Ce a secretizat asasinarea lui JFK

Conştiinţa lui John Fitzgerald Kennedy s-a oripilat când a aflat ce înseamnă, de fapt, alegerile din SUA: în spatele fiecărui congresman se afla mult mai puţin partidul pe care îl reprezenta decât lobby-urile care finanţau campaniile electorale.

Tânărul preşedinte avea confirmată, astfel, o judecată formulată public de preşedintele Eisenhower, care atrăsese atenţia că în culisele vieţii politice americane s-a impus o forţă care poate comanda politicului prin puterea sa financiară.

JFK a avut multe discuţii cu fratele său Robert, care fusese numit procuror general, despre semnificaţia acestei situaţii în raport cu Constituţia SUA. Robert era de părere că noua putere din societate, sindicalizarea celor cu bani mulţi, ar trebui controlată printr-un amendament constituţional creat în acest scop. JFK considera că un asemenea amendament nu va putea trece, că e prea târziu să poată fi adoptat. Înclina către o rescriere a Constituţiei în condiţii de Lege Marţială. Avea la îndemână o lege din 1807, numită Insurrection Act. Cel mai periculos lobby i se părea preşedintelui acela care urmărea desfiinţarea echivalentului aur al monedei naţionale. În 1971, sub Nixon, acest echivalent avea să fie scos din joc.

JFK fusese de părere că eliminarea echivalentului aur ar conduce, lent, dar sigur, către constituirea unui joc piramidal al datoriilor suverane, bun pentru accelerarea dezvoltării, dar rău pentru soarta democraţiei în lume.

Ne aflăm, acum, la pragul de sus al „profeţiei” tânărului preşedinte. Cum judecăm? Acel joc piramidal a permis victoria democraţiei liberale în Războiul Rece. Dar iată că, la 30 de ani după victoria aceea, democraţia a devenit, în SUA, o democratură cu o neocenzură oribilă şi cu o justiţie ce-şi pierde aura de independenţă.

Revolta lui Donald Trump a ţintit către expresia finală a celor ce s-au putut întâmpla sub jocul piramidal al banilor, globalizarea afacerilor, şi anume către faptul că, deşi a promis mai multă egalitate, globalizarea a adus mai multă inegalitate. Mulţi economişti ai sistemului globalizării arătaseră deja, cu date solide, noul tablou al inegalităţilor în lume. 1 la sută din averea mondială se află la cei săraci, iar 99 la sută la cei bogaţi.

Ar fi fost un miracol ca puterea celor 1 la sută să se organizeze mai bine decât puterea celor 99 la sută în apărarea lui Donald Trump.

Disperarea desenată clar pe chipurile celor din establishment în noaptea în care Trump a câştigat alegerile spunea ceva la fel de clar despre conştiinţa nedreptăţilor din sistemul globalist, acceptate de cei cu averi medii din lipsă de idealism social.

SUA au fost prima ţară importantă din lume (în vreme ce Franţa şi Germania păreau a fi pe poziţia contrară) care au decretat naturală inegalitatea concretă a condiţiilor de trai şi au început să militeze pentru egalitatea abstractă a condiţiilor de gen şi a altor condiţii ce ţin de identitatea personală. Un idealism al manipulării culturale, nu unul al prizei la realităţile sociale.

SUA au învins comunismul de stat cu preţul lichidării economiei sociale de piaţă. Adică exact ceea ce vrea acum, la noi, guvernarea Câţu, deşi nu mai are în faţă un comunism de stat, ci un popor vlăguit de sărăcie. Tânărul nostru premier e un Kennedy pe dos: iubeşte lumea banilor mai mult decât lumea oamenilor, fiind aidoma preşedintelui Iohannis, care iubeşte democraţia cât să-i permită să facă poze cu mai-marii lumii şi să ţină hăţurile unor guverne care îi stau breloc la Mercedesul prezidenţial. Ce lucru bine făcut?! Noroc cu pandemioţii care făcură o nefăcută groaznic de bine făcută, lăsând să devină vizibilă toată grozăvia puterii celor care, fiind 1 la sută, au 99 la sută din averea globală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32
Ioan Buduca 1111 Articole
Author

29 de Comentarii

 1. Daca tot vorbim despre Kennedy … un indemn pentru „ai nostri” (?? ha ha !) guvernanti ar fi „sa evite bibliotecile !” … Ooooops ! cred totusi ca indemnul e inutil, le evita ei si asa, fara sfaturile noastre !

