Buzatu plănuia să fugă din ţară cu secretara

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu plănuia să fugă din România dacă va fi eliberat din arest, fiind interceptat de procurori în timp ce îi promitea secretarei sale că o va lua cu el în Ecuador.

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, el fiind prins cu o geantă primită de la omul de afaceri Emil Savin, în care se afla suma de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către firma acestuia pentru lucrări de reabilitare a unui drum.

În documentele trimise în instanţă, procurorii solicită judecătorilor ca Dumitru Buzatu să rămână în arest preventiv, aducând ca argument faptul că acesta intenţionează să fugă din România, el fiind interceptat în timp ce îi face o propunere secretarei sale, Ana Maria Obreja.

„Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu martora Obreja Ana Maria, se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor şi factorilor decidenţi din administraţia locală a judeţului. Vaslui. Totodată, Buzatu Dumitru îi propune martorei că, în cazul în care va fi eliberat, să plece împreună în Ecuador: Dacă reuşesc să (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau şi pe voi!”, se arată în documentele de la instanţă.

Ana Maria Obreja era o persoană apropiată lui Dumitru Buzatu, ea fiind cea care l-a însoţit la ferma lui Emil Savin, unde a fost primită geanta cu 1,2 milioane lei.

Astfel, în rechizitoriul trimis în instanţă există şi o interceptare cu discuţia dintre Buzatu şi Ana Maria Obreja despre geanta cu bani:

Ana Maria Obreja: A cui e geanta aceea, Nelu? Ăh?

Dumitru Buzatu: E geanta mea!

Ana Maria Obreja: (neinteligibil)

Dumitru Buzatu:…te doare capul?

Ana Maria: Şi ce ţipaţi aşa? V-a mai adus unul o geantă!

***

Mai mult, în timp ce se afla în arestul Poliţiei Iaşi, Dumitru Buzatu ar fi luat legătura cu mai mulţi martori din dosar, cărora le-a promis că se va răzbuna pe cei care au „montat această şmecherie”.

„În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Buzatu Dumitru, se observă că martorii audiaţi manifestă un puternic sentiment de temere faţă de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele şi preferând să-l individualizeze sub diferite funcţii pe care le-a ocupat (preşedintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite). Inculpatul Buzatu Dumitru, care se află în custodia Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi, a luat legătura cu mai mulţi martori audiaţi în prezenta cauză şi le-a promis că va afla cine ‘a montat această şmecherie’, dovedind un puternic sentiment de răzbunare.

Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl opreşte pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influenţa martorii şi de a-şi exercita în continuare atribuţiile de preşedinte a CJ Vaslui din CRAP Iaşi, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor şi factorilor decidenţi din administraţia locală a judeţului Vaslui.

În prezent, inculpatul Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracţional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală: „Păi bineînţeles că asta este făcută intenţionat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar asta e.

Dacă eu n-am fost atent, trebuia să fiu atent, asta-i! Doar ştiam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta”, spun procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

29 de Comentarii

 1. … care arunca bomba, ca sa-mi rupa mie trompa ! … (Da’ cine-i pustoaica, mai Macinoiule, cine-i pustoaica ?)

 2. Totusi nu e frumos, din partea autorului frumosului articol scheci a la caragiu sa nu divulge la populimea care citeste despre aventurile deneea ale buzatului,cine e vrabiuta acestuia?Nici nu ma indoiesc ca ca si dinca de la caracal, spaima pustoaicelor de 16 ani si acest buzat moldovean e un pervers , pe care -bravo lor!- destoinicii procurori ai deneeaului, cu salarii galactice, l-au descoperit ,in birou, dupa lungi cautari PS Totusi, despre plantatiile cu negri ale lui dragniia din brazilia, despre care ziarici, strict secreti, ca LV ne poveste acum 3-4 ani. ce se mai aude de ele? Ca s-a scris saptamani intregi!Sau cel putin de caprele de export, pt putin, ale lui grebla? ca suntem in nato! Ca stau cu sufletul la gura, de atata timp si nu mai aud nimic de ele?

