Avantajele purtării unui tricou 100% bumbac

Majoritatea oamenilor adoră tricourile de bumbac. Indiferent dacă este vorba de un tricou cu col pique sau de un tricou cu guler dintr-o țesătură ușoară din jersey, tricourile din bumbac sunt extrem de populare. Dar ce face aceste tricouri 100% din bumbac atât de bune?

Pentru multe persoane, principalul motiv pentru care își doresc și unii trebuie să poarte haine 100% din bumbac se datorează faptului că bumbacul este hipoalergenic. Acest termen tehnic poate fi explicat cu ușurință. Bumbacul este o țesătură care nu irită pielea unei persoane care poartă haine confecționate din ea. Acest lucru este adevărat chiar și atunci când purtătorul este încălzit și transpira. Textilele sintetice tind să irite porii pielii atunci când sunt fierbinți și deschiși. Bumbacul nu o face.

Bumbacul este o țesătură respirabilă care permite pielii să respire, ceea ce reduce și elimină posibilitatea apariției erupțiilor cutanate, inclusiv a erupțiilor de căldură de pe pielea unei persoane care poartă haine de bumbac. Un alt motiv pentru care bumbacul este considerat hipoalergenic este că este rezistent la acarieni. Pentru cei care au alergii, acesta este un factor important. Acarienii de praf împreună cu polenul pe care îl transportă pot provoca o reacție alergică la o persoană expusă la acestea.

Pentru alții, mediul înconjurător se află pe lista preocupărilor. Bumbacul este o țesătură foarte ecologică. Deoarece este un produs natural format doar din fibre celulozice, bumbacul este, de asemenea, 100% biodegradabil. Dacă, dintr-un anumit motiv, țesătura de bumbac se îndreaptă spre o groapă de gunoi, aceasta se va descompune și va ajuta la fertilizarea zonei în care este plasată. Nu există substanțe chimice dure în componența sa, care ar reprezenta o amenințare sau un pericol pentru plante sau animale sălbatice. Soiurile de bumbac de astăzi pot fi, de asemenea, cultivate și recoltate fără ajutorul pesticidelor. Aceasta se referă în principal la bumbacul organic care a crescut în popularitate în ultimul deceniu.

O a treia calitate pe care majoritatea consumatorilor o apreciază despre bumbac este că este o țesătură extrem de durabilă. Multe fabricanți de haine pentru copii folosesc bumbac pentru produsele lor. Această țesătură naturală poate fi purtată greu și chiar abuzată de purtător și va arăta și se va agăța de copil cu o depreciere mică sau deloc a aspectului său. Hainele din bumbac pot fi spălate în mod repetat și încă pot fi folosite de copiii în creștere, timp de ani de zile. Textura sa moale contribuie, de asemenea, la reducerea pielii iritate, chiar dacă erupția cutanată este prezentă din cauza unei răceli sau alergii.

Se intampla foarte rar ca tricouri din 100% bumbac să vă provoace vreodată o reacție alergică, deoarece este cunoscut pe scară largă ca material hipoalergenic și nu irită pielea. Este o țesătură cea mai confortabilă de purtat și perfectă pentru o îmbrăcăminte care este purtată zilnic pentru a lucra. Bumbacul este o țesătură durabilă și este ideal pentru tricourile care trebuie să reziste spălării regulate.

Cel mai important aspect pentru climatul cald și umed este proprietatea de răcire ale țesăturii, iar bumbacul este cunoscut pentru aceasta. Dacă purtați un tricou din bumbac în climă caldă, pielea dvs. va fi în continuare capabilă să respire și să se mențină răcoroasă. Un tricou din bumbac va îndepărta umezeala de pe piele, care este un alt factor care vă menține senzația de răceală și uscare în lunile de vară sau când transpirați.

În mod similar, bumbacul este un izolator natural și, pe lângă faptul că este o țesătură respirabilă, care vă va face să vă simțiți mai răcoroși, vă poate menține și mai cald atunci când îl purtați ca substrat, mai mult decât majoritatea celorlalte țesături sintetice.

Iată alte câteva dintre avantajele tricourilor dama sau barbati, de bumbac:

Purtați mai mult, spălați mai puțin: Deoarece bumbacul este respirabil, nu păstrează mirosurile cum ar fi țesăturile din poliester pe bază de ulei. Așadar, vă puteți salva hainele de la câteva călătorii la mașina de spălat între purtări. În plus, veți economisi bani, apă și energie și veți ajuta hainele să reziste și mai mult.

Purtați bumbac oricând, oriunde: de la serviciu la joacă, îmbrăcăminte sportivă până la îmbrăcăminte de seară, bumbacul este peste tot. Fibra este atât de versatilă încât poate fi țesută sau tricotată în diferite tipuri de țesături, deci indiferent de ocazie, bumbacul se pretează.

Bumbacul este ușor de întreținut: bumbacul este mai ușor de spălat și îngrijit decât alte țesături, așa că lăsați mașina de spălat să vă facă treaba murdară și să vă bucurați de banii pe care îi veți economisi la curățarea chimică.

Respirați ușor: bumbacul respiră mai bine decât țesăturile sintetice pe bază de ulei, cum ar fi poliesterul, deci este țesătura perfectă de purtat atunci când vă antrenați. Ca să nu mai vorbim de faptul că bumbacul care elimină umezeala este special conceput pentru a vă menține mai uscat și mai răcorit în timpul exercițiilor.

Arată bine, simte-te chiar mai bine: bumbacul este moale, absorbant și respirabil. Deci, dacă hainele tale sunt iritante, rigide sau lipicioase, uită-te pe etichetă, deoarece îmbrăcămintea ta poate să nu fie realizată din bumbac.

Bumbacul nu miroase: când gătești cina, te antrenezi sau stai în jurul focului de tabără, hainele tale trebuie să reziste unor mirosuri diferite. Cu bumbacul, nu trebuie să îți faci griji. Eliberează substanțele mirositoare mai ușor decât alte țesături, odată ce este în mașina de spălat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Eu cred că nu are nici în clin nici în mânec impunerea bumbacului, în defavoarea inului, cânepii și lânii, cum c-ar fi mai bun. Bumbacul ține umezeala.
    Lâna mai bună iarna, inul mai bun vara, cânepa mai rezistentă. De altfel orice țesătură din cele amintite este mai scumpă decît bumbacul.
    Tot uit cine erau, și, cu siguranță, mai sînt, marii fabricanți și comercianți de postavuri?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.