Campion mondial român, mort

 Familia sportului dinamovist a mai pierdut o legendă. Fostul mare handbalist Valentin Samungi a trecut la cele veșnice la vârsta de 82 de ani.  Decesul său a fost dat publicității în aceeași zi cu cel al fotbalistului Gigi Mulțescu.

CS Dinamo rememorează parcursul lui Samungi în handbal:
Născut pe 27 ianuarie 1942 la București, Valentin Samungi a început handbalul la vârsta de 16 ani, la Triumf București, cu antrenorul Eugen Trofin. Samungi a fost probabil un unicat, fiind convocat la naționala de juniori înainte de a fi legitimat, din postura de portar. Ulterior, s-a specializat pe postul de pivot, ajungând campion mondial în 1970, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. În palmaresul său se mai află un bronz mondial în 1967.
La Dinamo, a jucat din 1966 până în 1977, cu un singur mare regret: nu a cucerit niciun titlu național. Și-a împlinit însă și acest vis ca antrenor, tot la Dinamo, în 1986, din postura de secund al lui Ghiță Licu. În 1996, Valentin Samungi a fost numit vicepreședinte la CS Dinamo București.
Și Samungi, dar și Mulțescu, decedat ieri, vor fi depuși luni, pentru câteva ore, la Sala de trofee a clubului, situată în clădirea centrală din Șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 7-9, precizează reprezentanții CS Dinamo. Cei care vor să le aducă un ultim omagiu o pot face începând cu ora 10:00, până aproape de ora 16:00.
De aseemenea, Peluza Cătălin Hâldan scrie pe pagina de FB: Facem apel ca mâine, luni, la ora 20:00, să ne adunăm cu toții la Dinamo pentru a le aduce un ultim omagiu uriașelor noastre legende.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.