Regulile statului paralel

Statul paralel și milițienesc a impus treptat, în ultimii 20 de ani, reguli extrem de dure (și contrare logicii economice) aplicabile circuitului și economisirii banilor. Nu vorbim doar de România, ci de întreaga Uniune Europeană, plus SUA și Canada.

Plățile cash care depășesc un anumit plafon sunt imediat suspecte de spălare de bani și raportate la diverse instituții de luptă contra fenomenului, cum ar fi Oficiul pentru Prevenția și Combaterea Spălării Banilor. Plățile prin virament bancar cu aparență neobișnuită sunt, de asemenea, obiect de monitorizare, suspiciune și raportare la instituții. Raportorii primordiali sunt băncile, dar intră aici tot felul de alți comercianți, fără de care nu avem acces la piața produselor și serviciilor: asigurătorii, companiile de utilități, portalurile de vânzări online, super-marketurile, poșta. Intră aici și notarii, avocații, consultanții etc. Toți trebuie să îi toarne pe toți.

Băncile sunt cele care au sărit cel mai abrupt calul. De exemplu, pentru că la finalul lanțului de contracte se află un comerciant rezident al unei țări aflate sub embargo sau clasată în categoriile de risc ridicat de corupție și de spălare de bani (cum ar fi paradisurile fiscale), comerciant de care nici măcar nu ai auzit în întreaga viață, poți risca blocarea conturilor bancare. Nu doar conturile tale sunt blocate, ci și cele ale companiilor sau societăților în care ești acționar semnificativ, plus rudele apropriate. Și mai grav, pentru omisiunea de a actualiza datele cu caracter personal (chestie care se întâmplă la 6-18 luni) sau pentru omisiunea unei virgule pe formular, conturile ți se suspendă, de asemenea. Ba există situații în care, fără absolut nicio justificare, banca te notifică în legătură cu închiderea conturilor bancare. Banii tăi din cont nu mai sunt banii tăi, cel puțin pentru o vreme. Ca să nu mai vorbim despre sechestre care pot fi puse pentru suspiciuni de evaziune fiscală.

Apropo, dacă banii din cont sau din circuitul bancar (plăți – încasări prin virament) sunt în aceste situații, există „șansa” ca fiscul să îi califice drept „venituri din sursă neidentificată” și să îi confiște, aplicând și o amendă de 25% asupra sumei respective, precum și un impozit de 70% (acum, procentul este de 16%, dar din 1 iulie sare la 70%).
Nu s-ar uita nimeni la optimizarea fiscală practicată de companii, inclusiv cu consultanță de la ex-agenți secreți și generali de servicii secrete. Dar se uită la suspecții de serviciu, adică la noi toți.

Dar nu de asta este vorba aici.

Mă uit cu șoc și ofitică la spectacolul derulat la tv, actorii fiind generalii Coldea și Dumbravă, fondatorii statului paralel (acel stat ilegal și ilegitim care, cică, nu există, așa cum ne asigură „verificatorii faptelor” și păstrătorii adevărurilor oficiale, de necontestat).

Sunt sume de ordinul milioanelor care curg, de vreo 7 ani, dinspre o societate de avocatură către niște „firme de consultanță” în Securitate și … anticorupție, deținute de Coldea, Dumbravă și acoliții lor. Milioane, și nimeni din întreg acest aparat de spionaj și intimidare la adresa simplului cetățean sau antreprenor nu se sesizează, nu consideră nimic suspect, nu ridică din sprâncene măcar. Sunt chiar și plăți și încasări cash, în sume de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de euro. Noi „știam” că plățile cash nu sunt agreate de stat, că nu putem să dispunem liber de banii noștri, că cică e evaziune fiscală, că e spălare de bani, că-s venituri din surse neidentificate.
Se vede treaba, însă, că acest gen de restricții și de austeritate este doar pentru noi, amărăștenii, iar nu despre mahării statului paralel.

Dacă era nevoie de o tușă groasă, iară una: aceste sume de bani, care circulă inclusiv cu valiza sau cu sacoșa, vin dinspre persoane suspecte, inculpate sau chiar condamnate pentru infracțiuni de corupție, spălare de bani, evaziune fiscală, folosire ilegală sau fără drept a fondurilor europene și, totuși, NIMENI nu observă ce se petrece, nimeni nu sesisează traficul de influență, mita la procurori/judecători, spălarea de bani. Evaziunea, veniturile din surse neidentificate…

Nimeni, cu atât mai puțin fiscul și băncile.

