CATASTROFĂ AVIATICĂ: 176 de oameni morți!

Tragedie aviatică de proporții. Un avion de pasageri ucrainean, cu aproape 180 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice. Toți au murit.

UPDATE. Cauza producerii accidentului aviatic în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului ianian al Transporturilor.

În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit, a adăugat Biniaz, conform agenției de știri iraniene de stat IRNA.

Una dintre cutiile cutiile negre ale avionului a fost găsită de către echipele de salvare iraniene, a informat televiziunea de stat iraniană IRIB, citată de Reuters.

UPDATE. Potrivit Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran, în avion se aflau 176 de persoane. Directorul general al acestei organizaţii, Hassan Rezaeifar, a precizat că avionul nu a declarat stare de urgenţă înainte de a se prăbuşi. Potrivit Ambasadei Ucrainei la Teheran a anunţat că prăbuşirea avionului a fost urmarea unei probleme la motor, excluzând un act terorist drept cauză a acestui incident. Ambasada a precizat că 168 de pasageri îşi cumpăraseră bilete la zborul către Kiev. Restul fiind probabil membri ai echipajului. 

UPDATE. Toți pasagerii aflați la bordul avionului ucrainean  au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internațional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Este vorba de un an avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines. Se îndrepta spre Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparținând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineață, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zonă, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters.

„Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (…) și poate vom putea salva unii pasageri”, a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situații de urgență.

Imediat după prăbușire, nu era clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic și confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. STIRE de pe data 13.03.2019:

    „Președintele american Donald Trump a anunţat că a emis un ordin prezidenţial prin care toate aeronavele Boeing 737 modele MAX 8 şi 9 trebuie să rămână la sol. Decizia vine după ce în ultimele 6 luni două aeronave de acest tip s-au prăbuşit şi toţi cei de la bord au murit.
    Anunţul de la Washington vine după ce Uniunea Europeană, Canada, Turcia şi alte cel puţin 10 state au anunţat măsuri similare.”

    Boeing-ul 737-800 NU ERA DIN CATEGORIA MAX !

    Vor fi retinute la sol si Boeng-urile din aceasta categorie ?

  2. Nu-i mare banza ca pe acest Boeing 737 sa-l fi ajutat sa cada vreuna din rachetele trase de iranieni impotriva bazelor americane.
    Normal ca autoritatile iraniene nu sunt dornice sa recunoasca asa ceva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.