Beneficiile iaurtului grecesc

Iaurtul grecesc este mai gros și mai cremos decât cel obișnuit. A devenit un produs foarte căutat, mai ales după ce mulți nutriționiști l-au recomandat ca fiind o alegere sănătoasă, potrivit ecowatch.com.

Pentru producerea iaurtului grecesc se elimină zerul. Deși este mai gros, are același gust ca și iaurtul obișnuit și este mult mai bun din punct de vedere nutrițional și din punctul de vedere al beneficiilor pentru sănătate. Iaurtul grecesc conține nouă grame de proteine la o sută de grame, o cantitate de trei ori mai mare decât cea descoperită în iaurtul obișnuit. Proteinele aduc multe beneficii sănătății, inclusiv o creștere a ratei metabolice, și reduc starea de foame. Inlcuderea unei surse de proteine în meniu ne face să ne simțim sătui mai multă vreme, ceea ce înseamnă că am putea asimila mai puține calorii. Așa că, spun nutriționiștii, iaurtul grecesc este indicat persoanelor care vor să mănânce mai multe proteine și încearcă să slăbească în același timp.

Puțini carbohidrați și bun pentru digestie

Odată cu eliminarea zerului, se elimină și cantități de lactoză sau zahăr provenit din lapte, astfel că iaurtul grecesc este indicat persoanelor care încearcă să limiteze consumul de lactoză, care urmează o dietă săracă în carbohidrați sau care suferă de intoleranță la lactoză. Mulți dintre cei care au această afecțiune pot tolera cantități mici de lactoză, dar prea multă poate cauza diverse simptome digestive absolut inconfortabile, cum este balonarea.

La fel ca iaurtul obișnuit, cel grecesc poate conține bacterii bune pentru sănătate, mai ales pentru sistemul digestiv. Ele sunt cunoscute sub termenul de probiotice și funcționează prin modificarea echilibrului de bacterii în intestin. Acesta determină o digestie mai bună, dezvoltarea funcției imunitare și risc scăzut de a face mai multe boli, printre care și obezitate.

Sursă de vitamina B12

Și iaurtul grecesc, precum cel obișnuit, este o sursă importantă de vitamina B12. Aceasta este un nutrient esențial de care ai nevoie în dieta ta zilnică. Este implicat în mai multe funcții importante ale organismului, cum ar fi producerea de celule roșii în sânge și cele legate de sistemul nervos. Produsele lactate, precum iaurtul, pot fi o importantă sursă de vitamina B12, mai ales pentru ovo-lacto-vegetarieni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.