Așa da ajutor pentru cetățeni!

Primăria Sectorului 4 a anunţat, marţi, începerea lucrărilor de eficientizare termică la primele 20 de blocuri din totalul de 158 care vor fi reabilitate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, în premieră, imobilele vor avea panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la întreţinere.

În perioada următoare se va interveni atât la exteriorul, cât şi la interiorul imobilelor. Lucrările vor viza reabilitarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea teraselor, a instalaţiilor şi a lifturilor, precum şi montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la energia electrică. Totodată, se vor monta şi staţii de încărcare electrică pentru autoturismele locatarilor.

Toate aceste lucrări de reabilitare se vor face gratuit pentru cetăţeni, costurile fiind suportate din bugetul pe care comunitatea Sectorului 4 l-a accesat în prima etapă a „Valului Renovării” din PNNR.

„Anul acesta, Sectorul 4 al Capitalei a reuşit o premieră la nivel naţional, obţinând cei mai mulţi bani din PNRR. Nu mai puţin de 161 de milioane de euro, adică 70% din bugetul total alocat ţării noastre au fost accesate pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe aflate în zone mai puţin dezvoltate”, au transmis reprezentanţii autorităţii locale.

De aceşti bani vor fi reabilitate 145 de blocuri din zone precum Reşiţa, Huedin, Giurgiului şi Triunghiul Berceni. Acestora li se adaugă alte 13 imobile, încadrate într-o altă axă de finanţare din PNRR, pentru care autoritatea locală a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Ce-i rau in asta?
    Si eu am niste panouri din astea, dar mai mici, care ma scutesc sa mai platesc curentul ptr iluminat casa.
    Si E foarte bune.
    Felicitari primarului din Sect 4! O initiativa cara ar trebui luata la nivel de tara……[Rumburak]

  2. Felicitari, Doctorului si echipei sale! Oare exista cetateni, locuitori la bloc/ casa, ce nu si-ar fi dorit asa un plan? Poate doar daca nu au aflat!!!!

  3. In ce film,sa nu-l pierd,apare minunata primarie a sectorului 4 ?

  4. Bani sifonaţi. Rezultatul va fi o mică (foarte mică!) scădere la factură, dar brusc vor apărea foarte mari cheltuieli cu mentenanţa sistemului. Orice inginer cu o minimă experienţă poate confirma acest aspect. Este o inginerie foarte asemănătoare cu ingineria eolienelor. Am luat bani de la Uniune pentru eoliene, jumătate i-am dat înapoi pentru tot felul de studii, un sfert l-am furat noi (adică ei băieţii deştepţi) şi cu ce-a mai rămas am pus pe ici pe colo câte o turmă de vârtelniţe. Rezultatul? Un mare caca-maca! Europenii au câştigat bani, băieţii deştepţi au câştigat bani şi noi
    am rămas cu datoriile aşteptând vântu să bată-n pale ca să fim endependenţi energetic.

  5. Moşul Vanga…aprob suta la suta.

    Inginer cu grade SI experience.lool

  6. Cei mai ajutați cetățeni vor fi cei care vor vinde la „fier vechi” materiale și echipamente din aceste instalații .

  7. Cea mai ecologica dar si cea mai ieftina masura/ajutor ar fi finantarea nerambursabila a instalarii de centrale pe gaz in fiecare apartament, urmata de desfintarea cet-urilor. Este echivalent cu cele mai mici emisii de CO2 si cu cheltuiala cea mai mica pe termen scurt dar si pe termen lung.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.