Proteste în justiție din cauza pensiilor speciale (update)

Mai multe instanțe și Parchete au hotărât, marţi, suspendarea pe perioadă nelimitată a activităţii. Ar urma să se judece doar urgente. Motivul este legat de pensiile speciale, în cazul cărora sunt așteptate modificări în Parlament.

Update Vaietul judecătorilor din Cluj: „A decis să lovească nemeritat”

Update Și DNA s-a alăturat protestului

În data de 20 iunie 2023, prin ordin al procurorului-șef al DNA, Marius I. Voineag, a fost convocată Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție în vederea formulării unui punct de vedere cu privire la proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, precum și manifestarea susținerii față de Consiliul Superior al Magistraturii în activitatea de apărare a independenței magistraților, se arată într-un comunicat al instituției.

În unanimitate, cei 93 de procurori prezenți în cadrul Adunării generale, și-au exprimat susținerea față de activitatea de apărare a independenței magistraților de către Consiliul Superior al Magistraturii și au hotărât:
– să inițieze o formă de protest în cazul în care propunerile formulate de Consiliul Superior al Magistraturii și susținute de Procurorul general al României în ceea ce privește proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților nu vor fi avute în vedere de către puterea legislativă;
– să stabilească, într-o viitoare adunare generală, asupra formelor graduale de protest care vor fi adoptate, mai arată DNA.

La rândul său, DIICOT a anunţat, printr-un comunicat de presă, că procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a convocat marţi,  Adunarea Generală a procurorilor din cadrul direcţiei, având ca obiect exprimarea unui punct de vedere privind proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi manifestarea susţinerii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa consacrată de Constituţie, de garant al independenţei justiţiei.
“În urma dezbaterilor s-a supus la vot şi a fost adoptată manifestarea susţinerii procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Consiliului Superior al Magistraturii, de a participa la discuţiile de negociere privind proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu. În situaţia în care propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii şi susţinute de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu vor fi avute în vedere de către Legislativ, se va convoca o nouă adunare generală a procurorilor direcţiei pentru a se stabili dacă se iniţiază o formă de protest, iar în caz afirmativ, formele graduale de protest ce urmează a fi adoptate”, a transmis DIICOT.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB), cea mai mare din ţară, au decis în Adunarea Generală de marţi, cu majoritate de voturi, încetarea activităţii tuturor secţiilor, începând de miercuri, 21 iunie, cu excepţia câtorva tipuri de cazuri urgente, mult mai puţine decât urgenţele care ar fi continuat să fie judecate în vacanţă, ca formă de protest faţă de proiectul reformei pensiilor de serviciu, care va modifica statutul magistraţilor.

Și personalul Tribunalului București intră de miercuri într-un soi de grevă.

Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti, întrunită în şedinţa din 20 iunie 2023, la convocarea Preşedintelui Tribunalului Bucureşti, în prezenţa a 213 judecători a hotărât, în unanimitate, că iminenta modificare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al judecătorilor, anunță oficial instanța printr-un comunicat de marți.

Astfel judecătorii au hotărât, „cu o majoritate covârşitoare„, adoptarea unei forme de protest faţă de parcursul procesului legislativ, constând în amânarea tuturor cauzelor pe o perioadă nedeterminată, începând cu data de 21 iunie 2023, cu excepţia următoarelor cauze: măsurile preventive în materie penală, cauzele prevăzute la art. 138 Cod procedură penală, percheziţiile domiciliare şi cauzele urgente în materie civilă lato sensu (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii, măsura plasamentului de urgenţă, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare), grevă (acțiune în constatarea nelegalității grevei, acțiune în suspendarea grevei).

