Ucraina a luat iar energie electrică de la noi

Ucraina intenţionează să dubleze joi importurile de electricitate, după un puternic atac rusesc asupra sistemului energetic al ţării, a anunţat Ministerul Energiei, transmite Reuters.

Importurile ar urma să crească la 16.699 megawaţi-oră (MWh), faţă de 7.600 Mwh miercuri, a informat pe Telegram Ministerul Energiei. Instituţia a precizat, conform Agerpres: „Astăzi, la solicitarea Ucrainei, a fost deja efectuată furnizarea de energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia”.

Asistenţa de urgenţă va fi de asemenea acordată seara, în timpul orelor de vârf de consum de electricitate.

Într-un comunicat separat, operatorul reţelei de electricitate din Ucraina, Ukrenergo, a indicat că se aşteaptă joi la un deficit semnificativ de electricitate.

„Consumul industrial va fi limitat de la orele 18:00 la 24:00. În urma creşterii consumului, sunt posibile întreruperi ale furnizării”, a precizat Ukrenergo.

Ucraina, un exportator net de energie înaintea invaziei ruseşti din 2022, şi-a majorat semnificativ importurile de electricitate şi a oprit exporturile, după o serie de atacuri asupra sistemului energetic al ţării, în martie şi aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

 1. Romania lucreaza pentru Ukraina dar enoriasul e nerabdator sa voteze,chiar are preferinte.Johanis si securitatea cedeaza sisteme „Patriot” de miliarde Ucrainei,insa enoriasul asteapta mura in gura marirea pensiei.Romanii sunt furati la gramaj si li se vind gunoaie,dar el pleaca la bere.Aia din Bucuresti stau in frig si umbla nespalati ca n-au apa calda,insa toti stau ascunsi.Halal tara!

 2. Romania livreaza energie Ukrainei cu bani, sau tot pe moka ,asa cum le trimitem si alte ajutoare si la fel refugiatilor care stau la noi in tara ? As fi intereat sa stiu cu ce a ajutat Ukraina pana la acest conflict militar Romania ? Stie cineva sa imi spuna ,incit noi acum ne tavalim in fata lor cu tot felul de ajutoare pe care le dam lor gratis ?

 3. Bineînțeles că e gratis!…lasă că plătesc românii utilitățile și pentru ei!…
  Rușine Iohannis!…Rușine Ciolacu!…Rușine Ciucă!…la canal cu voi!…

 4. Ce prostie..
  Înainte de 2014 ucrainenii se scăldau ca branza în unt.. Ce s-a întâmplat..? Yankee le-au șoptit la ureche, în secret, ca pot trăi mai bine..!!?? Trebuia de făcut o nimica toată.. Să dea baza la Oceakov și să alunge rușii din Sevastopol..
  Acum vedem ce să întâmplat.. Zgârcitul prost mereu plătește dublu..

 5. Cât de curând va lua și pielea de pe noi dar poporul ăsta resemnat nu poate avea o reacție

 6. Propun sa le platim si salariile si pensiile ca sa-l scutim pe Unchiu. Ori suntem pelikani, ori nu mai suntem?

 7. Seara fotovoltaicele nu lucrează, dacă nu e nici vânt sau cererea e foarte mare România importă la rândul ei energie, laprețde ore de vârf ( deci mare ) ca să o doneze Ucrainei. Dacă România ar redeschide producția de energie din cărbune, dacă mai are cu ce și cu cine ?

 8. Chiar nu vedeti oameni buni ,dragi romani ,cum aceasti politicieni care hotarasc ce sa faca cu tara asta si cu noi, isi bat joc de toti romanii ? Cit timp vom mai ramane nepasatori si facindu-ne ca nu ne intereseaza tot ce se intimpla cu tara noastra ?

 9. Ucraina a luat energie de la noi. Wow! Asta da știre. Pentru inconștienții care au pus botul la: vaxxinul e sigur și conține libertate + optimism; ucrainienii luptă pentru noi; România e țara lucrului bine făcut; este încălzire globală și vrăjeala planetară, etc, etc, asta poate fi o știre ,,hot”. Pentru puținii care au creierul la purtător, știrea asta e răsuflată de acum 2 ani și. România a dat Ucrainei zeci de miliarde, nici nu mai contează dacă valoarea e exprimată în euro sau $. S-a dat toată rezerva strategică a României. S-a dat tot armamentul dinainte de 90′ pe care îl mai aveam. Dacă mergeai de la București la Constanța și de la Constanța la Galați vedeai sute de cisterne ucrainiene care luau gratis combustibil de la noi. Au venit în țară sute de mii de așa ziși refugiați (în realitate trântori) cărora li se dădeau bani fără număr, fără număr, fără număr (în Mamaia erau mai mulți ucrainieni decât români). Ucrainienii nu plăteau nici o taxă rutieră; Portul Constanța lucra în cea mai mare pondere numai pentru ei, pe gratis. Tranzitarea armamentului livrat de occidentul civilizat prin România s-a făcut pe banii țării. Iar acum Aliatul Strategic Licurician ne ordonă, fără rușine, să dăm la urcaci un sistem Patri(h)oț în valoare de 1.000.000.000 (un miliard) de $, pe moca. Ceea ce ni se spune e doar vârful iceberg-ului, în realitate romârlanii vor da tot armamentul pe care l-au plătit ca la curve, cu banii în avans și livrare după 2030. Guvernul alogen dă pe gratis totul. Proștii (cetățenii onești care muncesc) plătesc. Votanții PNLSD și USR jubilează. Slava!

 10. Romania livreaza de mult energie electrica Ucrainei, ce e probabil mai nou e ca va livra mai multa in intervalul respectiv chiar daca va importa ca sa-si asigure si propria necesitate. De platit … doar au bani fraierii sa plateasca facturi tot mai mari chiar daca consumul scade.

 11. Un biet cititor de pe aici întreba, Ucraina ia energie de la noi contra cost? Evident că gratis,noi suntem sclavi acestor ucraineni,care își bat zdroanga de români din Cernăuți,la ce clasă politică alogenă și toxică avem,nu mai este nimic de mirare

 12. Importă energie electrică contra otice produse exportate în România că troc politico-afacerist!

 13. Un popor amarat care daca nu eram noi erau striviti ca o musca. Iar daca eram noi în locul lor, ei radeau de noi si calcau si ei o data sa fie siguri… Bombardamentele steategice rusesti nu au nicio rezultanta atata timp cât curentul
  e
  Made in Romania.
  Ce generali proști .

 14. Noi platim in facturi , certificate verzi, cogenerare, accize, iar pupincuristii Occidentului , dau energie pe gratis ucrainenilor .
  La fel procedeaza si bolovanul de Iohannis, da sisteme Patriot, pe care poporul le-a platit cu bani grei, 1.1 miliarde dolori pe bucata .
  In loc sa slujeasca interesele noastre , el promoveaza pe unde merge numai cu avioane de lux,interesele Ucrainei.
  Dar v-a veni si timpul, cand o sa dati socoteala pentru tradarea intereselor noastre.

 15. La prețu la zi a libertatii, varule. Cam cu cat crezi tu ca se mai vinde chilu de libertate la piata?

 16. Energia electrica „exportata” in ukraina, o plateste popoorul roman! Ca si gazul metan.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.