 2. Foarte TARE articolul si ADEVARUL despre UCIDEREA lui JFK.
  Am fost un MARE fan al lui JFK … in epoca aceea:
  modul in care a solutionat CRIZA cu rusii … demararea cursei spre LUNA …

  Am fost foarte mahnit de uciderea sa …
  De altfel, toti Presedintii americani PROGRESISTI au fost eliminati fizic …
  TOATA LUMEA INTUISE insa CE SE ASCUNDEA IN SPATELE UCIDERII SALE !!!!!!!!!!!!!!

  BRAVO TRUMP !!!!! Ceea ce americanii au SECRETIZAT timp de atatia ANI … a IESIT, in final, LA LUMINA …ORGANIZAREA STATULUI spurcat PARALEL AMERICAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Am avut dreptate:
  Democratia americana == o SIMPLA DICTATURA (a statului paralel american) invelita intr-o VECHE HARTIE (datand din 1776) …

 3. Foarte TARE articolul si ADEVARUL despre UCIDEREA lui JFK.
  Am fost un MARE fan al lui JFK … in epoca aceea:
  modul in care a solutionat CRIZA cu rusii … demararea cursei spre LUNA …

  Am fost foarte mahnit de uciderea sa …
  De altfel, toti Presedintii americani PROGRESISTI au fost eliminati fizic …
  TOATA LUMEA INTUISE insa CE SE ASCUNDEA IN SPATELE UCIDERII SALE !!!!!!!!!!!!!!

  BRAVO TRUMP !!! Ceea ce americanii au SECRETIZAT timp de atatia ANI … a IESIT, in final, LA LUMINA …ORGANIZAREA STATULUI spurcat PARALEL AMERICAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Am avut dreptate:
  Democratia americana == o SIMPLA DICTATURA (a statului paralel american) invelita intr-o VECHE HARTIE (datand din 1776) …

 4. Dintotdeauna si oriunde:
  CINE PRODUCE BANII, DETINE PUTEREA
  CINE DETINE PUTEREA, STABILESTE ADEVARUL
  CINE STABILESTE ADEVARUL, CONTROLEAZA TRECUTUL
  CINE CONTROLEAZA TRECUTUL, DETERMINA VIITORUL
  CINE DETERMINA VIITORUL, PRODUCE BANII
  Who makes the MONEY, has the POWER
  Who has the POWER, establishes the TRUTH
  Who establishes the TRUTH, controls the PAST
  Who controls the PAST, determines the FUTURE
  Who determines the FUTURE, makes the MONEY

 5. Curajos articolul, comentarii pe masura…
  Oare ar putea statul corporatist american=soros sa biruie acolo unde n-au putut Napoleon si Hitler ? Ce-i drept pe Trump l-au biruit

 6. De cand intuiam eu … renuntarea VOITA la AUR ca moneda forte de schimb – reprezinta politica ACTUALA a US … hartie fara acoperire in AUR .. am avut dreptate …
  AURUL nostru ne poate aduce FERICIREA TARII NOASTRE … de la discul din Nebra … la masca lui Agamemnon … la pozitia noastra (O vreau CAT DE MARE PUTERE POSIBILA !) in UE, NATO, Europa, precum si in lume …

  ps. charlie … ti-am lasat un mesaj la ceea ai postat tu ieri … este un mesaj de bun augur/fericit …

 7. Am impresia ca dupa 45 de ani de comunism si dupa 30 de ani de democratie capitalista, nimeni nu a inteles nimic in Romania nici despre una nici despre alta, dar nici nu a fost preocupare:))
  Sistemul chinez de social capitalism le sta in gat tuturor gargaragiilor de pe mapamond,permite dezvoltarea fara limite,atingerea unor tehnologii pe care restul lumii nici nu le viseaza, plus bunastare pentru 1,5 miliarde de oameni
  Conditionat de pastrarea unitatii poporului,nu dezbinarea prin „democratie”!