De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti anunţă că suspendă pe termen nelimitat activităţile de urmărire penală care nu au caracter de urgenţă, în semn de protest faţă de lipsa transparenţei puterii legislative şi executive şi lipsa de predictibilitate în ceea ce priveşte propunerile de modificare a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Conform unui comunicat emis, marţi, de PCA Ploieşti, în cadrul Adunării Generale s-a luat act de „comportamentul neloial” al puterii legislative şi executive faţă de principiile ce guvernează activitatea magistraţilor procurori.

„Lipsa transparenţei puterii legislative şi executive şi lipsa de predictibilitate în ceea ce priveşte propunerile de modificare ale Legii nr. 303/2022, afectează grav drepturile şi interesele legale, atât ale procurorilor, cât şi ale cetăţenilor, precum şi stabilitatea şi statutul magistraţilor procurori”, arată sursa citată.

Astfel, în cadrul Adunării Generale a procurorilor s-a hotărât, ca măsură de protest, suspendarea pe termen nelimitat a activităţii de relaţii cu publicul, a activităţilor de urmărire penală care nu au caracter de urgenţă, precum şi participarea procurorilor doar în şedinţele de judecată care impun urgenţă.

„De asemenea, au fost convocate Adunările Generale ale procurorilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Tribunalele Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Buzău, Râmnicu-Sărat, Pogoanele, Pătârlagele, Târgovişte, Găeşti, Pucioasa, Răcari, Moreni, Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Mizil şi Sinaia, în care s-a hotărât suspendarea pe termen nelimitat a activităţii de relaţii cu publicul, restrângerea activităţii de soluţionare a dosarelor penale care nu au caracter de urgenţă, raportat la starea de fapt, la cele în care s-au dispus măsuri preventive, precum şi participarea procurorilor doar în şedinţele de judecată care impun urgenţă”, mai arată comunicatul citat.

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu şi liderul PNL Nicolae Ciucă, discută marţi cu membrii conducerii CSM, au anunțat surse politice, în contextul în care magistraţi au anunţat proteste faţă de intenţia Guvernului de a supraimpozita pensiile speciale.

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat luni, referitor la legea pensiilor speciale, că ultima variantă este un impozit 15% pentru ceea ce depăşeşte salariul mediu net.

El a precizat că mai sunt câteva lucruri de armonizat, iar marţi va mai avea loc o ultimă discuţie cu Comisia Europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

43 de Comentarii

 1. ei acum sa vedem la astia cine mai spune daca greva e legala sau nu, ca nu doar tot ei o sa judece!!!!

 2. Ilegale sunt nesimtitele de pensii necontributive pe CERTIFICATELE DE REVOLUTIONAR hartii date fraudulos unor membrii din partide, neamuri, amici de invarteli, amante, tot felul de puturosi si ratati – timp de 33 ani continuu, anual si lunar, astfel incat din cca. 1000 buc. „rivlutionari” numarati de Procuratura in 89′-90′, azi in 2023 ne mandrim cu 500 000 buc. „rivolutionari” fericiti beneficiari de pensii necontributive, gratutati la tratamente medicale, la transport, cu terenuri si imobile pe mocca, si escrocheria cu CERTIFICATELE DE RIVOLUTIONAR nu se mai termina, beneficiar fiind chiar Ciolacu Emil ala cu covrigii in coada cainilor, au secat bugetul Romaniei, fraieri ar fi magistratii sa reintre in instantele de judecata, daca li se taie pensiile muncite din greu. Parlamentul trebuie sa modifice Legea cu „rivolutionarii”, sa ramana toti ONORIFICI, exceptandu-i pe aia din 89′-90′ confirmati de Procuratura.

 3. Averi mari (confort) de întreținut, așadar și prin urmare nimeni nu trebuie să se atingă de pensiile lor, vor merge la toate instanțele posibile si imposibile pentru a le păstra. Planul Național de Ruinare a României va primi mai puțini bani (spre deloc) la acest capitol ???!!!

 4. dati afara toti. aducem judecatori din SriLanka si asa is corupti toti.

