Ascunsele afaceri imobiliare ale unui mascat

Radu Ciorca, adjunctul mascaţilor de la IPJ Cluj, a dezvoltat din salariul de la Intervenţii un ansamblu rezidenţial

Radu Simion Ciorca, adjunctul mascaților de la IPJ Cluj, în combinație cu Radu Nicolae Păcurar, fost viceprimar, actualmente consilier local, au dezvoltat un cartier rezidențial în Apahida, județul Cluj.

Polițistul funcționar public cu statut special a dezvoltat afacerea mai întâi în nume propriu, iar când a început să bată la ochi a transferat-o pe numele altora. Așa se face că bugetarul apare la muncă cu un Audi Q7 negru cu numărul de înmatriculare CJ XX PSP.

Reporterii Cotidianul au intrat în posesia unui contract de vânzare-cumpărare prin care a fost vândut un apartament într-unul dintre blocurile ridicate, pe strada Republicii, nr. 11 C, din Apahida, de asocierea formată din Radu Nicolae Păcurar (viceprimar și consilier local), Radu Simion Ciorca (adjunct al Serviciului pentru Acțiuni Speciale IPJ CLuj), Rodica Bianca Ciorca, Cristian Marius Câmpan și soția sa, Alina Maria Aurora Câmpan (secretară la IPJ Cluj). Conform documentului datat decembrie 2009, rezultă că imobilul a fost construit pe un teren deținut după cum urmează: în cotă de 1/3 de Câmpan Cristian Marius și soția Câmpan Alina Maria Aurora, în cotă de 1/3 pentru Păcurar Radu Nicolae și în cotă de 1/3 de către Ciorca Radu Simion și soția sa, Ciorca Rodica Bianca. Deși presa a mai relatat despre acest aspect, inspectorii Agenției Naționale de Integritate nu s-au sinchisit să-l întrebe pe polițist cu ce bani a participat la construirea imobilelor. În anul 2011, unul dintre blocurile ridicate a făcut subiectul unor articole de presă după ce conductele de canalizare din subsolul blocului au cedat, iar dejecțiile au umplut bunurile locatarilor de „respect“. Surse din cadrul IPJ Cluj au declarat, sub protecția anonimatului, că adjunctul de la mascați provine din civilie, fiind angajat din sursă externă în anul 2000.

Încurcături în declarații

Conform declarației de avere din anul 2009, modificată după publicarea unui material de presă într-un cotidian central, Radu Simion Ciorca a declarat că deține 1/3 dintr-un teren intravilan în Apahida, cumpărat între anii 2007 şi 2008, cu valoare de impozitare de 637.000 euro, titular al actului de proprietate fiind Câmpan Marius și Radu Păcurar!? La capitolul clădiri, Ciorca a trecut 48 de apartamente în cotă de 1/3, cu valoare de impozitare de 920.000 euro, iar titulari sunt tot Câmpan Marius și Radu Păcurar!? Tot el spune că în 2008 a vândut 106 apartamente cu suma de 3.150.000 euro și avea un credit de 91.500 euro scadent în 2037. În comparație cu suma încasată de pe urma vânzării apartamentelor, venitul din salarii de 55.000 lei pentru „Intervenții“ este la capitolul „și altele”.

Scapă de „mort“

Nemaiștiind cum să gestioneze lucrurile, în declarația de avere din 2009 a uitat să treacă un teren obținut în 2003 prin „concesiune“. Acesta apare ulterior în declarația din 2010, după ce presa a pus tunurile pe afacerile bugetarilor. Cum, necum, Ciorca s-a extins în continuare, astfel că mai avea 20 de apartamente. Ca să scape la un eventual control, Ciorca a donat către tatăl său, Ciorca Simion Vasile, un teren de 80.000 euro, a vândut către ­Gheorghe Irimeș un teren și construcția cu 95.000 euro și a încasat 1/3 din vânzarea a 94 de apartamente cu 785.000 euro.