 8. „SUA au învins comunismul de stat cu prețul lichidării economiei sociale de piață”.
  E o frază memorabilă. Dacă aparține autorului – respect. Chiar și de e preluată, merită apreciere pentru relansare. Explică veridic resorturile crizei actuale.

 9. Asa o va mierli si nea Trump pentru ca le-a suflat in bors,America lui nea Biden dand vina apoi pe Iran pentru a putea declansa un razboi cu aceasta tara.Numai asa ,,amenintarea,,Trump nu mai poate candida din nou la presidentia Americii cu sanse mari de castig peste 4 ani.Ghinion.

 10. jfk a cerut ca FARA sa fie mandatata pt lobbyul jidanesc inainte de a fi asasinat in 63 …azi jidanii au control absolut al americii …democratie da sansa jidanilor sa se infiltreze si cu inteligenta perfidie sa puna mina pe o tara ..se intimpla in sua si romnania

 11. Soldatii americani din 2020 nu mai arata precum cei din filmele hollywoodiene. Astazi ei sunt mai bronzati, mai scunzi si vorbesc cu puternic accent hispanic. Totul si in general viata economica si sociala, evolutia pe etape a omenirii strabate traiectorii sinusoidale. Nimic nu merge liniar numai in sus, toate fenomenele sunt ciclice, mai importante sunt amplitudinile si perioadele. Este un dat al istoriei pe care cei ce-l studiaza si-l inteleg isi iau masuri de siguranta.
  Institutii precum bisericile au devenit desuete si instrumente de manipulare cand ele ar fi trebuit sa fie instrumente si cai de pastrare si perpetuare a culturii nationale cu elementele de baza precum ordinea si disciplina, moralitatea si sistemul de legi de baza ce trebuie sa guverneze statele, umanitatea; ele in schimb se zbat in a-si face insele propaganda dogmatica pentru pastrarea propriilor privilegii. Pe masura ce importanta religiei si a bisericii ca institutie de baza a societatii se dilueaza, apar tot felul de „nebuni ” dispusi sa arunce in aer omenirea doar pentru ca vor sa-si demonstreze puterea ego-ului bolnav de narcisism, urmati de hoardele de neispraviti ce in cautare de lideri se agata de mult prea prozaicii arginti aruncati catre ei, arginti ce tin loc de moralitate, etica si mostenire culturala. Nu suntem decat niste spectatori in fata unor schimbari in care China este marea beneficiara a globalizarii, marile puteri vestice isi manifesta politicile proprii nationalist protectoare rezonabile, acuzandu-i pe cei mici daca cumva au manifestari nationaliste ca fiind anacronici si indisciplinati.
  Dar, asa fost intotdeauna. Totdeauna cei cotropiti au fost niste salbatici ce nu au inteles fericirea ce i-a lovit cand au devenit o biata colonie. Dar totul este, cum spuneam, ciclic. Ciclurile sunt de obicei mai lungi decat o viata de om de aceea multi nu reusesc sa-nteleaga ca viata a inceput inainte de aparitia lor pe pamant.

 12. Mă Jardane, ești tu însuți? Ești teafăr? Păi nu tu cântai osanale dulapului, pnlusr și altor rable? Te dai acum cu China. Dar nu vedeai ce se petrece? L-ai consultat pe vărul tău Charlie? Fă-o repede, căci te va ataca, cum este meteahna! Vezi că el are secretele istoriei – secretele lui fiind de mult compromise!

 13. „M-ati popit voi, dar de ma voi indrepta, pre multi am sa popesc si eu !” (Costache Negruzzi – „Alexandru Lapusneanul)

 14. @eugen raduca- afisezi un rasim de prost gust si vei vedea ca ” jidanii” nu sunt cum crezi tu iar marele pericol nu va veni de la ei! In marea noastra neputinta de a iesi din mocirla de acum, filozofam in noroi cum si cine e ” vinovat” de mocirla in care suntem si atribuim lui sorosh puteri mai mari decat le are! Vom trai si vom vedea ceva diferit decat am filozofat in mocirla noaatra!

