
Incertitudinile și efectele modificărilor politicilor comerciale ale SUA și ale măsurilor adoptate ca răspuns de alte state generează riscuri suplimentare la adresa stabilității financiare a României, într-un context deja marcat de vulnerabilități ridicate, inclusiv ca urmare a șocurilor succesive din anii precedenți, relevă Raportul asupra stabilității financiare pe luna iunie al Băncii Naționale a României (BNR).
Potrivit sursei citate, reziliența sectorului bancar românesc la eventuale șocuri provenite din cadrul macroeconomic și politic marcat de incertitudini se menține adecvată.
Principalele riscuri la adresa stabilității financiare în România identificate de BNR sunt: incertitudinile la nivel global în contextul multiplelor evenimente geopolitice, deteriorarea echilibrelor macroeconomice interne, riscul de nerambursare a creditelor contractate de sectorul neguvernamental și riscul asociat provocărilor la adresa securității cibernetice și inovației financiare.
‘Având în vedere peisajul geopolitic complex, principalele riscuri sistemice la adresa stabilității financiare din România se mențin semnificative, similar celor de pe plan european. Din punct de vedere ciclic, au fost identificate două riscuri de nivel sever și două riscuri sistemice de intensitate moderată. Riscurile de natură severă sunt: i) incertitudinile la nivel global în contextul multitudinii de evenimente geopolitice, cu perspectivă de amplificare în perioada următoare și ii) deteriorarea echilibrelor macroeconomice interne. Următoarele două riscuri sistemice identificate sunt estimate la un nivel moderat, astfel: i) riscul de nerambursare a creditelor contractate de către sectorul neguvernamental și ii) riscul asociat provocărilor la adresa securității cibernetice și inovației financiare, în cazul acestuia din urmă perspectiva fiind de intensificare în perioada următoare’, se arată în raport.
Romania e moarta.Urmeaza cetatenii ei care voteaza genii si securisti de 80 de ani incoace.
Cred ca riscul numarul 1 in Romania este inceputul DESERTIFICARII ! Seceta este infioratoare, pamnatul este beton pana la adacimea de 1,30 metrii (la suprafata in unele zone de deal este un strat de 6-10 cm. usor umed care intretine ceva pasuni). Fara impaduriri masive in sud, mai ales in sudul Olteniei se instaleaza desertul. Dar peste tot trebuiesc impaduriri. Sudul Munteniei si sudul Moldovei trebuiesc IMPADURITE urgent . Masurile fiscale sunt pentru termene scurte IMPADURIRILE sunt pentru perspectiva de sute de ani !!!