BREAKING NEWS. E cutremur în tenis

Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, are coronavirus. Sârbul a primit marți rezultatul testului pentru Covid după ce alţi 3 jucători care au fost prezenţi la Adria Tour, turneu demonstrativ organizat de el, au fost testaţi pozitiv.

Djokovic a primit nenumărate critici pentru că a organizat turneul Adria Tour în mijlocul pandemiei (fără ca jucătorii să respecte regulile de protecție), şi apoi după ce a refuzat să fie testat în primă fază în Croația, aşteptând să ajungă la Belgrad. Djokovic a emis un comunicat prin care a anunţat că rezultatul testului efectuat luni în Serbia a fost pozitiv.

„Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi”, a declarat campionul sârb, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. „Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa – n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare”, a spus Djokovic. El speră că „numărul celor contaminaţi nu va creşte”.

„Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile”, a adăugat el.

„Tot ce noi am făcut de o lună, a fost făcut cu inima curată şi cu intenţii sincere”, a declarat sârbul. Potrivit acsetuia, turneul a fost organizat „în ideea de a-i ajuta pe jucătorii de tenis din regiune, de a crea condiţii pentru ca ei să joace, ca să obţină venituri pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă”.

„Noi am organizat turneul în momentul când virusul slăbea, crezând că sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea sa”, a mai explicat Djokovic în comunicat, subliniind că Adria Tour şi-a propus să trimită „mesaje de solidaritate, de respect, de fair-play”.

Anterior, bulgarul Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki au anunţat că au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în urma participării la meciurile demonstrative organizate de Novak Djokovic, la Belgrad şi Zadar (Croaţia), în cadrul turneului Adria Tour.

La turneul Adria Tour, desfăşurat în Balcani, au participat mii de spectatori şi au fost organizate petreceri. (VIDEO mai jos).

Jucătorii care au participat la Adria Tour, unii dintre ei infectați acum, au petrecut după meciuri, iar imaginile au apărut pe reţelele de socializare.

Djokovic, criticat din toate părţile

„A fost o decizie iresponsabilă”, a scris pe Twitter juc[torul australian Nick Kyrgios, despre organizarea turneului.

Şi numărul 25 ATP, Bruno Soares, l-a acuzat pe Djokovic de lipsă de respect, având în vedere situaţia actuală din lume creată de pandemie.

„A fost un show al groazei. Tot ce s-a întâmplat acolo denotă o imaturitate şi iresponsabilitate enormă. Şi dacă ai fi la Polul Nord nu ai face o petrece şi a-i posta pe Instagram”, a spus Soares.

Preşedintele Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP), Andrea Gaudenzi, a criticat atitudinea participanţilor la Adria Tour şi a subliniat că această situaţie va servi pentru ca evenimentele să fie mai sigure.

Gaudenzi a declarat pentru New York Times că această experienţă va fi de folos pentru ca în viitor evenimentele să fie mai sigure.

„Este ca atunci când copiii tăi încep să urce pe bicicletă şi trebuie să-şi pună casca. Ei îţi spun că nu şi nu. Apoi urcă pe bicicletă şi cad. Începând de atunci îşi pun cască”, a afirmat oficialul ATP. „Acum ştim cu toţii că ne putem infecta uşor, aşa că vom avea mult mai multă grijă”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

10 Comentarii

 1. Domnul Tariceanu,domnul si doamna Catarama,au fost informati?E conspiratie cum scrie la carte ,tataielor si mamaielor

 2. Adică este asimptomatic ,are da el nu stie …este capabil si sa joace tenis si sa organizeze dar un nene cu un bețigaș se uită ca la un ceas si spune ….. degeaba alergați 10 km pe Zi ,degeaba nu aveti febră ,degeaba aratati foarte bine fizic si psihic …dar trebuie sa mă credeți pe cuvânt sunteți bolnav

 3. Mă scuzați că sunt sunt bolnav ,dar chiar nu am știut , m-am simțit si ma simt excelent ,eee domnule este boala dracu asta chiar boala va da senzația de sănătate tun ,dar nu contează cum te simți conteaza ce spune testul

 4. Eu am inteles de la medicii nostri in care am totusi incredere, deoarece in politicieni si serviciile si institutiile statului nu poti sa ai, ca si asimptomaticii pot fi in pericol, ca evolutia bolii este imprevizibila. Daca ne pierdem incredem in medici inseamna ca s-a ales praful de poporul roman.In alte tari nu sunt internati asimptomaticii deoarece la aia nu mai erau locuri in spitale din cazua cazurilor grave de covid.

 5. Djokovic, s-a exprimat public IMPOTRIVA VACCINARII anti-covid, de aceea a devenit TINTA…………….. Chiar saptamina trecuta, o cititoare de pe prompter de la A1 zicea :’Djokovic s-a exprimat impotriva vaccinarii punindu-si astfel pe toata lumea in cap’. Cititoarea de pe prompter nu a explicat cine „este” lumea pe care si-a pus-o in cap jucatorul de tenis.

 6. Zilele trecute Romania Tv a prezentat buletinul de analiza scria a lui Marcel Pavel Erau enumerate mai multe virusuri si in dreptul fiecaruia printre care si Covid era scris determinat(sau depistat) in final scria pozitiv, deci simultan avea si SARS si Covid etc., curioasa imagine/analiza…chiar se depisteaza Covid sau un fragment de ARN adica Acid Ribonucleic?

 7. Nimeni mai sincer “le intenții bune” cu rezultate catastrofale decât proștii. Atmosfera de Pisica albă, pisica Neagră din multiculturalismul
  iugoslav la molipsit se pare iremediabil pe Novak, iar umblatul prin lumea bună ca tenismen de excepție nu l-a lecuit.

 8. Cred ca asta este un fake news adevarat ! Scandal, ca era pandemie si de ce s-a organizat cu public turneul !
  Sa VEDEM :
  1. Am vazut si eu putin din meciuri si m-am mirat de numarul mare de spectatori. Dar uite ca acum dupa 2 saptamani niciunul dintre miile de spectatori nu este infectat. Deci chestia ca de s-a organizat cu spectatori cade !
  2. La tenis jucatorii nici nu se apropie macar unul de altul, ca la fotbal de exemplu, unde in foarte multe faze jucatorii sunt lipiti unii de altii si respira in fata celuilalt ! Deci meciurile de tenis sunt de cateva ori mai sigure decat la fotbal ! Deci si chestia asta cade !
  3.Daca se pot organiza meciuri de fotbal suta la suta se pot organiza si meciuri de tenis !
  4. Problema este la modul de testare, verificare si protectie a jucatorilor, a stafului, si a angajatilor !! Aici ar trebui sa ia exemplul de la fotbal, deoarece am vazut ca de vreo 2 saptamani in Serbia, Ungaria etc. se joaca meciuri de campionat cu spectatori fara a se fi semnalat vreun caz de coronavirus, nici in randul jucatorilor si nici in randul spectatorilor !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.