Angajații CNSAS, în grevă japoneză

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, atât cei afiliaţi, cât şi cei neafiliaţi S.C.N.S.A.S., intră în grevă japoneză începând cu data de 25.05.2023. Ei au prezentat într-un comunicat remis cotidianul.ro atît nemulțumirile cît și revendicările lor:

NEMULŢUMIRI : SITUAŢIA SALARIALĂ.

„Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea C.N.S.A.S. în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situaţii de fapt şi prezentăm în consecinţă următoarele :

REVENDICĂRI :

Aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaţilor C.N.S.A.S. pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 01.01.2022 şi care nu se aplică nici la data redactării prezentului comunicat ;
Calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă ;
Acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.
Încă din 2018, instituţia noastră a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări.

In funcţie de evoluţia evenimentelor, ne rezervăm dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii“, avertizează reprezentanții CNSAS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Asta-i culmea,…plosnițele securiste vor bani pentru bui-bui…dacă ar dispărea acestă instituție criminală?…numai în românia mai ființează o asemenea instituție…

 2. Pai , ma intreb si eu , cate sute de ani le trebuie sa studieze arhivele securitatii? De cand au inceput aceste studii, a fost data publicitatii vreo concluzie , un rezultat cat de mic , ma rog, un studiu , ceva acolo ? Exista vreun plan de studii , vreun program, vreo tema majora de interes national?

 3. Cer bani pentru conditii grele de „munca”?Fac politie politica la comanda interlopilor fabricand dosare fictive.

 4. Plosnitele si păduchii fac greva. La mai mare spurcatilor!!!!!!!!

 5. Ăștia nu sunt cumva băieții și fetele alea care au jurat că domnul Băsescu n-a fost informator și că domnul Augustin Lazăr este mai curat ca lacrima?
  Buni băieți. Merită o dublare a salariului. Plus un spor de vreo 200% pentru activitate deosebită în slujba adevărului.

 6. Dacă liderii de sindicat nu sunt oamenii cheie ai sistemului …unde ar mai putea activa ? … Totul este la comandă nimic nu este întâmplător … In privat totul este perfect toți mulțumiți la stat este marea jale …numai se poate trăi profesorii cu 4 ore de muncă pe zi , Doctorii cu 10000 lei pe lună numai suportă condițiile , polițiștii sunt și ei gata să facă grevă cu pensie la 40 de ani …e Jale mare ……eu eu trag in privat de pe astăzi pe mâine …mai merge numai merge …hai că nu închidem luna asta poate o mai duc o lună … și așa trăiesc ….gata să închid firma in orice minut …cu rata dublată …. mă gândesc ce o să fac mâine ……ii plâng pe angajații de la stat …. sunt profund emoționat de condițiile celor de la CNAS :))))) le propun mâine să facem schimb de locurile de muncă ….

 7. nu asa;
  -sa anuntze ca sint pe cale sa descopere noi colaboratori!

 8. @Rammstein

  Google has also used TPUs for Google Street View text processing and was able to find all the text in the Street View database in less than five days.
  In Google Photos, an individual TPU can process over 100 million photos a day.

  „dosaru” nu e o idee chiar atat de rea…..
  inteligenta artificiala inca e imatura,
  mai poate invatza cate ceva!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Tensor_Processing_Unit

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.