Astrologii şi prezicătorii, recunoscuţi oficial de Guvern din 2011

Ocupaţiile de astrolog şi prezicător vor deveni oficiale în România de la 1 ianuarie 2011, după cum a decis Guvernul printr-o hotărâre publicată joi în Monitorul Oficial.

În Hotărârea privind aprobarea structurii Clasificării ocupaţiilor din România, la secţiunea „Alţi lucrători în domeniul serviciilor personale” apare şi categoria „astrologi, prezicători şi asimilaţi”, alături de „însoţitori şi valeţi”, „agenţi de pompe funebre şi îmbălsămători”. La aceeaşi secţiune sunt trecuţi şi instructorii auto.

De asemenea, clasificarea adoptată de Guvern în şedinţa din 23 decembrie prevede şi categoria de angajaţi „manechine şi asimilaţi” în cadrul secţiunii „Alţi lucrători în domeniul vânzărilor”.

Noul dicţionar explicativ al limbii române, apărut la Editura Litera Internaţional în 2002, defineşte astrologia drept o „pseudoştiinţă care pretinde a prezice viitorul după poziţia şi mişcarea aştrilor”.

La rându său, termenul de prezicător este definit de dicţionarul explicativ al limbii române apărut la Editura Univers Enciclopedic în 1998 drept „persoană care se îndeletniceşte cu ghicitul viitorului cuiva în cărţi, în cafea, în palmă”.

În textul actului normativ adoptat de Executiv se arată că documentul ţine seama de regulamentele Comisiei Europene în ceea ce priveşte Clasificarea internaţională standard a ocupaţiilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.