Câți oameni foarte bogați are România

România are 276 de oameni consideraţi a fi foarte bogaţi (ultra-high net-worth individuals – UHNWIs), adică persoane cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Spre comparaţie, în Polonia sunt aproape 650, iar în Ungaria 186, arată un raport al companiei de consultanţă Knight Frank citat de ZF.

Studiul Global Wealth Sizing Model analizează câţi oameni foarte bogaţi există în fiecare dintre ţările lumii şi, aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi se găsesc în SUA (240.000), China (61.500) şi Germania (23.000), cele mai puternice economii ale lumii. Acest indicator însă trebuie analizat în raport şi cu populaţia fiecărei ţări în parte pentru a avea o imagine de ansamblu. Spre exemplu, Polonia are 38 de milioane de locuitori, de două ori mai mulţi decât România, pe când numărul celor foarte bogaţi este de 2,3 ori mai mare în cea mai puternică economie din regiune versus cea locală.

Este interesat însă de remarcat faptul că în următorii cinci ani numărul persoanelor cu avere de peste 30 mil. dolari este aşteptat să crească cel mai repede, între cele zece ţări extrase de ZF din raportul Knight Frank, în China (57,6%) şi România (42,0%), semn că economia se va dezvolta mai rapid şi astfel şi nivelul de trai în ansamblul său va creşte. Odată cu această evoluţie, şi numărul milionarilor în dolari va avansa rapid. Spre comparaţie, în Germania – o economie avansată, aşezată – avansul va fi de trei ori mai mic aproape decât în România. Cel mai lent ritm de creştere, între cele zece ţări extrase de ZF din raportul Knight Frank, este cel al Ungariei, o ţară unde regimul autoritar al lui Viktor Orban ar putea să îşi pună amprenta asupra dezvoltării.

„România este una dintre ţările din Europa unde numărul persoanelor foarte bogate (UHNWI) este aşteptat să crească cel mai rapid în următorii cinci ani. La nivel mondial pe locul întâi este India cu 73% avans în perioada 2019-2024. În prezent însă SUA este lider absolut cu aproape jumătate (47%) din toţi oamenii foarte bogaţi ai planetei, mai mult decât Europa şi Asia împreună”, arată raportul Knight Frank. La nivel mondial sunt 513.244 de oameni cu o avere de peste 30 mil. dolari, cu 6,4% mai mulţi în ianuarie 2020 faţă de în urmă cu 12 luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Prea multi! Cati din acesti asa zisi milionari a avut contracte cu statul Rroman?

  2. Păi, la români sunt mulți care au bani mai mulți ca minte.. și evident le este o povară, o mare grije de ce să facă cu prada.. Evident românu are bani mulți, doar să fie fudul și mai mizerabil dacât de ar fi sărac. dacă te uiți la competențamultora,, la cultur sau IQ al fiecăruia, vei constata că de fapt ,, jaful e principala lor preocupare. faptul de a găsi portițe spre a mai pune mâna pe ceva,. fără moștenire, fără cumpărare, ci așa, din patriotism,..pe urmă,.. nici bani, nici țară, nici popor,.. nimic,..

  3. Ce spune Credit Suisse(care stie ce spune,ca la ei se tin banii): The number of wealthy Chinese people has overtaken the number of rich Americans for the first time, according to a report by Credit Suisse.
    The bank’s annual wealth survey found there were 100 million Chinese people among the world’s top 10% of richest people, compared with 99 million in the US.
    Credit Suisse survey shows Brexit effect has reduced number of UK millionaires by 27,000″:)))))(raport feb.2020)

    The report says the “rapid transformation of China from an emerging nation in transition to a fully fledged market economy” helped create a record number of rich people.

    Concluzia: Comunismul a invins la orase si sate!

  4. Probabil ca unii din Bogatii Lumii investesc , in Obiecte de Arta si Totul a Pornit dintr-un Garaj , cand a Fost Gasit un Tablou al Bunicului , si a Vandut Tabloul la Licitatie , si din ce-a Castigat la Licitatie , si-a deschis o Consignatie , cu Obiecte de Arta , pe urma a pus Consignatia pe Internet , si a inceput sa aiba si Cumparatori din Lumea Intreaga . Iar ce a Castigat din Consignatie , a investit in Electronica , in Programe de Calculatoare , iar asa poate v-or Apare Probabil in Viitor , Programe de Calculator Simple , si Sigure , pentru Toata Lumea . Reteta este Simpla , dar Trebuie Multa Munca , si Mult Efort , iar Castigul , se Castiga , in Timp Indelungat , de Timp .

  5. Corect, in Romania (si nu numai) bogatasii nu-si tin toti banii in conturi la vedere. Securistii romani au deprinderea de a-i dosi. Stiu cum i-au facut. A stiut si Mayor si Kodruta.

  6. Sunt 3 categorii de bogați in lume unii care primesc banii pentru că dezvolta sau administrează ceva (cei care muncesc la nivel inalt sub strictă supraveghere a serviciilor ,2 sunt cei din servicii care trebuie sa aiba contracte cu statul si sa monitorizeze polimea ….si a 3 categorie high level care tiparesc banii pentru a susține lumea si controlul asupra polimei pe toate nivelurile de la ultimul boschete pana la primul miliardar ……asta este democrația

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.