Bani pentru salarii din fondul de rezervă

Ce face Guvernul când trebuie să plătească drepturi salariale, dar nu mai are bani? Nu! Nu mai face o rectificare bugetară (premieră postdecembristă de altfel), ci ia bani din Fondul de rezervă. Informația a fost dată publicității după ședința Guvernului României din 20 octombrie 2023, din care cităm câteva HG:

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii
Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene în vederea asigurării necesarului de finanţare de la bugetul de stat a cererilor de plată/rambursare către beneficiarii Programului operaţional Capital Uman, Programului operaţional Competitivitate, Programului operaţional Regional şi Programului operaţional Infrastructură Mare
Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe  Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru plata unor drepturi de natură salarială şi socială. Potrivit unor surse citate de TVR, Ministerul de Interne a primit 960 de milioane de lei din care aproape 400 de milioane merg către plata salariilor.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind suplimentarea bugetului Societății Române de Radiodifuziune din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023 Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind suplimentarea bugetului Camerei Deputaților din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023 – Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2023 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte- Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Serviciului Român de informații pe anul 2023 – Hotărârea de Guvern a fost adoptată.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. E limpede pentru toată Planeta, Sistemul Solar, ba chiar și întreaga Galaxie:
    Colonia Marginală Eșuată cu PESTE 150 miliarde coco datorie externă MUTĂ DECISIV spre faliment.
    Eu va tot spun, da’ voi nu mă credeți, măRog…😪

  2. Păi bre.. Un asemenea guvern nu trebuie să mai stea o zi la guvernare,.Clar,..Sau ce ești de fapt,?? Tară, ?/ Nație ?? Sau o altă greșeală a istoriei ?? De fapt cu ce puii mei vă puteți lăuda prin media tembelă cu care apăreți zilnic in mod nerușinat in fața turmei analfabete ?? Cu astfel de mișmașuri haiducești ??

  3. In Romania exista ce au semnat că clanuri infracționale organizate politic! Au semnat o limită financiara pe care trebuie sa respecte și pun in practica, asta e menținerea sărăciei. Bine că aloca aiurea celor care au din plin, au nevoie doar de aceste entități, doar acestea trăiesc în România. Apropo, în caz de război, obligatoriu trebuie că fiecare recrut sa boicoteze chemarea obligatorie, cum boicotează politicienii drepturilor cetatenilor, și reverso e valabil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.