Care este legătura dintre alimentație și depresie

Opțiunile de tratament  pentru depresie includ medicamente, terapie și auto-îngrijire. Auto-îngrijirea include somnul, activitatea fizică și dieta, care, câteodată, este la fel sau mai importantă decât medicamentele și terapia, relatează health.harvard.edu.

Există dovezi copleșitoare care susțin beneficiile unei alimentații și ale unui stil de viață sănătos pentru tot: prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului, a demenței și a tulburărilor de sănătate mintală, inclusiv a depresiei. Dieta este o componentă atât de importantă a sănătății mintale, inspirând un întreg domeniu al medicinei denumit psihiatrie nutrițională.

Ceea ce mâncăm contează pentru fiecare aspect al sănătății noastre, dar mai ales a sănătății mintale. Câteva analize recente realizate de cercetători pe mai multe studii susțin că există o legătură între ceea ce mâncăm și riscul de depresie, în special.

„Un model alimentar caracterizat printr-un aport ridicat de fructe, legume, cereale integrale, pește, ulei de măsline, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și antioxidanți și un aport scăzut de alimente de origine animală este aparent asociat cu un risc scăzut de depresie.

Un model alimentar caracterizat printr-un consum ridicat de carne roșie și / sau prelucrată, boabe rafinate, dulciuri, produse lactate şi sosuri cu un conținut ridicat de grăsimi, unt, cartofi  și un aport scăzut de fructe și legume este asociat cu un risc crescut de depresie“, este concluzia uneia dintre analize.

citește continuarea pe miscareaderezistenta.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.