Angela Merkel nu va renunța la mandatul de cancelar

Cancelarul german Angela Merkel a infirmat marţi speculaţiile că ar putea demisiona înaintea să-şi încheie în 2021 cel de-al patrulea mandat de şefă a executivului, despre care a promis anterior că va fi şi ultimul, transmite agenţia dpa, citată de Agerpres.

Reacţia ei survine în urma unor relatări din presă conform cărora, la o reuniune în luna iunie a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), ea ar urma să-şi anunţe intenţia de a se retrage mai devreme, eventual pentru a deveni preşedinte al Consiliului European.

Întrebată marţi la o conferinţă de presă dacă la reuniunea partidului din 2-3 iunie are în vedere să facă un anunţ despre viitorul ei, Angela Merkel a spus că va ”răspunde la aceasta cu un ”nu” clar”.

Speculaţiile din presă au fost alimentate şi de anunţul neaşteptat despre desfăşurarea acestei reuniuni, ce va avea loc la numai câteva zile după alegerile europene.

Considerată o ancoră a stabilităţii în UE în ultimii 14 ani, dar confruntată pe plan intern cu critici după ce a deschis graniţele Germaniei pentru mai mult de un milion de migranţi, Angela Merkel a renunţat în luna decembrie la conducerea CDU. Aceasta a fost preluată de către Annegret Kramp-Karrenbauer, înainte o cvasi-necunoscută în lumea politică, zisă şi AKK, conform iniţialelor ei, sau mini-Merkel, datorită apropierii sale de actualul cancelar.

Annegret Kramp-Karrenbauer, considerată favorită la postul de cancelar după retragerea Angelei Merkel, încearcă să-şi contureze propria personalitate, organizând dezbateri pe diferite teme politice, inclusiv subiectul delicat al migraţiei. Pentru a recupera din popularitatea pierdută de CDU, ea încearcă de asemenea să pledeze pentru valorile tradiţionale susţinute de votanţii mai conservatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

 1. Da, păi semi-senilii ca tante Merkel renunță greu, mai ales dacă-s spălați pe creeri de Soros

 2. @Perlan
  Teoretic asa ar fi, dar intreb si eu nedumerit: despre ce creier este vorba?

 3. Imperialistii Occidentului, nelegiuit: UE, SUA, NATO, FMI-oculta iudeomasonică vor cu orice preț controlul total și puterea globală pentru a submina și distruge națiunea, cultura, familia, religia, tradiția popoarelor și a forma o babilonie globală anticristică, antiumana!
  Pentru asta au inventat două ideologii satanice: capitalismul și comunismul. Capitalismul, societatea de consum – pâine și circ (mai mult circ!) are succes mai mare pentru ca exploateaza slăbiciunile și viciile omului.
  Pentru îndobitocirea omului  folosesc mijloacele de control și manipulare informatice media pe care au pus monopol (tv, radio, ziare, net) dar și mijloace financiare si economice (privatizări, bancheri, asigurări, pensii private). Prin corporațiile lor corup guverne, acapareaza resursele, pentru a fi dependenți economic și financiar de politica lor anticristică, cu concursul trădătorilor de neam.
  200 de corporații patronate de oculta iudeomasonică dețin forța economică și politică a 140 de tări: 1% dintre oameni dețin mai mult de jumătate din bogăția lumii.
  Acolo unde nu reușesc îndobitocirea, ocuparea și jefuirea popoarelor, iar acestea își apără prin naționalism și patriotism resursele, economia, cultura, tradiția, familia, nelegiuiții din Occident provoacă conflicte, revolte, războaie, euromaidane, „primaveri” arabe(Ucraina, Serbia, Afgan, Irak, Siria, Egipt, Libia) pentru a jefui, a destabiliza, a provoca haos  si „crize”.
  Astfel, omul îndobitocit, bulversat, prin „dezbină și stăpânește”, „crize“, „pâine și circ, stat de „drept”, justitie „independenta”, „refugiati” mahomedani, sodomisti, infracțiuni…va fi manipulat și controlat ca un animal, după care, iudeomasonii, nelegiuitii din occidentul „civilizat” care au provocat „crizele”, vor veni ca „salvatori“, dar în condițiile și cu mijloacele lor: „pâine” și circ, cip și card, control total, dictatura globala…

  • Mare noroc cu Maica Russia care ne va feri de toate relele pomenite de matale, mai putin de comunism !
   El este ultima noastra speranta pentru salvarea valorilor traditionale.
   Eu zic sa dam o fuga pana-n Piata Rosie sa ne impartasim cu ceva formol reciclat de la Mausoleu….

 4. Du-te bai cu cultura ta de aici. De ce folosesti roadele culturii tehnico-stiintifice americane ca sa comunici tampenii pe internet? Foloseste roadele propriei culturi, raspandeste-ti ideile cu vocea racnita sau cu tulnicul, fii patriot si nu folosi nimic din inventiile imperialismului. Incalta opincile si fa-ti haine de in sau canepa impletite in casa, nu folosi ca un parazit puturos ceea ce au invenntat altii si la care tu n-ai conntribuit cu nimic. Treci ianapoi la epoca de piatra, nivelul culturii tale patriotice.

  • Mesajul era adresat celu care semneaza : iudeomasonii lucreaza pentru tine (1 mai 2019 la 10:01 ).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.