Bellingham, mărul discordiei dintre englezi și madrileni

Jude Bellingham este marea lovitură a verii în materie de transferuri în Europa. Real Madrid i-a plătit Borussiei Dortmund 103 milioane euro pentru a-și asigura serviciile mijlocașului ofensiv englez care poate fi folosit cu succes și în avanposturi. O achiziție bună, dar nu ceva extraordinar s-a spus la vremea respectivă, fanii Realului fiind ceva mai sceptici, pentru a vedea mai întâi ce poate noua lor achiziție. Și Jude pur și simplu a făcut senzație. Este jucătorul despre care se vorbește cel mai mult acum în Europa, după ce în 14 partide jucate în campionat și în Champions League a marcat nu mai puțin de 13 goluri și a dat trei pase decisive. Numele lui Bellingham a devenit religie pe buzele suporterilor lui Real care deja îl consideră galactic și cel mai bun lucru care s-a întâmplat la clubul blancos de la Cristiano Ronaldo încoace.

Să ne gândim numai la faptul că Bellingham, cam de unul singur, a adus liniștea la Barcelona în El Clasico, marcând ambele goluri care au întors meciul în favoarea echipei lui Carlo Ancelotti chiar acasă la dușman. La momentul actual, Bellingham este în recuperare, după o problemă suferită la umăr și a sărit meciurile cu Braga din Champions League și cu Valencia, din La Liga. Am intrat însă în perioada ultimei pauze stabilite de UEFA pentru echipele naționale, pentru a juca etapele finale ale preliminariilor EURO 2024. Anglia e deja calificată, dar selecționerul Gareth Southgate ia foarte în serios partidele finale din grupa C, cu Malta și Macedonia de Nord, pentru teste dinaintea turneului final, întrucât anul viitor are doar o singură fereastră pentru meciuri amicale.

Prin urmare, fiind dată oficială în calendar, englezii i-au cerut lui Bellingham să se prezinte la lot, pentru a fi monitorizat de medicii naționalei, care să decidă dacă ar putea fi folosit măcar în al doilea meci. De aici s-a declanșat un adevărat conflict între Real Madrid și Federația engleză.

Dacă Jude n-a putut juca pentru noi, el nu va putea juca nici pentru reprezentativa Angliei”, a comentat antrenorul Carlo Ancelotti.

Federația engleză are însă prim-planul în disputa cu Real, regulamentele FIFA permițând englezilor să oprească jucătorul la lot atâta vreme cât el nu a suferit o accidentare care să-l pună într-o incapacitate evidentă de a evolua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.