 3. Celor de la DNA : daca și-a planificat schimbarea domiciliului în Ecuador, acest pungaș PSD are milioane de euro ascunse. Căutați-le și confiscați-le.

 4. Fugea cu șpaga de 200.000 €, mă? In Occident, banii ăștia nu-i ajung nici de chiria pe un an.

  Ori are conturi în străinătate? Dacă da, atunci de ce Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor n-a sesizat parchetul in cazul lui și a muuultor altor politicieni?

 5. Daca baba avea … Sunt vrajeli securiste ale procurorilor pentru a prosti poporul ca muncesc din greu. Acum pot declara ce vor ei. Dupa episodul Chereches subiectul cu fuga da bine la fraieri.

 6. assta fujea in strainatate ,,,pm transilvania au ,,,si mai aprope in ,,,Oltenia ca se intelegea mai usor cu bastinasii,,

 7. @ Bani de seminte; dumneavoastra. cred ca sunteti opersoana cu judecata ,,decenta …daca nu admiteti proportia unui jaf savarsit de un moldav …in pozitie …pe care de ani si a ni nime nu l a miscat dinpost,,rezulta ca stia …IMPARTEALA si o RESPECTA..au dispatur activistii anilor 1950 care in VIZITELE LOR DE LUCRU se limitau la o betie si ooo vadana ,,acum sungt elevate tat sunt pretentiosi ,,au un STEIF ..este adevarat unii isi pierd rabdarea si vor neaparat inca dela START …la oala cu galbiori..fara sa si astepte sorocu…daaa ssunt eliminate de SSYETM exemple…pai,,,CELE MAI PROEMINENTE EXEMPLE NASTASE. CATU…si cate alte sute mai putin proeminenti..dar la fel de lacomi si neaveniti…ca si au orijinea din aceeasi activisti care cu mici exceptii proveneau din pleava..cum ,,,ce pleava,,,aaaamda avem o masa de cititori d loriline hurbana ; pleva maruntisu rezultat din paiele granelor trecute prin machina..aaa mda nu stiti ce I MACHINA….asa I spunea romanii la treieratoarea adusa de neamt ..pentru alegerea boabelor din spicul paioaselor..pe documentul de receptive ..cria ca n tara de orijine ,,si rumanu asa a cegtit asa o spus…si asa o ramas pana mai …AN TZARTZ…..M A C H I N A ,,,dila M A S I N A

 8. UN SA FUGA NASTRUSNICU PERSONAGIU BRE..NU VA UITA TI LA FIGURA LUI…ASTA I UN PERSONAJ …DIN OPERA LUI cREANGA ,,NUMAI IN Romania SE NASC , SE ORASEC SI MOR ASEMENEA CIOTURI…PAI CUM CREDE TI CA A SUPRABIETUIT:OBEDIENTA. SEVILISM. MASINI CU PORTBAGAJE..EI NA ..M AM TREZIT IN ANII 50 – 60…NU TATA ACUM..ESTE VORBA DE c o n t u r I …ACESTEA AU DARUL DE APASTRA ANONIMATUL SI DISCRETIA ,,,MUTA .,,NUMAI O PROPORTIE ,,NEINSEMNATA AU RAMAS CU OBICEIURI INVECHITE , DEPASITE,,CUUU MANA PANA MAI SUS DE COT…ACUM DOAR CATEVA CIFRE INTR UN ANUMITA ORDINE SIII ,,GATA MALAIU SE REVARSA …IN BENEFICIUL ANONIMULUI BENEFICIAR ..UNUL SINGUR NU a respecata regula ,,,simpla si a platit cu v i a t a,,,n a invatat ca ce I in gusa si n capusa …eiii pai daca stia …mai aveam cum aceasta defilare de cati – parti si alte lighioan e

 9. Toți ciocoii ăştia împuţiţi fură miliarde de euro din banii României, pe care îi ţin în străinătate. A se vedea cazurile Oprescu, Cherecheş, Mazăre, Udrea, Ghiţă şi alţii. Parchetele doldora de pensionari speciali esenţiali încă sunt în epoca de piatră a cercetării penale. Domniile lor nu au auzit de spălarea banilor, de averi nejustificate sau de recuperarea prejudiciului în 2023!

