Apocalipsa financiară se declanșează pe 23 noiembrie

Firma de cercetare Exclusive Analysis susține că între 23 și 26 noiembrie se va declanșa o criză bancară mondială. Apocalipsa financiară are 65% probabilitate să se declanșeze între 23-26 noiembrie, spun ei.

Experții de la Exclusive Analysis suștin că sunt suficient de versați încât să prognozeze fără marjă de eroare sfârșitul sistemului financiar mondial. Totuși, cel mai probabil, zilele apocalipsei financiare, vehiculate de specialiștii Exclusive Analysis, vor trece banal, ca oricare altele, iar profeții sfârșitului lumii financiare vor trebui să suporte consecințele blufului confirmat.

Predicția fatalistă se fundamentează pe o premisă simplă dar nesustenabilă. Profeții sfârșitului spun că dezastrul va începe cu o criză bruscă în care SUA, Marea Britanie, și țările din BRIC, adică Brazilia, Rusia, India, China, vor refuza să finanțeze prin FMI Zona Euro. Grecia și Italia se vor prăbuși. Sistemul bancar mondial se va cufunda în haos, pe măsură ce firmele vor fi puse în fața unor pierderi de miliarde de dolari.

Predicția pleacă de la prezumpția că EFSF (European Financial Stability Facility) nu are suficient capital încât să poată preveni criza. Corect, de altfel. Fondul poate împrumuta cel mult 440 de miliarde de euro. Coroborat cu capitalul pe care FMI l-ar putea funiza și fondurile de urgență ale Germaniei și poate ale SUA, dezastrul financiar mondial ar putea fi evitat.

Raportul elaborat de firma Exclusive Analysis pornește de la premisa că după criza din 2008, cele mai puternice state din lume vor îngădui o catastrofă similară, în viitor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.