile pe saptamana, cate 4-5 ore, plus vacante ca la elevi, „vatamatoare”, nu?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.