 10. @BUN DE CITIT LAAA REVELION….Caa care DINCA domnule DINCA DE presedinte– martiriu ori vre un alt nemernic din aceeasi ginta??

 11. @ pensii speciale pentru Dorel…si cum ati numi dvs acestaa „SCAPRE”(MENTINEREA IN TRIBUNALE …ETC ) CREDE TI dvs ca s ar solution intr u n fel „problema” io va contrazic cu un „ezemplu” din intelepciunea mahalalei ( ca sa I spunem bobulara nu mai putem)..deci ….Suntem in vremea boierilor hapsani,,un..administrator de padure.. afla ca un taran se naravise la padurea lui si voia sa faca o repartitie in felul lui ..furand systematic. Il primed administartorul asupra faptului…si boierul il pedepseste pe taranul daruit cu SPIRIT DE DREPTATE …” il unje u mier de albine si l leaga de un ccopac inmarjinea padurii..mustele, aalbinele mfurnicile ..si alte ganganiitabarasc asupra taranului ..si in cateva ori nu l mai recunostea nici nevsta sa…un consatean in trecere …se apropie si incepe sa I indparteze ganganiile nesatule….cu un altim effort ..taranul ii roaga pe cconsatean sa lase ganganiile acolo unde ssant caaa daca le indeparteaza …vin altele mai flamande si reincepe chinul…mai avan

 12. @pensii speciale..CE I GREU DE INTELES; Romania ..IN UNELEPRIVINTE SE AFLA INTR O PERIOADA ASEMANATOAFRE CELEI DIN INCEPUT DE SECOL IN USA..sa spunem ..ori morisicare alt stat avansat actualmente…Bogatia nationala este de necuprins ..si este administata de indivizi ori grupuri de romani imbogatiti…si cand ai mierea pe maini nu te multumesti cuuu emu;sii..baji maana ..pentru tine , pentru sustinatori ,pentru neamuri etc ..ei naca o omisesm pe ….VRABIUTEcu cat mai mare stolu ….)Ei Statele actuamente bogate ..la inceput de sec XX cand au vazut ca OCNA NU MAI INTIMIDEAZA AU ADUS ARMATA ,,,CAND A VAZUT CA SI ASTA I CONTAMINATA ….AU ADUS …GLONTUL..nu crede ti???cetiti in Historie,,

 13. …gata renunt la fraza finala,,,,,fara gun si fara de streang ,,,siii unde ajunjem..uite tatal lui catu – partu gestionar de cooperative sagteasca..ce l a invatat paaa..nemernic..DOUA MASURI TATA ori CHIAR MAI MULTE,,,pai cabd te gandesti ca insu asta a ajuns BAS-BAKAN..ce sa mai zici????doar daca esti de teapa lui ,,cuuu apucaturile lui ,,cuuu natura lui ..poti sa I support putore jenetica

 14. ,,,hai sa abordam cestiunea si in alt feliu: daaa insu asta traia izolat si altii de tepa alui???nime nu vedea cum ii sporeste averea chiar dosita ori imprastiata la neamuri???ori moldovenii fraudati deveneau numa invidiosi ..ca nu s si ei acolo laaa cioann???DACA iMUTIM VALOAREA AVERII ACUMULATE DE ACEST INS INTR O UNITATE DE TIMP(AN, KUNA , AN) CU NUMARUL CELOR CARE DETIN FUNCTII ASEMANATOARE ORI IDENTICE…BUJETU NACIONAL DEVIN UN MINUSCUL BANISOR BUN NICI DEO INGHETATA PENTRU UN PRUNC…hoata SI lasa ..,,,,natie ,,NE MERITAM PAGTRATICA…

