Bluze și pantofi la supermarket ANAF

Mărfurile confiscate și vândute de ANAF sunt adevărate chilipiruri pentru români. Cu toate acestea, magazinele ANAF nu sunt cele mai frecventate de români.

În top se află magazinele second-hand, abia după aceea cele ale ANAF. Explicația ar fi una singură: piața mărfurilor second-hand este mult mai evoluată, chiar dacă, adesea, mărfurile sunt uzate. În privința magazinelor cu mărfuri confiscate, în România se află câte unul în fiecare județ, potrivit listei postate de ANAF pe propriul site.

Încă de la primele ore ale dimineții, magazinele care vând mărfurile confiscate de inspectorii ANAF sunt luate cu asalt. Între 250 și 300 de persoane trec zilnic pragul magazinului din Strada Măriuca nr. 14 din zona Apărătorii Patriei, Berceni. Valoarea medie a vânzărilor este de 8.000 de lei, iar lunar, magazinul din Capitală varsă la bugetul statului circa 200.000 de lei. Principalii „furnizori“ sunt complexele Europa și Dragonul Roșu. Mărfurile pot fi confiscate de Poliția națională, cea locală, Direcția Antifraudă și de reprezentații Vămilor. Potrivit informațiilor primite de la biroul de presă al DGFP, la solicitarea Cotidianul, după confiscarea mărfurilor care nu au acte de proveniență, acestea merg în cele două depozite ale ANAF, unde stau cel mult 21 de zile, până sunt scoase la vânzare. Între timp, marfa este evaluată de o comisie care stabilește prețurile în funcție de cele existente pe piață pentru produsele identice sau similare, dar și în funcție de cantitate. Prețurile sunt afișate pe site-ul Ministerului Finanțelor, în secțiunea anunțuri valorificare stocuri, unde actualizarea este permanentă. „Dacă mărfurile nu se vând, se fac reduceri progresive, de la 25% până la 75%, într-un interval de 180 de zile“, spun reprezentanții biroului de presă DGFP. Imobilele, autoturismele, dar și piesele de mobilier se vând prin licitație publică.

În prezent, în fiecare județ există câte un magazin în care se vând mărfurile confiscate. În magazinul din București se pot cumpăra piese de îmbrăcăminte, cum ar fi șosete la 1,50 lei, maiouri și chiloți la 3 lei, dresuri la 3 lei, colanți la 4 lei, pantaloni și rochii la 15 lei și bluze cu 8 lei. Pantofii costă 25 de lei, tenișii 6 lei și papucii 5 lei. Potrivit DGFP, în perioada sărbătorilor de iarnă capturile sunt cele mai bogate din an.

Vânzarea online a produselor confiscate rămâne încă în stadiul de intenție. Programul de funcționare al magazinului DGFP este între 8.30 și 16.00, de luni până joi, și între 08.30 și 14.00 vinerea. Sâmbătă și duminică magazinul este închis.

Unde sunt poziționate magazinele în țară:

Alba – Alba Iulia, str. Primăverii nr. 10

Arad – Bdul Revoluției nr.79

Argeş – Pitești, bdul Republicii nr. 118

Bacău – Bacău, str. Dumbravă Roșie nr. 1-3

Bihor – Oradea, str. Dimitrie Cantemir nr. 2-4

Bistriţa-Năsăud – Bistrița, str. 1 Decembrie nr. 6-8

Botoşani – Botoșani, Piața Revoluției nr. 5

Braşov – Brașov, bdul Mihail Kogălniceanu nr. 7

Brăila – Brăila, str. Delfinului nr.1

Buzău – Buzău, str. Unirii nr. 209

Caras Severin – Reșița, str. Domanului nr. 2

Călărași – Călărași, str. Eroilor nr.6-8

Cluj – Cluj-Napoca, Piața Avram Iancu nr. 19

Constanta – Constanța, str. I.G. Ducă nr. 18

Covasna – Sfântu Gheorghe, str. Bem Josef nr. 9

Dâmbovița – Târgoviște, Calea Domnească nr.166

Dolj – Craiova, str. Mitropolit Firmilian nr.2

Galați – Galați, str. Brăilei nr.33

Giurgiu – Giurgiu, șos. București nr.12

Gorj – Târgu Jiu, str. Siretului nr. 6

Harghita – Miercurea Ciuc, str. Rev. din Decembrie nr. 20

Hunedoara – Deva, str. Avram Iancu, Bl.H3 parter

Ialomița – Slobozia, str. M. Basarab nr. 14

Iași – Iași, str. Anastasie Panu nr. 26

Ilfov – București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10

Maramureș – Baia Mare, str. Serelor, nr. 2/A

Mehedinți – Drobeta Turnu Severin, Piața Radu Negru nr. 1

Mureș – Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 1-3

Neamț – Piatra Neamț, bd. Traian nr. 19 bis

Olt – Slatina, strada Arcului nr. 2A

Prahova – Ploiești, str. Aurel Vlaicu nr. 22

Satu Mare – Satu Mare, Piața Romană nr. 3-5

Sălaj – Zalău, str. 22 Decembrie 1989 nr. 2

Sibiu – Sibiu, Calea Dumbrăvii nr. 28-32

Suceava – Suceava, str. Vasile Bumbac nr.1

Teleorman – Alexandria, str. Dunării nr. 188

Timiș – Timișoara, bdul Revoluției nr.15A

Tulcea – Tulcea, str. Babadag nr.163 bis

Vaslui -Vaslui, str. Ștefan cel Mare nr. 56

Vâlcea – Râmnicu Vâlcea, str. G-ral Magheru nr. 17

Vrancea – Focșani, bld. Independenței nr. 24

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.