În cea mai recentă declarație de avere, ofițerul din cadrul IPJ Cluj, adjunct al Serviciului pentru Intervenții Rapide, a declarat și terenul din Mărișel în suprafață de 1.100 mp – un fel de zonă a oamenilor cu bani din Cluj –, pe care îl deținea din 2008, dar omis în multe dintre declarațiile de avere. Nici valoarea creditului bancar contractat în 2007 nu s-a diminuat până în 2017. Acesta a rămas la 91.500 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Eduard Pascu 109 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Domnul Pascu ,excelent articol!Sa urmarim viteza de reactie a doamnei ministru Carmen Dan,speram sa aiba o pozitie vis a vis de afaceristii din politia romana !Inca se fac pariuri daca se autosesizeaza sau va fi trasa de manaeca…Sau adoarme la loc..

  • Reactia ministresei ar trebui sa existe , dar intr-o alta ordine a listei . Unde sunt ANI , DIPI , DGA si de ce nu DNA , care dupa cate am constatat , are o vasta ,, retea ” de martori ?

 2. Ca în tot ce s-a întâmplat în “lumea afaceriștilor și întreprinzătorilor” nimic nu este întâmplător și singular, rezultând ca toate sunt coordonate de undeva și de cineva. Cineva fiind o organizație foarte bine strucuratată. Dacă s-ar verifica la nivel național “dezvoltatori imobiliari” nu foarte mari, cât este orașul de blocuri din comuna Selimbăr gard cu Sibiul, s-ar vedea că mulți sunt fie direct angajați în MAI fie copii lor. Cine proiectează, traseul aprobărilor, cine creditează, cu cine se construiește toate sunt mână in mâna organizației distribuită la nivel național. Dar tot ce scriem e “câinii latră”! În capitalismul plin de libertăți și mustind de dreptate fac afaceri și se înbogățesc numai cine pot și grație lor economia avansează. Ceialalți au dreptul să voteze. Că de ales alege tot cine are nevoie.

 3. Nu este de mirare!
  Coruptii sunt dintre acesti indivizi de slaba calitate din statul politienesc!
  Legea raspuderii tuturor in fata legii cu grille de pedepse!
  Pina atunci hotia nu poate fi stapinita!
  De asemenea o lege acompetentelor pentru toti bugetarii caci altfel vor fi hahalere cu diplome care sunt cei mai calificati in aceste acte de coruptie si subminare a romaniei!

 4. şi-a mascat foarte bine intenţiile imobiliare, probabil că a dorit să ne facă o surpriză plăcută. Păcat că i-au luat-o înainte jurnaliştii şi să sperăm că şi dna-ul o să-i facă o surpriză la fel de plăcută…

  • Saracul , a luat virusul megalomaniei de la Dragnea , casa pe doua strazi in Alexandria , 7000 de metri patrati , piscina de lux , teren de tenis cu nocturna . Tariceanu se simte bine la Snagov , o vila de 455 metri patrati pe malul lacului Snagov si vreo 1700 metri patrati terent aferent . Ciorca si-a copiat idolii , a zis ca daca e mascat nu-l identifica legea . Fratica , din munca cinstita , noi , amarastenii , avem vreo sansa ?

 5. Ofiterul de la protectie care raspunde de „mascati” mai e in functie?

  • Pai cu ce vrei bre sa isi plateasca intretinerea?!

   Fraza asta spune tot:
   …venitul din salarii de 55.000 lei pentru „Intervenții“ este la capitolul „și altele”.

 6. Deștepții de la Cluj , Grupul de la Cluj … , Rareș Bogdan de la Cluj … , Universitarii Codea , Maior , Gusty lazăr , Dăncu , Crsty Diaconescu … de la Cluj … , Koveși , Johanis de la școala clujeană … ! A , uitasem de Boc de la Cluj … , Gușă , Bob Rădulescu și … Goțiu de la Cluj … ! La toți aceștia să adăugăm și miliardele de euro alocate de la bugetul central pentru afacerile locale din care se înfruptă … , și dezvoltatorii din poliție …

 7. Un bugetar care nu-si poate justifica averea care depaseste cu mult veniturile salariale automat sa fie cercetat si sa se confiste valoarea ce nu poate fi justificata.(conform IL 18 al lui nea Nicu)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.