 15. „Pandemioţii făcură o nefăcută groaznic de bine făcută”. Interesant ! Nea’ Ioane poti sa dezvolti te rog….

 16. Asa este toti secretarii/ministrii lui Biden sunt evrei.
  SUA sunt acum colonii ale Israelului.

 17. @ periculosul evreu, esti platit prost si postezi asemenea tampenii. Doar negi fara a aduce probe care sa te sustina. Cu asemenea comentarii iti vor taia si plata pe viitor.

 18. @Doctor Savu: ti-a dat drumul in weekend?Maine dimineata esti iar la Balaceanca
  Acum ataci la dreapta,ca stanga o ai ocupata..

 19. Oare Dl Buduca realizeaza ce tenta da chestiunii ASASINATULUI COMINTERNULUI din 1963? Precis nu daca ar fi stiut ca-l scoala din cavou pe ANTISEMITUL LEGIONAR „eugen racuca/raducu-l”, mai cunoscut drept „Humoroid”, sef de CUIB pe forum!!!
  Fiul BOLSEVICULUI COMINTERNIST care l-a instalat presedinte din miliardele castigate prin SPECULATIILE care au PROVOCAT CRAHUL din 1929, o parte cheltuite sa-l instaleze pe ILEGALUL Roosevelt talonat de sotia sa TEHNICA, care drept rasplata
  l-a delegat sa stoarca alte miliarde prin diversiunea New Deal, pregatitoare al celui de-al doilea MACEL BOLSEVIC mondial,
  a fost asasinat ca DEFECTOR!!! Am detaliat aici repetat motivul real al asasinatului ordonat de seful Comintern Hrusciov, impiedicarea unei diversiuni complexe in care a fost implicat un colonel GRU ce ar fi „tradat”…englezilor planurile
  amplasamentelor militare ale rachetelor purtatoare de focoase nucleare. Englezii l-au dat pe colonel in custodia CIA unde
  a fost supus unor teste, inclusiv detectorul de minciuni, trecute cu brio, agentii GRU fiind si azi antrenati special…
  In Cuba au fost transportate de nave „comerciale” sovietice rachete de lemn in marime naturala, mamplasate identic ca in planurile „defectorului”, descoperite si fotografiate de un U-2 al SUA. S-a mizat pe colaborarea lui Kennedy considerat
  omul BP-PCUS care sa impiedice distrugerea rachetelor, de lemn, pe motiv ca ar produce o catastrofa nucleara! Kennedy nu
  le-a bombardat invocand acest motiv,dar l-a impiedicat pe Hrusciov sa livreze rachetele reale blocand navele de transport!

 20. @cd- am probe, pt ca sunt in SUA, dar tu esti in noaptea mintii, un rasist infatuat! Cand ai sa vezi adevarul, acum esti beat, o sa -ti zici: ce prost am fost! Ca sa fi globalist, nu neaparat tre sa fii evreu! Gates si Fauci sunt evrei? Biden si Kamala sunt evrei?! Pune-ti mintea la contributie ca altfel rugineste! Ca sa fii rau, bogat si smecher, nu tre sa te nasti evreu! Ceausescu era evreu? Putin, Maduro, Castro si alti dictatori sunt evrei?! Trezeste-te din noaptea mintii, ca nu o anumita rasa de oameni e globalista, pt ca nu te nasti globalist, ci devi globalist! Ce generatie de prosti a aparut!

 21. Pt ce mai trebuie echivalent aur cand toate platile se fac virtual? Cand te duci sa iei un imprumut la banca iti da cumva un sac cu bani sau o cifra din pix??

 22. Hei, de ceva timp scriu dar cine vrea sa inteleaga, citeste printre randuri! Acum aveti mura-n gura cu lux de amanunte.

