Bugetul serviciilor, în 2024: Bani mai mulți la SRI, SIE și STS

Creditele bugetare acordate SRI în 2024 vor fi mai mari cu 2,22% decât în 2022, conform proiectului de buget pe 2024. Astfel, Serviciul va încasa de la buget 3,95 miliarde de lei, față de 3,87 miliarde de lei. De asemenea, creditele de angajament vor fi de 5,45 miliarde de lei, cu 25,48% peste 2023. Creditele de angajament privesc această execuție multianuală a bugetului, adică sumele destinate angajării de cheltuieli multianuale, care atrage efectuarea de plăți în exercițiile bugetare viitoare.

Serviciul de Informații Externe va primi în 2024 credite bugetare de 699 milioane de lei, în creștere cu 1,75% față de anul acesta.

Serviciul de Protecție și Pază va primi credite bugetare de 356,8 miliarde de lei, cu 29,64% mai puțin ca în acest an. Creditele de angajament sunt de 364 milioane de lei, în scădere cu 36,57%.

Serviciul de Telecomunicații Speciale va primi credite bugetare de 1,15 miliarde de lei, în creștere cu 28,58%, iar creditele de angajament vor fi mai mari cu 25,7%, ajungând la 1,88 miliarde de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4548 Articole
Author

10 Comentarii

 1. – nu ne-au facut degeaba o Revolutie….

  1990 incepuse prost,f. prost pentru unii:
  ” securishtii-n mină să ne dea lumină! „,
  „Securiștii pe tar-la, să crească producți-a!”

 2. sigur…Tilharii isi platesc paznicii care sa-i apere de popor…
  mi-e sila
  bani de investitii in economie n-au dar au dat de bani la escroci fara caracter…ca doar nu credetzi ca militzienii si securistii au caracter…
  pentriu posteritate…s-a vazut in 89 din ce plamada sint serviciile…imbuibate si atunci

 3. De acord! Bani pentru cosciuge si colive ( ma ROG, aia care se dau crestini ).

 4. A dracului transparență!…astea nu sunt informații clasificate dle președinte?…

 5. Mai golani,nu aveți pic de rușine:în loc să vă bucurați ca bugetul e mai gras pentru servicii voi vă cufuriti impenitent.De ce?Serviciile de acum nu sunt securitatea ,analfabeti cronici,serviciile de acum sunt proeuropene,proatlantice,prodemocrație.Voi vreți să dați cu piciorul scheletic la 33 de ani de muncă și lămurire a romanului cu bună creștere:Nu cu Rusia,ci cu Evropa,minți întunecate și netede.Chiar nu realizați saltul fantastic de la subdezvoltare la evropenism.Daca ați fi studenții mei,aș face orice să vă arăt ca sunteți submediocri intelectual,până la situația extremă,ca v-ați arunca de la 10(să fiți siguri ca o mierliti).Paguba e neglijabilă!Rammstein ,nu fi golan.Din partea dumitale mă aștept la altceva.Ce cauți matale în mijlocul caracudei puturoase?

 6. AXIOMA Toti securicii si cozile lor de topor e destepti, restul poolimii e proasta ( vezi mme balteanu profa univ ca si coldea ,repetentul de la arad, facut doctor de IAP, alt impostor-secu, actualmente sef al acadeniei) In rest e normal sa se tot dea bani la intaii paraziti ai tarii,nu la cei fara erata in siflet, care ne-au facut colonie, de se psha, acum, toti partenerii nostri pe noi Ca ei pt democratia lor coloniala de asa specimene de indivizi FARA DEMNITATE au nevoie Dar si merita ,desigur! Romania fiind alaturi de Coreea de Nord, singura tara in care secu numara voturile la alegeri si fura- vazuti de intreaga tara- alaturi de procurori, cu sacii in carca, voturile romanilorCa sa iasa, democratic, cine trebuie!

 7. No-ape cum nu, dară? Nu d-aia-i guwiern sociopat-democrat? Ca sa ia de la săraci și sa dea la bogaț’….

 8. Plata contra plasare funcții în alegeri finale=rezultat alegeri, sau sponsorizare pe continuitate pentru „escrocherii” prin lege, aici fiind vorba de „nu se cere justificare cheltuire fonduri prin chitanțe și facturi” care le dă dreptul la orice afacere in Romania și străinătate.

 9. @Veorica…
  Serviciile trebuie sa lucreze DOAR pentru interesul poporului Roman
  nu trebuie sa fie Pro Evropeene, sau Pro Martziene…trebuie sa fie DOAR PRO ROMANESTI
  din momnet ce Romania are 5.000.000-6.000.000 (MILIOANE) de oameni plecatzi in bejenie din cauza ca industria a fost facuta praf si pulbere, te-as ruga sa nu mai sustzii ineptzii
  Tara traieste pe bani tiparitzi ce vin de la Bruxelles si se scurg prin destia ca tine…de nu mai ajunge nimic pina la omul de rind…
  Cind Serviciile vor contribuii efectiv la recladirea industriei atunci poate ca isi vor merita aprecierea…
  pina atunci nu sint decit paznici ai hotzilor…sa ii apere de popor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.