Când bolile ucid mai mult decât bombele

Mai mulţi oameni ar putea muri din cauza bolilor decât a bombardamentelor în Fâşia Gaza dacă sistemul de sănătate de acolo nu este reparat, a avertizat marţi o purtătoare de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Autorităţile sanitare din Gaza susţin că peste 15.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene, multe altele fiind date dispărute.

Israelul a promis să anihileze mişcarea islamistă palestiniană Hamas, după ce aceasta a ucis peste 1.200 de persoane şi a luate alte 240 ostatice în timpul unui atac terorist de amploare comis în sudul Israelului pe 7 octombrie.

”În cele din urmă vom vedea mai mulţi oameni murind din cauza bolilor decât din cauza bombardamentelor dacă nu suntem capabili să reconstruim sistemul sanitar”, a spus Margaret Harris într-o conferinţă de presă la Geneva.

Ea şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o creştere a numărului de cazuri de boli infecţioase, în special enterocolită.

”Nu există deloc medicamente, activităţi de vaccinare, acces la apă potabilă şi alimente. Am văzut un număr foarte mare de cazuri de diaree în rândul copiilor”, a adăugat reprezentanta OMS.

Ea a calificat drept o ”tragedie” căderea spitalului Al-Shifa din nordul Fâşiei Gaza

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Genocidul este in planul evvreilor. Foamea frigul apa duc la boli si moarte. Turcia Rysia China sa bage armata sa opreasca masacrul unui popor. Europa nu va misca este o cocina evvreiasca capusata de evvrei.

  2. Pe jmecherii de la OMS ii doare la reactia in lant a polimerazei, de apa potabila si alimente. Bolile nutritionale si derivate de la lipsa/toxicitatea apei sunt o mina de aur.. pardon, de vaccinuri si medicamente

  3. Occidentul a sarit repede sa ajute Ukraina ,aici se fac ca nu vad ce se intimpla :

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.