 5. Hopa , s-a *șucărit Coana mare . Deja si-a mai smuls câteva fâșii din țoalele și așa sumare pe care le avea și anterior . Se pare că nu-i ajungeau lovele nici pt. o rochie de la SH. Săracă dar cinstită . S-ar putea chiar să-și *pună poalele-n cap ca pirandele prinse-n autobuz cu *vastul în buzunarele pensionarilor nespeciali (*Specialii n-au bani nici *să treacă strada , darmite de autobuz), ea fiind o **șmenară reșpectabilă . Sau poate n-ați înțeles că pe ea n-o enteresează paraii ci REȘPECTU^ și ^endependența proprie cum zice și puria Ioropa .

 6. Poate ar trebui sa vada si ei cum e sa-ti faci dosarul de somaj.Inca nu am auzit de procurori,judecatori,securisti sau apv-isti sa plece afara pentru un job mai bun,…..desi sunt convins ca exista.

 7. „Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti, întrunită în şedinţa din 20 iunie 2023, la convocarea Preşedintelui Tribunalului Bucureşti, în prezenţa a 213 judecători a hotărât, în unanimitate, că iminenta modificare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al judecătorilor, anunță oficial instanța printr-un comunicat de marți”.
  Eu v-as concedia in masă!
  Stati acasă imbuibatilor imorali!
  Legea 303/2022 art 211, art 213 nimai privilegii. O castă de imbuibati, aroganți,imorali si multi dintre ei foarte corupți.
  DE CE VOI AVETI SALARIUL DE 7 ORI MAI MARE DECAT AL UNEI INVATATOARE CARE INVATA SA CITEASCA, SA SCRIE ȘI EDUCA 25 DE COPII? AVETU SI VOI COPII LA SCOALA LA LICEU SI CUM VA UITATI LA PROFESORI? II PRIVITI DE SUS !
  SUNTETI NISTE NERUSINATI!
  EI ISI FAC SINGURI LEGI PRIN JURISTII DIN GUVERN, PARLAMENT SI AJUTATI DE POLITICIENII CORUPȚI.
  INCA ODATĂ! SA VA FIE RUȘINE!
  VA DISPRETUIESC !

 8. Ăștia sunt interlopii româniei…cea mai urâtă clasă socială…la produs nu la întins mâna…

 9. Impozitarea cu 30% a ce depășește venitul mediul brut pe economie lovea numai în bastani. Impozitarea cu 15% a ce depășește venitul net pe economie lovește la baza, adicătelea in militari prosti și multi! Cine împarte,parte își face! Satulul nu-l crede pe flamand! Prosti,dar multi! Huuo jigodiilor bogate!

 10. Cum adica isi suspenda activitatea? Pai, dupa atatea amanari de termene si prescrieri din ultima perioada, activitatea magistratilor nu era deja suspendata?

 11. Ups, nici n-au declanșat oficial greva și Marcel împreună cu Nicu se prezintă la CSM, Speedy Gonzales ar fi invidios !

 12. Cata nemernicie pe aceasta sleahta de profitori din justitie! Te apuca sila.

 13. volumul urias de munca,incompatibilitatile, interdictiile (argumentele magistratilor) trebuiesc -si sunt-rasplatite din belsug pe durata activitatii. odata cu pensionarea aceste argumente dispar, magistratul devine un cetatean normal, cu aceleasi nevoi ca si restul oamenilor.

 14. …pt contributivi au schimbat legea noaptea, ca hotii, prin fals…anastase si celebra numarare a voturilor, din vreo 90 a facut 173, in vazul tarii…a fost deschis dosar penal…stiti ce au spus magistratii care se revolta acum?…ca faptele nu pot fi dovedite, pixel albastru, s-a dat clasare…de ce nu au procedat si cu ei ca atunci?…as fi curios ce verdict ar fi dat…oricum, ocazie buna sa scapam de speciali, demisi toti participantii, aduci de prin tara unii care nu s-au raliat, bagi avocati pe posturi si gata, problema rezolvata!…niste nesimtiti!…