În speța Coldea – Dumvravă – Hideg este implicată o bancă, OTP, care este și client (direct sau prin șefii săi) ai grupării mafiotice, dar și culoar prin care se scurg banii de trafic de influență și spălare de bani, și NIMENI nu se sesizează, mai ales NIMENI de la BNR.

Vizați de traficul de influență sunt magistrații – și nimeni la CSM nu se sesizează.
Oficiul pentru combaterea și prevenția spălării banilor tace asurzitor în cucuruz.
Iar procurorii nu pun sechestre în vederea confiscării, așa cum este OBLIGATORIU în toate celelalte cazuri de spălare de bani.

Ce să credem noi, ce să concluzionăm de aici?

Mai întâi, că sistemul creat pentru a ne spiona pe noi este de o cruntă ipocrizie. Este cu un dublu-standard mizerabil, care pune la îndoială onestitatea „luptei” cu corupția și spălarea de bani.
Mai apoi, că sistemul a creat o mulțime de dependențe, condiționări, complicități și favorizări ale infractorilor, care au transformat acest aparat de spionaj într-un imens și fetid grajd al lui Augias în curtea încăpătoare a lui Big Brother.

Ne trebuie o urgentă deparazitare a sistemului, o curățire a mizeriei, o imunizare cu onestitate, venită ca un ser al adevărului, purtat de cei care chiar vor să aibă o țară și o lume curate, care pun la baza funcționării lor domnia legii, iar nu domnia prin lege, cu biciul contractului și cu măciuca precedentului judiciar.

Adrian Cimpoi, Editorial publicat de 60m.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Author

13 Comentarii

 1. Con spune:
  28 MAI 2024 LA 5:38
  Din dec.89 dupa serialul TVR, regia Sergiu Nicolaescu (viitor senator venit cu o zi mai inainte de la crucea de piatra mult iubita din Germania), scenariul tov. Brucan (khazar Oracol di Daramare, fost shi viitor iudeolog al chibutzului PCR), interpretzii securici acoperitzi ka Karamitru, Besoiu, poet Dinescu, kaskadorii rasului, samd, la Hora cu strigaturi a cominternistului Bratesh=ka ka lin, ka lin ka ca mai ia, cu aplaudacii lor cu vechi shtate de serviciu ca spionul rus ex.gen.Militaru, dar mai ales emanatul fasait din PCR, tov.rromica Ylici Y., totzi, dar totzi, au pus BAZELE puterii unui grup informatzional organizat, cu aportul mai ales a aceluiashi aparat de represiune al securicilor, ce sunt la cashcaval primii, ca merita, ex.minerade, terorism shi altele. Norocul lor ca sa nu se innece la infulecarile lor, a fost ca a 2-a zi tov.Rebenciuk le-a adus sulu de hartie higenica ca sa se shtearga la botishorul lor. Dar asta cu marele „curaj” ca dai shi lupta ca de la 48, cand tov.Ceashka era deja la ia-ma nene trofeu vanat ca urshii din Harghita, DAR fara sa le pese ca trimeteau tinerii, etc. la moarte sigura ca la Austerlitzul lor, ce acum il imputa ca autori tot pe mamaligarii pe care conform Pata/WC s-au pishat.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Restul este istorie in kolonia noastra mica shi stramta, de unde lumea fuge de pute rea lor.

 2. Nu este infracțiune, dacă o fac băncile, securiştii şi mafia magistraților!

 3. Avem nevoie, trebuie, se impune. Atâtea îndemnuri dar către cine? De exemplu, dupavparerea mea, nu serei e vinovat ca tuteleaza magistratii, ci magistrații ca se lasă. La fel, sistemul polițienesc apasă pedala pentru ca populația nu reacționează. De obicei, catalizatorul e factorul intelectual, elita minții. Unde sunt acum campionii rațiunii? Nu cumva și ei s-au lăsat tutelati de băieții informați? Și dacă tara e în pragul unei disolutii, cum a fost în 1940 după tovărășia Camarilei lui Carol II cu sistemul de represiune, cu politicienii, cu intelectualii?

