Au trecut 14 ani de când a murit Prinţesa Diana

Astăzi se împlinesc 14 ani de când prinţesa Diana a murit într-un tragic accident de maşină, într-un tunel la Paris. Împreună cu Diana şi-a pierdut viaţa şi iubitul său, milionarul egiptean Dodi al-Fayed, fiul proprietarului de la Harrods, al-Fayed. Diana era supranumită „Prinţesa Inimilor” şi rămâne vie în amintirea a mii de oameni.

În noaptea de 31 august 1997, o limuzină s-a zdrobit de un pilon, în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Televiziunile aveau să transmită o ştire care a şocat o lume întreagă: prinţesa Diana şi iubitul său au decedat. Deşi poliţiştii francezi şi britanici au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, ipotezele şi speculaţiile nu au încetat să apară. Unii spun că Diana a fost ucisă de paparazzi, alţii susţin că a fost vorba despre un ordin al prinţului Charles, iar ceilalţi sunt de părere că serviciile secrete britanice ar fi fost implicate în acest accident.

Supranumită „Prinţesa Inimilor”, Diana a câştigat admiraţia a mii de oameni din întreaga lume, iar un studiu publicat recent arată că prinţesa de Wales continuă să fie favorita englezilor. S-a căsătorit la doar 19 de ani cu moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles. După 15 ani de căsnicie, a divorţat. Prinţesa Diana a încetat din viaţă la numai 36 de ani. Ea este omagiată în fiecare an, iar în faţa Palatului Kensington, fosta reşedinţă a prinţesei, sunt depuse mii de flori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.