 15. Ești *greu de cap sau ești vreun aprod , ușier , măturător special pe la vreun *trebunal? Pt. ce au muncit din greu , o sedintă două pe saptamână , cadii și terfelogii țăi au fost remunerați la nivel ioropian . Din aceste lefuri au contribuit la CASS , ca noi toți. Care e ratiunea ta pt. ca ei să primească in plus încă cel putin valoarea a 3 pensii ?Minerii , metalurgistii , constructorii muncesc ușor? De ei nu mai e nevoie ? O să mănănci păianjenii din dosare și o să-ți dea lumină licuricii pe care-i pupi în dos . Da , impostorilor zisi-revolutionari ,în majoritate tot fosti militieni ,militari sî chiar porcurori ( cunosc cazuri ) să li se ia privilegiile si sa plateasca frauda de zeci de ani .Dar nu devia tendentios de la subiect!

 16. De ce să aivă cei din Justiție veniturili mai mici decât ăi din Securitate?
  Are dreptate bieții omini, de pensiile la ăi din SRI SIE SPP nobadi seis năting.

 17. Parazitii societatii sa fie Editat!Jos Castele,jos India Rromana,toata lumea la pensie la 65 de ani si DOAR pensia pe contributivitate

 18. Deci:
  -au pe contrubutivitate si au din bugetul statului completare ca pensie de serviciu! Ba nenicule, toti care am muncit, am contribuit, dar nu ne completeaza din bugetul statului pentru ca am avut serviciu zeci de ani pentru o pensie de serviciu decenta dar meritata, pentru ca, chiar au muncit cetatenii in zone periculoase, si NU la justitie in birouri pentru diferite interese!

 19. Parlamentul trebuie sa modifice Legea cu „rivolutionarii” cei 500 000 escroci sa ramana ONORIFICI, exceptand persoanele confirmate de Procuratura ca au fost ranite in 89′ – 90′ sau ucise la Lovitura de Stat 89′, si urmasii directi ai acestora. Escrocheria cu „rivolutionarii” facuti anual si lunar timp de 33 ani, nu se mai termina, au secat Bugetul Romaniei, asemenea escrocherie cu banii publici nu exista nici in Rusia, nici in Cuba, nici in Coreea de Nord, este pastrata escrocheria cu CERTIFICATELE DE REVOLUTIONAR in Romania unde puturosii si escrocii sunt remunerati gras din banii publici.

 20. Slovacia | De teama impunerii monedei digitale europene, parlamentul a introdus dreptul de a plăti numerar în Constituție. Comisia Europeană introduce euro digital pe 28 iunie
  ROMANIA CE FACEM TARA DRAGA? ALO? VA TREZITI BHAI? ACCEPTATI PRECUM SCLAVII SA INGENUNCHIATI DICTATURII MAO, PENTRU CA SECURITATEA SA FIE BINE PLATITA CA A REUSIT CHINEZIFICAREA ROMANIEI! D-AIA EXPERIMENTUL PITESTI A REUSIT AICI! DIN CAUZA SLUGARNICIEI PE CARE O AVETI IN VOI! SI A INTENTIEI CRIMINALE CARE VA CURGE PRIN VINE! TRADATORI CRIMINALI !
  https://r3media.ro/slovacia-de-teama-impunerii-monedei-digitale-europene-parlamentul-a-introdus-dreptul-de-a-plati-numerar-in-constitutie-euro-digital-pe-28-iunie/