 4. Totuși bre,. Pentru orice fel de tîrg e nevoie de doi,.Deci coldea a mituit, șantajat, amenințat, un procuror, un judecător,.care nu doar teoretic sunt la fel vinovați,.Deci vreau să văd cine a fost executanții,.cei la mîna lui coldea și a statului paralel ” ?

 5. Este la mintea prostului, că fără o justiție coruptă, borfași gen coldea , sau nici statul paralel nu ar putea exista..

 6. Àsta nu e stat paralel ci ocupant, pentru că stă în vârful plăcintei și e separat de restul, inclusiv pe linie dinastică.Dar nu va faceți probleme, toată Europa și SUA sunt așa.Asta se cheamă „clasa politică” și despre asta este politica.

 7. Controlul social nu se aplică asupra bogaților și hoților. Ei pot face ce doresc cu banii lor. Controlul se aplică beneficiarilor de ajutoare sociale. N-ai cheltuit banii de pe cardul de energie până la data X rămâi fără ei, n-ai cheltuit banii de pe cardul de alimente până la data Y rămâi fără ei și putem continua cu alte tipuri de ajutoare pe card, inclusiv cele pentru concediu. Plus că poți cumpăra doar ce ți se permite cu acești bani. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă sau cam așa arată pregătirea psihică pentru venitul universal garantat. Arată frumos viitorul.

 8. Dacă cineva își închipuie ca românii sunt atât de prosti ca să înghită existența unei himere ,numită statul paralel și bagă în ciorbă UE , SUA si CANADA , atunci se vede treaba ca diriguitorii sunt rămași în anii ‘ 90 cand românii erau neinformați , nemâncați și dornici să citească orice minciună din ziare . România este condusă de o făcătură politică FSN , ilegală de jure cu sediul pe Coasta de Azur, ,, solutie” agreată deci de UE, care continuă saga PCR. Deci tot ce mișcă în România de 34 de ani este sub o conducere struto- cămilă de sorginte rusesca care ține în loc devenirea României. Așa ca ciocul mic cu statul paralel. Ce vreți să spuneți ca SRI este o construcție care este independentă de FSN . Numai dacă îl aducem în discuție pe soțul Olguței Vasilescu , Claudiu Manda ,în Comisia de control a SRI și îl analizăm puțin ne dăm seama cine sunt SRI- istii. Dacă la noi ar fi o democrație capitalistă , așa ceva ar fi înlocuit cu o structură de tip Occiental . Pe înțelesul românilor este exemplul ,,teatrului “ absurd din Parlament. Există așa ceva și în Italia , ca exemplu , dar este de alt nivel fiindcă nucleul acestui organism are o elită , gen Mario Draghi fost director executiv Banca Mondială etc.

 9. Degeaba s-a introdus limitarea plăților cas sub 5.000 de lei daca hoții își alimenteaza la bancomate cardurile la negru cu sute de mii de lei si nimeni nu-i întreabă de proveniența banilor. Totul e la negru! Totul este evaziune fiscală!

 10. Domnilor ziaristi privind exemple de spalare a banilor…readuceti in discutie cazul recent al unei Doamne din Gorj ce a lucrat dzeci de ani ca badanta in Italia si a depus niste iEuroi la o banca bastinasa(o suma modica pentru anii lucrati!) si hait pe biata femeie ca nu a platit impozit la banutii ce depaseau 10.000?!?
  Asta-i rRomanica-bramburica!

 11. Ha, ha! OTP Bank… Magyarorszag, Csikszereda, Sepsiszentgyorgy, Maroszvasarhely, Koloszvar, Nagyvarad chiar nu vă spune nghinghic?… Atunj’ chiar vă meritaț’ suarta!

 12. Statul e in faza de metastaza. Exista doar cu numele si este tinut in viata doar pentru sinecuri ( delapidare) . Statul avea proprietati de mii de miliarde de euro ,avea in evidente o populatie de 22 000 000 locuitori si era administrat de 850 000 de functionari si/sau contractanti cu tot cu medici si profesori. Acum proprietatile au scazut cu 90 % , populatia a scazut la sub 19 000 000 locuitori si este administrat de 1 250 000 de functionari si/ sau contractanti . Toti vin pe rand la putere spunand ca aparatul de stat e prea stufos , iar dupa ce dau de mirosul ciolanului fac angajari in loc de restructurari .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.