Birocrația a ținut blocat trei luni un CT nou-nouț

Birocrația a ținut blocat trei luni un Computer tomograf.  A fost nevoie de aproape trei luni pentru ca un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19 să primească toate avizele!!

De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional!Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare.

Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru a fi folosit de medicii de aici.

De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare.

Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului.

Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!“, posta, pe pagina sa de FB, primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

  1. Vinovati sunt psd-istii si sustinatorii lor, zise paplearca de lux de la cotro! Ala era pentru un proprietar secu, cumva? Asta e interesul pnl fata de viata cetateanului roman!

  2. Sa nu se faca Mengele-Streinu stapan pe CT,sa nu uite ca e platit din banii cetatenilor sectorului 1!
    Institutul,cu tot cu Mengele-Streinu, este in sectorul 2:)))

  3. Prooostia pnl este mai tare ca birocrația.nu va puneți mintea cu pnl.cine nu e cu pnl nu e prost ci doar precaut.

  4. Acuma dragi ziariști un Computer Tomograf NU este o mașină de spălat rufe sau mașină slălat vase! Fiindcă și la acestea îți trebuie o priză mai de putere, un racord la apă rece, un racord la scurgere. Computerul Tomograful dinainte de 1989 de la Spitalul Dr. Marinescu avea clădire specială și era exploatat de 6 ingineri și un medic. Deci 86 de zile pentru montare fizică, cablare, aducere în parametrii, verificări
    și simulări de cei care-l țin în funcțiune și clarificarea interpretării de către medicii imagiști a rezultatelor este performant.

  5. Niste lichele de semidocti!
    Bani aruncati in buzunarele acestor hoti sarlatani!
    Nu are de fapt nici un avantaj!
    Ceea ce depisteaza acest aparat este cam prea tirziu pentru tratarea pacientilor bolnavi!

  6. Daca aparatul asta depista COVIDul, nici nu ajungea la noi… de fapt aparatul face o estimare a pagubelor produse la plamani dupa ce pacientule pe sfarsit de boala…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.