 21. Pensiile speciale sunt NECONSTITUTIONALE nu numai datorita necontributivitatii, argumentul principal fiind caracterul lor de RASPLATA pentru serviciile aduse STATULUI SECURIST care AR DISPARE fara aceste servicii…Chestiunea e complexa aceste „pensii”
  trebuind DESFIINTATE printr-o LEGE SPECIALA cu CARACTER RETROACTIV, respectiv prin INTERDICTIA ATRIBUIRII IN VIITOR intrucat nu se rezolva ILEGALITATEA ANTINATIONALA printr-o simpla impozitare, asa cum intentioneaza AGENTII POLITICIENI ai Secu sa rezolve
  „problema”…Concomitent trebuie modificata CONSTITUTIA in articolele ei de ESENTA BOLSEVICA prin SCOATEREA PROCURORILOR din CASTA MAGISTRATILOR, dar neaparat IN TANDEM cu DEMILITARIZAREA Securitatii, serviciilor binomiale” ca sa-l citez pe Nea Cornel!!!
  Din 2007 suntem monitorizati de COLHOZUL BOLSEVIC european prin MCV pt. realitatea ca puterea judecatoreasca si nu politicienii
  in mod direct, doar indirect, functioneaza la varf contra intereselor Romaniei!!! De 34 de ani Ilici GENOCID se afla in libertate
  in loc sa ocupe o celula sau sa fie pus la zid pentru CRIME CONTRA UMANITATII, la fel si complicii lui COMINTERNISTI!!! La fel si MARII CORUPTI ai Partidului si Secu care au RAPTUIT de MII DE MILIARDE ROMANIA si POPORUL ROMAN in procesul de CAPITALIZARE in fortza a AGENTILOR!!!

 22. Sa va faca si voua politicienii ce ia-ti facut voi armatei!!!se intoarce roata?!?

 23. @Gheo, la ce salarii si beneficii au aduci absolventi de de Stanford sau Harvard. Procurori de la FBI ar veni cu ochii inchisi la salariile astea.

 24. Să le dea pensii sociale, tot atâtea cât se bucură de încrederea ”justițiabilor”. Prin sentințe absolut scandaloase, au nenorocit atâta lume. Nimeni nu-i va sprijini, sunt o paria a societăți!

 25. Sa facă grevă, nu contează, și așa la ei ține un proces cu anii, până se prescriu faptele.

 26. Ăștea chiar nu au rușine.Ceea ce fac ei e furt din banii statului,au pensii si salarii de mii de euro si nu le ajung.Mai vor și speciale.De ce,pentru că ajută politicienii să fure cu acte în regulă?Fac pariu că Iohannis șapte case e de partea lor ,căci de partea profesorilor nu a fost.

 27. Romania BOLSEVIC/COMINTERNIST/SECURISTA este „patria” lui doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN BOLSEVIZAT din tata-n fiu!!! Partidul si Securitatea care au decimat elitele si cetatenii gospodari pt. a institui „republica populara”!!! „Republica populara” CARE NICIODATA DUPA 1945 pana azi NU A APARTINUT POPORULUI, ci TAGMEI JEFUITORILOR IDEOLOGICI SI PRACTICI AI IDEOLOGIEI GENOCIDULUI MARXIST/BOLSEVIC!!! Romania SECURISTA de dupa 1989 e „patria” tuturor doru popestilor, o „patrie” STRAINA POPORULUI ROMAN, o „patrie” VANDUTA IN CONTINUARE prin INTERPUSI Moscovei si mai nou Pekinului, centre COMINTERN ce monitorizeaza
  TOT IN CONTINUARE procesul MARXIZARII/BOLSEVIZARII mondiale rebotezat „resetarea” mondiala!!!

 28. ȘI CE DACĂ NU MAI JUDECĂ EI –DL FOST ȘI ACTUAL MINISTRU ZICEA CĂ MAGISTRAȚII AU CÂȘTIGURILE AȘA DE MARI CA SĂ NU IA MITĂ,SĂ NU FIE TENTAȚI!!! MIRA-M-AȘ! AȘA CĂ MAGISTRAȚII SĂ RĂMÂNĂ ȘI CU UNA ȘI CU ALTA! ORI SĂ JUDECĂM CE-AR FI DACĂ INTODUCEM „SFATUL BĂTRÎNILOR” ȘI RENUNȚĂM LA MAGISTRAȚI –O JUSTIȚIE PE BAZA „TALIONULUI,A LINȘAJULUI PUBLIC,AR FI MAI EFICIENTĂ ȘI MAI PUȚIN COSTISITOARE!–ORICUM „JUSTIȚIA ” SE FACE PE PRINCIPIU -CEL MAI TARE CÂȘTIGĂ-!

