Carnea şi ouăle se scumpesc cu până la 20%

Carnea scumpeşte, din nou, masa românilor. Producătorii spun că, până la sfârşitul lunii viitoare, preţul cărnii de pui va fi cu 20% mai mare.

Preţul cărnii de pasăre, dar şi al ouălor depinde în bună măsură de costul cerealelor, dar şi al electricităţii sau transportului. Liberalizarea preţului la gaze naturale şi energie, amânată fiind acum faţă de angajamentele luate la Bruxelles, va debuta în 2013.

Cerealele s-au scumpit continuu de la începutul anului, motiv pentru care şi carnea de pui costă mai mult.

Potrivit studiilor, în fiecare lună, un român consumă patru kilograme de carne.

Recomanda [votes_up id=148661]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.