 15. GERULA ,,doar in basme,,in realitate sunt destui porci ..care zboara n fac concedii si averi…dar prin munca fraierilor ca sa nu zic prostilor …care nu au fost in stare sa obteze pentru un apparat de control format din 3,6,9 trepte ..wtc ,,astfel incat un bilant sa treaca pe la toate aceste organe de control siii sigir dintre sutele de insi ,,se gaceau 2m3 care sa nu fie de accord cu impafrteala facuta de COMITZII si COMBITETE si atunci …HATZ,,,da suntem atat decomozi incat ne este lene si a mai gandim daaa sa mai gasim si solutii..si apoi,,,nagtura; ui te la animale; carni ore, ierbivore,,acestea din urma la primul atac suportat de un carnivor gasesc o solutie ,,,sa scape si red ca I indeajuns…timp in care carnivorul gaseste un nou procedeu si altul si altul pana ajunje laaa osanza lenesului ierbivor..( a se citi boborului,,,,roman),,, ati observant ca daca uneori sunt proteste in jrma unor abuzuri acestea vin din partea …bronetilor ,,,ori,,,vecinilor din vesgtul tarii..moldovenii rezista caaa ierbiorele pana ce pune mana pe GHIOAGA 91907) si atunci totei sunt de vina si lasa sa vina ,,,,armata ci glontu…si ,,,,

 16. uite o sa spune ti ca de vina pentru prezenta lui nSTASE IN FRUNTEA GUVERNULUI AFOST DE VINA DL Iliescu SI PE BUNA DREPTATE ..DL ilikescu CU TRASATURILE LUI JENETICE CREDEA CA LUMEA ANIMALELOR II FORMATA NUMAI DIN IERBIVORE ,,PANA AJUNS FIU DE PLOTONER DE INTENDENTA BASHBAKAN SI A CUNOSCUT TREAPTA PAGANA A ANIMALELOR..MAI CONCRET DL Iliescu A AFLAT CA ,,,CARNIVORELE NU POT TRAI CU PORTIA DE FAN DATA DA FONCTIE ..SI CA I NEVOIE DAAA SACRITZIU CA SA AI UN pm MULTUMIT ,,EL . PURADEII, NEVASTA VENITA DIN RANDUL FRUNTARIILOR DE DINAINTE DE 89..SI CAND NE AM TREZIT ERAM APROAPE FALITI…NOROC CI CATU – PARTU CARE A DESAVrsit opera si I n curand n o sa mai ai nevoie de cartela ca sa cumperi salam cu soy ..O SA AI NEVOIE DE PASAPORT PENTR r a s I a ..

 17. Gata ,,nu va mai retin atentia ,,in caz ca cineva a citit aberatiile ..dar nu pot sa nu public ultima mea descoperirea aceea de clarvazator,,,cum clarvazator; io sunt clarvazator si acu cunosc numele unui somer ,, viitor ori devenit intre timp..este vorba de o ziarista care in goana dupa original a facut imprudenta sa publice interviu cu doi ziaristi ,,despre revolutia romana , liberataea care a venit dupa si ei ce cred cum se simt si ce le ar mai trebui ca sa fie fericiti;,,deoarece nu vreau ca in continuare ca postarile sa mi fie cenzurate …nu spun nimic despre decalaratiile,,dujmanilor de clasa..

 18. @,,rectivicare; CU DOI OAMENI OBISNUITI (NU cu doi ziaristi) escuarme para FALCA 0 l am vazut recent pa acest cumatru a lui bashescu…bashescu I amintite /cojmar ,,,asta falca I sigur NEXT ON THE LIST (of Dna m off cousse) se [are ca banatenii sunt mai rabdatori dect moldavii,,ori ,,,,mai co(n)rupti,,ca rezista falcosu asta atat de altfel wl este un om deose bit ,,un rezemplu ghiar(a),,dor imi inchipui ce viata duce asta ,,plina de placer si anxiozitati…si asta pence ,,,denghi si pretenii tzus piuse..

