Ansamblul „Violoncellissimo” de ziua lui Brâncuşi, la Bruxelles

Pe 2 februarie, cu ocazia aniversării în luna februarie a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, renumitul ansamblu Violoncellissimo creat şi condus de Marin Cazacu va concerta la Bruxelles la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE.

Ansamblul Violoncellissimo una dintre cele mai spectaculoase şi mai performante formaţii camerale ale României – este format din membri ai Orchestrei Române de Tineret şi va fi condus de violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu.

În program:

Johann SchrammelMarch

Tomaso Albinoni – Adagio

Constantin DimitrescuRomanian Dance

Heitor Villa LobosBachianas Brasileiras no. 1 – Andante

Hans Zimmer/ CazacuThe Pirates of Carabbean

Astor Piazzolla/CazacuOblivion and Libertango

N.Rimski KorsakovThe flight of the Bumblebee

Mozart /Say/CazacuAlla Turca Jazz

Sabin Pautza( arr)The Final Countdown

Maestrul Marin Cazacu şi Violoncellissimo. Foto Virgil Oprina

Concertul urmează după cel pe care Orchestra Română de Tineret îl va susţine la celebra sală de concerte BOZAR pe 1 februarie, în cadrul unui eveniment special.

Apărut în anul 2000 la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, ansamblul Violoncellissimo reuneşte cei mai performanţi violoncelişti ai momentului din România.

Arta interpretării violoncelistice ridicată la rang de spectacol!”

Creat pentru a deschide un drum nou în promovarea muzicii şi al tinerelor talente, Violoncellissimo explorează limitele imenselor posibilităţi de expresie muzicală a violoncelului, entuziasmând publicul cu prilejul fiecărei apariţii.

Având la activ sute de concerte susţinute în Italia, Spania, Portugalia, Macao, Germania, Austria, precum şi în multe oraşe ale României, la care se adaugă numeroase înregistrări video şi audio, Violoncellissimo se mândreşte cu două prezenţe în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu în 2001 şi 2013.

De asemenea, în palmaresul ansamblului Violoncellissimo se află şi concerte demne de Cartea Recordurilor, precum cele din 4 mai 2008 şi cel din 26 mai 2013 când pe scenă au urcat 60 şi respectiv… 100 de violoncelişti.

Adjectivele „extraordinar”, „senzaţional”, „unic”, „seară de neuitat”, care au apărut în presă, au făcut înconjurul lumii muzicale din toate ţările în care au concertat muzicienii români.

Repertoriul ansamblului este foarte divers, cu pronunţate trăsături crossover, fiind alcătuit din piese originale şi transcripţii din foarte multe stiluri, de la baroc la World Music, trecând prin folclor tradiţional românesc, pop sau jazz.

Organizatori: Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE în colaborare cu European Artists Management şi Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.