Boloș taie elanul bugetarilor de lux: „Ar fi ridicol”

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a declarat luni că ar fi ”absolut ridicol” să discutăm de premii în unele companii finanţate de la bugetul statului în condiţiile în care statul face eforturi să reducă cheltuielile.

Boloş a fost întrebat care este articolul din legea privind măsurile fiscale prin care companiile cu capital se stat ce se finanţează din surse proprii nu pot să dea prime angajaţilor.

„În textul legii nu mai ştiu exact care este acel articol, dar companiile de stat care înregistrează pierderi nu au posibilitatea să dea premii. Cei care nu au pierderi (…), începând cu data intrării în vigoare a legii trebuie să urmeze aceleaşi restricţii ale cheltuielilor cum le urmează şi toate celelalte companii de stat. Ar fi absolut ridicol să discutăm de premii în condiţiile în care statul şi tot ce înseamnă instituţiile statului şi tot ce înseamnă instituţiile de subordonare locală fac eforturi să reducă cheltuielile”, a spus Boloş la Palatul Parlamentului.

Ministrul de Finanţe a adăugat că şi ASF trebuie să respecte legea în privinţa cheltuielilor cu salariile.

„Tot ce înseamnă cheltuielile de personal, începând cu data intrării în vigoare a legii, sunt limitate în funcţie de salariul pe care îl are un ministru, personalul din subordine nu poate să depăşească 80% din salariul preşedintelui ASF şi continuând cu normativul de personal, cu reducerea posturilor vacante, continuând cu dotarea cu autoturisme în parcul auto, cu norma de combustibil. (…) Până la intrarea în vigoare a legii nu prea avem ce să facem în legătură cu salariile (de la ASF – n.r.) dar odată cu intrarea în vigoare a legii 296, ei bază legală pentru aceste tipuri de cheltuieli nu mai au”, a afirmat Boloş întrebat ce restricţii se pot aplica ASF pentru a nu mai încasa atât de multe salarii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. 😂😂😂😂 ar fi ridicol să le taie elanul! De ce am crede ce afirma acest popa daca deja au scos la angajare peste 200 bugetari de lux in primarii, e de vreo 2-3 săptămâni, daca nu deja sunt ocupate toate anuntate până la ora actuala! Șunt fente aruncare să creadă naivii din tara.

  2. In Romania sunt 3 animale pe cale de disparitie: rasul, leul si elanul !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.