 19. @Vrabiuta secretara ,,,sa fie ea ceea care I a facut pocinogu,,satula de libidinos, de insiatentele si per(versiunile) mosneagului ei siii cuu bursa ???caaa de celalalt (aspect) n are cum saseplanga caaa „ailalta”nu pre erea ,,,cu viata,, nu erea …..viata

 20. Pe marginea imajinilor tv(ultime) un platousi o rmata de „zuzpecti” imbracti numa n slip ..I a dezbracat probabil sa fie siguri ca nu ascund bombe , arme etc…daaa ma intreb (in cazul grupului etnic) daaa n ..tur I a cautat bre??..na ca am dat o pa politichie ezterna …n am intrebat daca trebe permis „SPIESHIAL”

 21. nu ati inchis ..inca??am asistat la desbaterile,,Romanie literare ,,asa spusa desbatere ca a vorbit doar donmanolescu ,,si mai erea unu cu figura de padurar si inca doua personae …de vorbit vorbea doar don manolsu ca asa I la sedinteke de bilant …recent ati publicat ce spun ea poetul CEZAR IVANESCU despre jenialul,,,NICHITA ,,daaa io as putea sa va a mintesc (cu permisiunea dvs,,ce spunea poetul despre dl MANOLESCU ,,,NUUU?? EI ATUNCI NU..BINE ASTA SE INTAMPLA CU MU.TI ANI IN URMA POATE DOAR OCTOJENIALII OR CETIT..ORICUM NU S A BUCURAT JENIALU CRITIC,,,

 22. WAW ,,AM DEPASIT ORICE LIMITA SIII DE VINA I PERCEPTIA SI SI MEMORIA..astazi dimineata cand m am gtrezkit am crezut ca azi este Sf Duminica asa caaa profitand si de absenta fiului mieu de acasa ..am abuzat ..daaa ma ,,,calmez ,,o sa vreti sa ma mai ,,,ei lasa de unde atata obtzimism din parte mi…tzini maiare nevoie di mini..daaa doar intamplare si va las..eram laaa AKABA – cu, care AKABA cea de peste garla…tinerii din echipaj or vrut sa faca niste EXTRA si au scos spre vanzafre ,,,,sticle cu w,procurate chir LOCO,ei era W,orijinal asta nu stia decat fabricantu ce stiu doar ca era procurat din niste stive care se aflau pe dana alaturat ,,invelite doar cu o prelate si rumanu curios mai ales in cercetare ,,,asa ,,ca a incercat sa se convinga ,,,dar in procestu de docomentare a pierdut masura si prudenta…atunci am aflat cat de indarjiti pot devein arabii cand vrei sa I traji in pix..ei mai departe …nu mai stiu ca noi am plecat ,,,ei au ajuns in gtara dupa vreoluna ,,,ref moltz ,,,nu am avut prilejul sa constat

 23. aaa mda din cei aproape treizeci opta ni am comandat nave supt drapelul altor state , probabil d acilea mi se traje..m or trecut laaadujmani d oranduire ..oranduirea lor..cum care LOR,,,pai nu v a fost indeajuns ezemplu cu vasluia nu inaltu demnitar amorezu perpetuu,,cu stol da vrabiute organizagte paa zile ,,,fara ,,dar mai ales ,, CU SOT sa fie zi nbgur ca I fara taraboi si penzie aalimentata..daaa dece I afost frica n a scapat de unde se intelege ca I n afara de invidie a trezit siii….v I j I l e n t a…colejilor

 24. ma hotarasem sa profit da pierderea vasluienilor ,,, sa catindesc la postu buzatului,,,daaa mi am revenit economiile s au cam dus , faima nu am, Stefan Gorghiu nici agtat( daca s fi mai tanat si mai …los m as adresa doamnei gorghiu..daaa iocupata ..asa ca astept propuneri din Vaslui…judetu mieu trecut in boletin din bgreala autoritatilor…caaa atrecut BARLAD ul I n umbra..daa ce I ce mie baba rada ori rada baba..tat moldovenci..gura.live

 25. Oare PSD mai are multi din astia gen Buzatu in ograda lor ? Si culmea nerusinarii ,vor ca acest pardit de hoti sa guverneze Romania .

 26. Buzatu plănuia să fugă din ţară cu procuroarea,
  „Dumitru Buzatu a fost arestat de propria vecină”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.