 29. Marcelica, acum sa te vad?pun pareu ca-i păcălește pe cei de la UE, smenaru. Nu taie nimic. Altfel astia scot dosarele?

 30. PENSII OCUPATIONALE?
  Ati scornit fel de fel de cacaturi sa jefuiti banii romanilor care trudesc. Cu ce va ocupati voi in justitie? Cu șpertul, complicitatea cu hotiile politicienilor, cu parandaratul si legi facute special pentru tradatorii si vanzatorii de tara. OCUPATIA MAMELOR VOASTRE. VA LUATI CASE VECINI CU INTERLOPII SI VA INRUDITI CU SECURISTII, VA CURVITI CU CINE DA MAI MULT! TRAIASCA-VA OCUPATIA. ACUM AVETI SIMBOLUL A CEEA CE SUNTETI: ALINA STEFANIA GORGHIU, SALTELISTA ZISA ” NICI O PU..RATATA”. JUSTITIA OCUPATIONALA…ALINA BICA, CATALIN PREDOIU SI ALINA GORGHIU…PLUS LICU LOAZA DE SECURIST DE TELEORMAN…OCUPATIA? GABRIEL OPREA cu ale lui academii…

 31. Totdeauna, unitatea caramadereasca este totdeauna binevenita si necesara! O cutuma spune : Toti pentru unul si unul pentru toti! Din pacate nu vedem aceeasi unitate caramadereasca si impotriva judecatorilor/magistratilor care fabrica dosare penale si care pronunta solutii la comanda/interesate! Este frumos sa soliciti sa-ti fie rasplatita munca(nu este frumos sa-ti faci singur … bilantul/reclama, prezentat/a ca fiind un/una vajnic/a aducator/izvor de … multa, multa transpiratie!!!) dar ne indoim ca ar fi frumos ca statul roman(adica „cetateanul roman de rand” prin taxele si impozitele platite) sa suporte salarii si pensii speciale pentru cei … mafi(h)oti”! Credem ca a venit momentul ca dumneavoastra, judecatorii/magistratii sa va faceti curatenie in curtea dumneavoastra! Numai atunci „cetateanul roman de rand” va va sprijini! Pana atunci insa …!!! Mai tineti minte juramantul depus? Il reamintim : „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Ori, acesti „mafi(h)oti” doresc, ca „cetateanul roman de rand” sa „cotizeze” cu taxe si impozite la … pensia lor speciala! Mai mult „mafi(h)otul” cel mai mare(fost ministru) sub obladuirea multora dintre domniile voastre a indepartat „nerespectarea deciziilor CCR” dintre … abateri!!! Oare care mai este rolul juramantului si mai ales cum se mai justifica continutul lui???? Solutia este una : indepartati cancerul din randurile dumneavoastra si „poporul” va fi cu voi! Altfel : PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

 32. Ilegale sunt nesimtitele de pensii necontributive pe CERTIFICATELE DE REVOLUTIONAR hartii date fraudulos unor membrii din partide, neamuri, amici de invarteli, amante, tot felul de puturosi si ratati – timp de 33 ani continuu, anual si lunar, astfel incat din cca. 1000 buc. „rivlutionari” numarati de Procuratura in 89′-90′, azi in 2023 ne mandrim cu 500 000 buc. „rivolutionari” fericiti beneficiari de pensii necontributive, gratutati la tratamente medicale, la transport, cu terenuri si imobile pe mocca, si escrocheria cu CERTIFICATELE DE RIVOLUTIONAR nu se mai termina, beneficiar fiind chiar Ciolacu Emil ala cu covrigii in coada cainilor, au secat bugetul Romaniei, fraieri ar fi magistratii sa reintre in instantele de judecata, daca li se taie pensiile muncite din greu. Parlamentul trebuie sa modifice Legea cu „rivolutionarii”, sa ramana toti ONORIFICI, exceptandu-i pe aia din 89′-90′ confirmati de Procuratura.

