Carnea artificială, pe meniul unui restaurant

 Primul restaurant care serveşte carne artificială a fost deschis deja. Momentan este un experiment în Singapore, însă numărul acestor localuri ar putea crește considerabil. Mai ales, după ce Bill Gates le-a cerut recent statelor puternice să înceapă să consume doar carne artificială.

Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au lucrat în tandem cu compania Aleph Farms ca să găsească o soluţie pentru înlocuirea cărnii de origine animală și au reuşit să creeze un antricot prin bioprintare 3D. Rezultatul este spectaculos.

Am găsit un mod de a izola celulele responsabile pentru creşterea ţesutului muscular şi să reproducem în afara condiţiilor optime din corpul animalului pentru ca aceste celulele să crească şi să formeze muşchiul. Cu alte cuvinte, carnea. Totul în condiţii controlate”, a declarat Didier Toubia, CEO Aleph Farms.

Antricotul printat are ţesul muscular şi adipos. În plus, are un sistem care imită vasele de sânge din ţesut. Astfel, oferă aceleaşi senzaţii de gust şi miros ca o friptură normală. Cercetătorii spun motivul pentru care este foarte important să consumăm carnea obţinută astfel.

„Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne. 30% din pământul de pe Terra este folosit de către industria cărnii, 70% este teren arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla ceea ce înseamnă că nu vom avea suficient pământ pentru atât de mult carne”, a spus Tom Ben-Arye, cercetător Technion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Mancare SINTETICA … CAHHHHHHH ….
    Cata dreptate avea Louis de Funes, in filmul din … 1976 !!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.