Băsescu elucubrează la GDS: se jură că nu e dictator

În marea grădină a amintirii de odinioară a ceea ce însemnat Grupul pentru Dialog Social, devenit acum  Grupul Dictatorului Suspendat, miercuri seară, Suspendatul României, Băsescu T, şi-a continuat seria de lansare a minciunilor sale sfruntate. Declaraţiile acestui nemernic au fost, şi de această dată, un atac furibund la buna cuviinţă, la bunul simţ, la buna creştere – valori pe care nu le-a cunoscut vreodată. Nu întâmplător, având în vedere lipsa lui de educaţie, de caracter, de bun simţ. Băsescu, în ruşinea numită GDS, a minţit, a minţit, a minţit.

Minciunile sinistre ale odiosului Băsescu – cel care înfige cuţitul pe la spate aşa cum a făcut cu Petre Roman – pot fi văzute mai jos:

# Trebuie o nouă lege a sănătăţii, legea reorganizării administrative a teritoriului şi Constituţia revizuită. Ştiţi ce face această Constituţie când preşedintele nu are majoritate: ori îl face sluga majorităţii, ori îl demite (aşa cum e şi firesc, dar el se teme de acest firesc – n.r.).

# Este clar că statul român datorită (sic – n.r.) politicului este un stat fragil din punct de vedere al democraţiei (nenorocitul, vrea să desfiinţeze parlamentul şi să conducă doar el şi şlehata lui, din care, aşa cum îl ştiu foarte bine, nu vor face parte şi GDS – ştii care vor înfunda puşcăriile – n.r.).

# Dar politicul ar putea să piardă pe 29. Eu fac acest pariu cu dumneavoastră şi cu majoritatea parlamentară: oricât ar fi de supăraţi românii pe mine am convingerea că nu vor să meargă înapoi (vrabia mălai visează şi calicu’, praznicu’. E în pline halucinaţii ! – n.r.).

# Nu vor da girul acestei lovituri puternice date instituţiilor statului. Am fost un politician care nu s-a construit pe partide, iar autoritatea mea s-a bazat pe un rezonabil de susţinere, dar astăzi văd că deja trec de 30 de procente (cum se mai amăgeşte acest puşcăriabil, viitorul N 0050, după ce Năstase a devenit N 0049. Prin invocarea unei ifantomatice creşteri în sondaje, maleficul se pregăteşte să conteste rezultatul referndumului. – n.r.).

# Ceea ce nu e cel mai rău lucru. M-am bazat pe înţelepciunea colectivă.

# Mie îmi ajung cei opt ani (Iată o minciună sfruntată. Dacă îi ajungeau se retrăgea. Acestui om cu o sănătate de SUS până jos extrem de şubredă nici 80 de ani nu îi ajung – n.r.).

# Îl ţii minte cât mai trăieşti. Dar românii vor înţelege că votul din 29 iulie este pentru democraţie, împotriva totalitarismului şi restauraţiei.

# M-am bazat mereu pe înţelepciunea colectivă. 29 iulie ne va spune care este atitudinea poporului român după 22 de ani de democraţie.

# Opţiunea mea este să le cer românilor să vină la vot. Nu vreau să mă întorc la masa verde şi nici nu vreau să mă întorc cu 5% pentru şi 95% împotrivă.

# Cei care mizează pe invalidarea alegerilor din cauza prezenţei cred că se înşeală. Poziţia mea este să-mi fac datoria faţă de români este să-i chem să se exprime şi să le explic importanţa votului pentru români.

# 29 de iulie e o coincidenţă importantă. Pe 29 iulie 1947 guvernul Petru Groza a spus în afara legii PNŢCD.

# PDL riscă să intre în coliziune directă cu mine dacă ei vor opta pentru neparticipare. Să nu participe ei. Eu îi voi chema pe români la vot (De parcă PDL mişcă ceva fără acordul său – n.r.).

# Eu îi voi chema pe români la vot. La PDL am insistat tot timpul: „Puneţi oameni noi”. Oameni care au capacitatea să crească.

#Un preşedinte nu poate să acopere până la numirile de companii. Am văzut că toată presa a pus în spatele meu tot ceea ce s-a întâmplat.

# Eu nu am putut să fac decât un singur lucru: decât să feresc justiţia de influenţele politice. Este clar că problema nu este la preşedinte, ci la modul cum funcţionează partidele.

# Iar clientelismul este dat de modul în care se finanţează partidele. Recunosc comunicarea slabă. Atât am putut. Un preşedinte are obligaţia să nu saboteze statul, ci să-l susţină. Din acest motiv susţin orice proiect minier care crează locuri de muncă.

#Inclusiv acesta. Iar demagogii care mint legat de dezastrul ecologic de acolo pot fi etichetaţi simplu: nivelul de poluare la Roşia Montană este imens.

# Eu nu voi fi demis pe 29 (Omul acesta trăieşte într-o altă dimensiune, doar a lui. Iar fosta GDS în loc să îl sprijine cu ajutor de specialitate, îi ţine hangul – n.r.) . Societatea civilă la noi, ea însăşi face mulţi paşi înapoi de atîtea ori. Vă dau exemplul domnului Cărtărăscu: a hotărît să nu mai scrie despre politică, iată că a venit înapoi când că a simţit că frige. Eu am obligaţia să acţionez corect din punct de vedere politic pe data de 30. Dacă preşedintele nu o face, cui să mai ceri corectitudine politică.

# Am trimis delegat la Bruxelles să explice de ce raportul trebuie să aibă două părţi: o parte care să reflecte ceea ce s-a realizat. Şi o parte care să reflecte ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni.
 
# Spre satisfacţia mea sarcina care era a Guvernului arată progresele. Din păcate a apărut şi cealaltă parte care descrie lovitura dată instituţiilor statului, iar asta nu-mi creează nici o satisfacţie.

# (Băsescu pentru noi, este Iliescu 2, după ce Turbatul Suspendat s-a referit la jurnaliştii care nu îi sunt favorabili, numindu-i golani, aşa cum fostul preşedinte PSD i-a numit pe protestatarii care-i cereau demisia în iunie 1990, în Piaţa Universităţii-n.r.): Câţiva intelectuali care scriau au fost încinşi de golani din televiziuni de nu se vedeau. îşi permiteau să se lege de minţi strălucite doar pentru că nu gândeau ca ei. Poţi să-mi faci mie, că sunt om politic, dar cu unul care trăieşte din gândit. Trăiţi din creier. Să te năpusteşti cu atâta ură (cine vorbeşte de ură, chiar Ura însăşi. Ura Mincinoasă-n.r.), încercând să-i denigreze.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.