Cartea lui Tecău lansată la US Open

 „Life is like a tennis game” de Horia Tecău a fost lansată în cadrul ediției 2018 a evenimentului Arthur Ashe Kids’ Day, reunind manifestări dedicate copiilor pasionați de tenis, în deschiderea US Open Grand Slam, la New York.

Varianta în limba engleză a cărții „Viața în ritm de tenis”, apărută la Curtea Veche Publishing, este prima carte pentru copii scrisă de un jucător de tenis din România. Horia Tecău le povestește celor mici ce înseamnă să ai o pasiune, ce înseamnă să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forțe și cu perseverență să mergi mai departe. Copiii află cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii săi, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului. Volumul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, care descoperă în carte și mici exercițiii prin care au ocazia să își scrie propria poveste despre pasiuni și reușite, explică editorii.

Tenismenul român s-a declarat „fericit să împărtășesc ce am învățat despre disciplină, respect, spirit de echipă, gestionarea înfrângerilor, curaj, încredere în sine, și multe altele prin ceea ce am trăit în tenis”.

Horia Tecău a primit anul trecut unul dintre cele mai prețioase distincții ale carierei, premiul „Arthur Ashe” pentru eforturi umanitare, acordat la nivel mondial de către Association of Tennis Professionals. Sportivul a fost creditat astfel pentru implicarea în acțiunile caritabile pe care le susține în România în domeniul educației, printre care și donațiile de carte organizate de Asociația Curtea Veche în scopul promovării lecturii în medii defavorizate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.