ANRP îşi închide uşile pentru public

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a luat decizia ca, începând cu data de 02.03.2020, activitatea de relații cu publicul să se facă doar prin telefon sau corespondență poștală, pentru prevenirea și combaterea infecțiilor de natură virală, informează un comunicat.

ANRP invocă și numărul mare de petenți care se deplasează din întreaga țară la sediul instituției pentru a solicita informații sau a depune documente.

În sprijinul persoanelor care au nevoie de informații, ANRP își va modifica programul de audiențe telefonice, va desemna în mod suplimentar persoane calificate și va aloca mai mult timp pentru această activitate. Astfel, de luni până joi, informațiile vor fi oferite telefonic pe toată durata programului de lucru, respectiv de la ora 09:00 la ora 17:00, nu doar de la ora 12:00 la ora 16:00, ca în prezent. Se vor acorda audiențe telefonice și în ziua de vineri, în intervalul orar 09:00 – 14.00.

„Pentru ca activitatea de informare să fie eficientă, insistăm ca persoanele să ne contacteze doar la numărul de telefon alocat domeniului de activitate al instituției care corespunde, punctual, nevoii de informare:
• 021-200 94 71 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 10/2001;
• 021-200 94 70 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite în temeiul legilor de fond funciar;
• 021-200 94 60 – pentru probleme legate de emiterea titlurilor de plată și a certificatelor de deținător de puncte;
• 021-200 94 85 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 9/1998 și Legii nr. 290/2003;
• 021-200 94 68 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite de culte religioase și minorități naționale.

Atragem atenția că apelarea unui alt număr de telefon decât cel alocat strict unei problematici nu va conduce la primirea unui răspuns și, pe de altă parte, va bloca accesul altor persoane interesate de domeniul respectiv.

În situația în care se urmărește completarea dosarelor de despăgubiri cu documente, recomandăm înaintarea acestora către A.N.R.P. prin Poșta Română sau alte servicii de curierat, cu confirmare de primire.

Pentru transmiterea unor documente în copie sau a unor petiții, punem la dispoziție următoarele adrese de email:
• petitii@anrp.gov.ro – Legea nr. 10/2001;
• petitii.ff@anrp.gov.ro – legile fondului funciar;
• plati@anrp.gov.ro – emiterea titlurilor de plată și a certificatelor de deținător de puncte;
• legea290@anrp.gov.ro;
• legea9@anrp.gov.ro;
• culte@anrp.gov.ro.

La solicitarea expresă a petenților, pentru corespondența electronică primită la adresele de mai sus până în ora 14:00, vom trimite în aceeași zi numărul cu care au fost înregistrate documentele/ petițiile. Pentru corespondența primită după ora 14:00, numărul de înregistrare va fi comunicat în ziua următoare”, arată comunicatul.

La sediul ANRP se acordă consiliere unui număr mediu de 750 de persoane, în timp ce alte aproximativ 500 de persoane depun documente la Registratura Generală, aflată în același spațiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Ramane ca odata si odata cineva sa ii judece pe Basescu,Taricaenu si Macovei,cei trei borfasi ai Romaniei care au pus la cale criminala”restitutio in integrum”cel mai mare jaf al Romaniei,cu capacul Fondul Proprietatea si ANRP!
    Chiar daca au protectie actuala,nu trebuie uitat jaful si faradelegea celor 3!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.