Astăzi vom afla câștigătorii Festivalului Cerbul de Aur

 James Blunt, Horia Brenciu & HB Orchestra şi Delia au susţinut recitalurile serii, care reuşit un grandios spectacol cucerind publicul. Spectatorii şi presa Festivalului au ales câștigătorii, după închiderea concursului

James Blunt – credit Jimmy Fontaine

Cei 18 artişti înscrişi în competiţia Festivalului Cerbul de Aur au dat ultimul test în faţa juriului şi a publicului! Vineri, 31 august, concurenţii au urcat din nou pe scena din Piaţa Sfatului pentru a interpreta cea de-a doua piesă din concurs. Apoi, au rămas doar emoţiile aşteptării deciziilor! A juriului, dar și a publicului și a jurnaliştilor, pentru că s-a deschis votul pentru public şi reprezentanţii presei.

Alături de concurenţi a fost Iulia Vântur, la fel de emoţionată ca şi ei.

 „Sunt emoţionată. A fost o surpriză foarte plăcută şi o bucurie pentru mine să primesc invitaţia Televiziunii Române de a prezenta festivalul. Am crescut uităndu-mă la Cerbul de Aur. Sunt foarte mulţi artişti care m-au încântat de-a lungul timpului”, a declarat Iulia Vântur, la conferinţa de presă. „Imediat ce am aflat, am sunat-o pe mama, ştiam că şi părinţii mei vor fi fost foarte încântaţi”.

Pe scena Cerbului de Aur, Gabriel Garko este invitat special al Festivalului, care ne va împărtăşi din experienţa de la filmările serialelor care l-au făcut celebru.

Publicul şi presa Festivalului au ales câștigătorii, după închiderea concursului

Fanii au putut vota favoritii pe pagina de Facebook a Festivalului, www.facebook.com/CerbulDeAur.ro, unde a fost creat un poll special pentru a afla cine va primi premiul publicului.

Sesiunea de vot a fost deschisă imediat după ce ultimul concurent a coborât de pe scenă și s-a închis în aceeași seară, la terminarea recitalului/concertului.

 Jurnaliștii acreditati și-au exprimat voturile pentru favoriți într-o secțiune special creată pentru ei pe site-ul Festivalului, cerbuldeaur.ro. La fel ca și în cazul votului publicului, sesiunea de vot a fost deschisă imediat după ce ultimul concurent a coborît de pe scenă și s-a închis în aceeași seară, la terminarea recitalului/concertului.

Splendidă scenografia, frumoase costumele interpreţilor, profesionişti operatorii TVR. In a doua seară de concurs, artiştii au intrat pe scenă în ordine inversă faţă de prima seară. Astfel, Raluca Blejuşcă a deschis concursul cu piesa „Oameni”, urmată de Dinaya din Kazakhstan, care a cântat „De dragul tău” şi de Dora Gaitanovici, cu melodia „Spune-mi”.

După ce în prima seară de concurs Ryan O’Shaughnessy a încercat să ne convingă că „Noi ne potrivim”, în a doua seară a interpretat „Together”. Italianul Damiano Borgi a cântat „Don’t stop me now”, iar artistul spaniol Giorgio Gonzales – „Esta noche”.

„Tu nu vezi cerul” este piesa cu care Lidia Isac din Republica Moldova a început al doilea calup de melodii româneşti. Ea a fost urmată de Omer Netzer din Israel, care a ales să cânte „La tine aş vrea să vin” şi de Olivier Kaye din Belgia, cu „Să nu-mi iei niciodată dragostea„. Dacă pentru artistul belgian învăţarea piesei în limba română nu a fost dificilă, „pentru că româna e o limbă latină, ca şi franceza”, Omer a sperat să cucerească publicul cu emoţia interpretării. „Mi-a fost dificil cu versurile în limba română, însă deşi pronunţia nu e foarte corectă, când cânţi cu suflet publicul simte şi te ajută”.

Basti  (San Marino) a intrat în competiţie cu piesa „Stay„, Inis Nezir din Albania ne urcă pe „Piedestal”, iar cipriotul John Karayiannis vrea să cucerească audienţa cu „Diggiloo-Diggiley„.

Tiziana Camelin (Italia) a spus pe scena braşoveană că „Dau viaţa mea pentru o iubire„, în timp ce Ovidiu Anton a optat pentru „Copacul„, singura piesă care i se potrivea şi pe care nu o cântase până acum, după cum a mărturisit artistul la conferinţă. „O capodoperă a muzicii româneşti, cu un mesaj puternic. Mi-am dorit întotdeauna să cânt o piesă a lui Aurelian Andreescu”, a completat Ovidiu.

Promit” ne spune Amaliya Margaryan din Armenia, în încheierea ultimului calup de piese româneşti.

Ultimii trei concurenţi care au intrat în concurs au fost: Karl William Lund (Marea Britanie), cu „Miracle„, Antonia Gigovska (Macedonia), cu „And I’m telling you” şi Kelly Joyce (Franţa) care ne dă „Rendez-vous„.

Pe lângă juriul internaţional care va decide la cine merg: Marele Premiu şi premiile I, II şi III, spectatorii şi jurnaliştii au putut vota pentru a acorda Premiul Publicului şi Premiul Presei Festivalului.

Astazi, vom afla câştigătorul Marelui Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, dar şi ale celor trei premii de pe podium şi a premiilor speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Municipiului Braşov; Premiul Judeţului Braşov; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt cei vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, pâna la 2 septembrie, de la ora 20.30.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.