 33. Dacă nu au suficienți bani de pensii speciale, grofii speciali pot oricând să renunțe la proiectul faraonic denumit în bătaie de joc „Cartierul Justiției”. Evident că nicăieri pe planetă nu există așa ceva. Evident că peste tot în lume magistrații sunt membri activi ai societății, nu izolați, precum niște infractori sau sălbăticiuni. Evident că numai în Retardistan s-a mai pomenit așa ceva. Și evident că această demență va fi plătită de contribuabilul român din bani luați împrumut la dobânzi exorbitante. Ceea ce nu înțeleg boierii cu pensii speciale este că statul român nu este sac fără fund și nici vacă de muls de fel și fel de șmecheri obraznici și aroganți. Nu înțeleg nici că proiectul lor megaloman nu are nici cea mai mică tangență cu ideea de egalitate în fața legii, cu spiritul democratic și cu valorile europene, precum transparența. Știm cu toții că majoritatea magistraților sunt securiști la a doua sau chiar a treia generație. Probabil această descendență îi face să saliveze pofticioși după un cartier al nomenclaturiștilor cum era Primăverii pe vremea lui Ceaușescu. Unde ca să te plimbi aveai nevoie de invitație, altfel nici nu visai să treci pe acolo. Știm și că își doresc să aibe un loc unde să nu poată să fie fotografiați de jurnaliști cum își împart șpăgile și cum trafichează procesele. Și mai știm că în acea zonă din București nu există un parc sau un spital. Dacă renunță la acest proiect faraonic în dezacord absolut cu valorile democrației și ale statului de drept, vor avea suficienți bani pentru superpensii superspeciale! Trebuie doar puțină bunăvoință!

 34. Justitia trebuie sa aplice legea. Care nu o aplica la puscarie. Ca d’aia e SEPARAIA PUTERILOR IN STAT….LA PUSCARIE CU HOTZII DIN JUSTITIE…SAU LA SAPA LA PORUMB.

 35. Justitia trebuie sa aplice legea. Care nu o aplica la puscarie. Ca d’aia e SEPARATIA PUTERILOR IN STAT….LA PUSCARIE CU HOTZII DIN JUSTITIE…SAU LA SAPA LA PORUMB.

 36. Afara cu acesti ticalosi si nerusinati. Afara cu ei din tara daca nu le convine salariile astronomice pe care le primesc si pensiile contributive corespunzatoare care sunt destul de consistente. Nu merita sa faca parte de corpul social si uman al poporului roman. Il imbolnavesc de nesimtire si tumoara canceroasa de caracter. Huo, scarbelor fara demnitate si onoare. Sa reinfiintam Comisiile de judecata daca e nevoie. Scarbelor si secaturilor care nu va mai saturati. Aveti salarii astronomice de multe ori cumulate cu pensii contributive si pensii speciale dar si cu salarii pentru alte demnitati, ocupate simultan, pe la CCR, Parlamenu, AGA, etc. care se cifreaza la peste 15.000/25.000 de euro lunar. Huo…nenorocitilor?! Afara cu ei din tara ?!

