Barcelona. Xavi vrea să plece, președintele nu îl lasă!

FC Barcelona a avut un sezon foarte slab după ce anul trecut a ieșit campioană cu fostul ei jucător Xavi Hernandez pe bancă.

 

Xavi a recunoscut că acum lucrurile nu mai merg deloc așa cum ar trebui și că singura realizare care este posibilă este clasarea pe unul dintre locurile 3-4, care să asigure prezența în viitoarea ediție a grupelor Champions League, dar altfel nici un trofeu nu are posibilitatea de a intra în vitrina clubului, decât dacă printr-o minune catalanii ar reuși, dar e greu de crezut la calitatea jocului prestat, să câștige Champions League, unde după 1-1 la Napoli au mari șanse de a avansa în sferturile de finală. Xavi, om de onoare și care iubește echipa la care a jucat și a cucerit numeroase trofee în cei peste zece ani petrecuți în blau-grana, a declarat cu fermitate.

„Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare. Am luat decizia în urmă cu câteva zile. E momentul oportun. Ca fan al Barcelonei, asta simt. Am gândit ca un suporter. Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie.

Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare! Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc.„

Totul părea clar și se aștepta ca președintele clubului, Joan Laporta, să demareze căutările pentru noul antrenor, dar cotidianul Sport a aruncat bomba în ediția de miercuri, susținând că Laporta va porni ofensiva pentru ca Xavi Hernandez să continue până în 2025. Două lucruri i-ar fi convins pe Laporta și Yuste să acționeze astfel, să încerce să-l convingă pe Xavi să rămână și în 2024-2025. Primul, vestiarul e de partea sa. „Jucătorii sunt până la moarte cu Xavi”, scriu jurnaliștii iberici.

Al doilea, directorul sportiv Deco se confruntă cu mari probleme în mercato, îi e greu să găsească un antrenor valoros, care să se potrivească jocului Barcelonei și care să poată veni în vară în Catalunya.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.