Candidat din partidul lui Dan Voiculescu, săltat pentru delapidare

Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

În acelaşi dosar a fost reţinută şi o femeie de 51 de ani, contabilă la o societate comercială, cei doi fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi fals.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că, în anul 2022, persoanele cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei. Astăzi, 29 mai 2024, în baza probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au luat faţă de persoanele cercetate măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Pe 30 mai 2024, acestea urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii IPJ Vaslui.

Marius Iamandi-Răianu este de profesie inginer şi este administratorul unei societăţi comerciale. El activat mai mulţi ani în Partidul Social Democrat şi a fost numit recent preşedinte al filialei PUSL Vaslui. În anul 2016, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, după ce fusese trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Cand am inceput sa citesc: „Preşedintele PUSL …”, mi-a sarit inima din pieptu-mi de arama. Cand am citit Vaslui (Moldova), mai m-am linistit. Unde sa se delapideze, doar nu la Sectorul 5 … Asa s-a scapat si buzoianul.

 2. O chestie inedita, totusi : in judetul Vaslui „specialitatile casei” de obicei sint adulterul, incestul, omorul cu toporul (rimeaza frumos, nu-i asa ?) sau violul de babe, cu violatorul in coma alcoolica …

 3. Doar 24 de ore reținere? Să-i dea 20 de milioane de ani. La imensul prejudiciu de 17.000 de lei merită împușcat și apoi judecat.
  Tot cu justiția ați rămas, desculților?
  Messi a furat statul spaniol cu milioane de euro și nu a făcut o zi de pușcărie. Recuperezi prejudiciul și numai în caz de abateri repetate recurgi și la privarea de liberate. Primitiv popor!

 4. Poate că asta e începutul distrugerii clanurilor infractionale organizate politic pe raza acestei localități. La cat s-a furat și se fura, nu cred că mai mira pe cineva de ce e săracă localitatea! Localitatea a fost cea mai industrializată din zona, acum, e ‘extinse’ spatiile comerciale.

 5. Stati linistit, sunt alegeri acum si se exclud „politic”. Dupa alegeri, se face liniste, fiecare se joaca la scara lui !

 6. Pentru 17 mii de lei (!!!!!!) toata echipa aia de politisti nu-si justifica nici macar salariile pentru 2-3 zile de munca. Si nu se stie cate luni au lucrat la acest caz. Este clar ca totul este o manarie politica.

 7. Ieri le-au dat drumul tribunalul, sunt liberi să continue activitatea! A urlat (editat), că da polițiștii în judecată pe baza de imixtiune in politica😂😂😂. E liber să facă ce dorește individul si poama casiera sau ce naiba mai este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.