 37. Puterea judecatoreasca sare ca un dog german impotriva poporului roman,impotriva Parlamentului si Guvernului,latra,ameninta,suspenda activitatea aparindu-si furioasa privilegiile date ei de catre tradatorii Romaniei prin Legea nr. 303/2022 .
  Halul in care a ajuns „independenta”,judecatorii considerati”supremi in cauze”apeleaza la procurorul general,pt.a se situa in „frunte”,
  Alex Florin FLORENȚA numit în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe 30 martie 2023.
  Principiul legalitatii si al „nimeni nu este mai presus de lege” nu exista pt.fariseii razvratiti impotriva legilor din statul de drept ,democratic si social pt.a caror respectare au jurat.
  Insa chiar acest stat i-a cumparat,indopat si crescut ca pe curcani,azi se produce impotmolirea in efectele privilegiilor,ilegalitatilor si coruptiei la care au dus Romania,cele 3 puteri, in expunerea goliciunii hide,criminale prin care au contribuit la furtul si distrugerea unui popor ,vedem conflictul,canibalizarea curcanului in dog,gata sa sfisie Tara pe care au sfisiat-o de peste 3 decenii!In frunte cu dogul CCR frate cu dogul securist!

 38. Trebuie sa ne fie clar, pe vremea lu Alexandru Lapusneanu Securitatea nu exista, acesta fiind motivul caclona Securitatii nu a dejectat ceva in acest sens…Ca de altfel si Batracianul/Batranul din Balta sordida a Brailei care „VREA MAGISTRATII AFARA DIN TARTA”, in schimb cand vine vorba de SECURITATE incepe sa oracaie cu disperare, nu cumva sa o deranjeze cineva!!! Batracianul uita ca majoritatea magis stratilor sefi sunt AGENTI AI SECURITATII!!! Cele mai mari SALARII, VENITURI, PRIME si PENSII SPECIALE sunt acordate de SEFILOR Securitatii, iar MARIRILE SUNT A-N-U-A-L-E!!! Magistratii NU BENEFICIAZA DE MARIRI ANUALE!!!

 39. …au devenit privilegiati, din motivele cunoscute, tre sa dispara!…

 40. Demni de cel mai mare dispreț din partea romanilor! Asta-i azi tagma magistraților.

 41. Eu propun ceva simplu de tot:
  1. toti magistratii sa contribuie la fondul de pensii la fel ca restul angajatilor.
  2. conditiile de iesire la pensie sa fie la fel ca la toti angajatii, adica, calcularea pensiilor sa fie facuta fara a se lua in seama sporuri, prime si alte bonificatii si doar pe baza contributiilor facute.
  3. magistratii ale caror hotarari au fost atacate si au adus despagubiri celor anchetati, judecati si condamnati, sa fie exclusi DEFINITIV din magistratura fara a putea beneficia de pensie speciala.
  4. orice fapta de coruptie si/sau de abuz al magistratilor sa-i excluda imediat si DEFINITIV din magistratura…
  Ar mai fi cateva puncte dar consider ca este destul si atat.
  Oricum, o ancheta nu ar trebui sa dureze mai mult de trei – sase luni si o condamnare nu trebuie data in mai mult de 3 luni.
  Asa se evita prescrierile.
  5. Magistratii care depasesc termenele, pentru a se ajunge la prescriptie, sa fie exclusi definitiv din magistratura.
  6. Raspunderea magistratilor trebuie sa existe si pusa in aplicare cu adevarat. Pana in ziua de azi niciun magistrat nu a raspuns pentru erorile pe care le-a comis si, de platit, a platit poporul roman.

 42. Acum sa speram sa-i cheme pe politicieni sa raspunda pentru furturile enorme din ultimii 33 de ani! Motiv pentru care cetatenii romani nu au venituri de luxemburghezi! Cum spunea un “clopotit” pe A3! Ce au pazit in 33 de ani politicienii? Au furat cu toate mainile acesti politicieni preaminunati!? Au facut averi pentru un mileniu! Au privilegii peste privilegii! In 33 de ani faceai spitale in care bolile de tot felul, inclusiv terminale, erau vindecate! Dar nu ai cu cine! Trebuie sa se ridice toate veniturile la nivel de Luxembourg! Iar medicina trebuie sa fie de viitor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.