 23. Trump a iesit din randul miliardarilor! A imprumutat bani si a ajuns falit in multe din ,,realizarile sale” Desigur, orice falimentar, in disperare de cauza,incearca sa se ridice impotriva imprumutatorilor! Credeti , domnule Buduca,il vedeti pe presdintele Iohannis, in ultimii sai 3 ani de dictaura, ca va renunta sa ramburseze imprumturile Romaniei facute sub dictatura sa? Nu, imi veti raspunde! JFK a fost o victima a sistemului pe care,ieri si azi, americanii si romanii il idolatrizeaza!Cine poate schimba universul?

 24. „tibi 1”, dovedesti o ignoranta crasa pentru ca banul, real in bancnote sau virtual, trebuie sa aiba acoperire in ceva, in aur sau in „marfa”…Daca ceri la banca imprumutul sau depunerile tale intr-un sac, le primesti in sac…Daca vrei cumva
  sa-i transferi altcuiva, pentru o plata sau intr-un alt cont nu inseamna ca ei nu exista. Daca cheltuiesti TOT CE CASTIGI
  nu ai ce sa transferi. Veniturile corespund unor prestatii sau ca sa ma exprim in termenii marxisti pe care-i intelegi mai usor, corespund unei „munci”, reflectand „valoarea” acelei munci…Si pixul de care vorbesti a fost produs de cineva…

 25. Doamne, au trecut 107 ani de la marea inselatorie a lui Theodore Roosevelt, cel care in taina a facut un contract cu banca pa r t i c u l a r a FED, in baza caruia amaratul de guvern american putea comanda oricati dolari dorea, la o dobanda de 30%. Astfel, SUA si-au creat o flota puternica, si-a cumparat aliati, a corupt, a santajat, etc. ca doar banii veneau la comanda, fara sa se tina seama de vreo paritate. De altfel, in 1971, Nixon, presat de cele 1,4 trilioane de $$$ cat a costat razboiul din Vietnam, a renuntat si la spoiala de respect pt. acordul de la Bretton Woods prin care atotputernicul $ devine moneda globala, adica, toata lumea trebuia sa cumpere $$$ pt. a cumpara marfuri, alte valute nefiind recunoscute. Asa-zis „Bancile Nationale” din mai toate tarile erau marionete, sucursale ale FED, nume derutant si mincinos ce te duce cu gandul la „federal”, national. Numai ca din 1971, cand SUA nu au mai vrut sa retrocedeze aurul confiscat (cica „depus”) unor tari cere-l cereau inapoi si nici dolarul nu a mai avut acoperire in aur din cauza cheltuielilor aiuritoare, s-a descoperit gaselnita cu petrodolarul, adica nu poti cumpara petrol decat daca vei cumpara mai intai dolari de la americani ca sa platesti petrolul. Si uite asa isi permit SUA sa acopere inflatia interna pe seama tarilor obligate sa tot cumpere dolari, „fiat money”. Cand caposul Gaddafi a vrut aur sau euro pt. petrol, l-au casapit. La fel facuse mai inainte si Saddam. Si cine mai face ca ei, va avea soarta lor.

 26. 2. Numai ca s-a cam intors roata. Sunt cateva tari puternice care fac schimburi intre ele in valutele proprii, ocolind dolarul, spre disperarea SUA, care trebuie sa plateasca pt. fiecare dolar scos din tiparnita FED 1,3$, iar datoria (cunoscuta sau recunoscuta) creste, creste… Printre tarile ce ocolesc dolarul sunt in afara de Rusia, China, Iran, Brazilia si tari occidentale ca M. Britanie, Japonia, Australia. Nasol moment.
  Se incearca puternic ademenirea cu Bitcoin ca inlocuitor discret, dar s-a desteptat lumea.
  Printre motivele asasinarii lui JFK a fost si insistenta lui de a crea „dolarul de aur”, adica o echivalenta conforma acordurilor de dupa WW II. Mai voia el di desfiintarea CIA… Plus altele.

 27. @ Charlie… te exprimi in termeni marxisti pt ca pe astia ii stii…nu mai e de mult acoperirea pe care o descrii tu si pe care ai citit-o in cartile de economie de pe vremea lui Dej. Mia pune mana pe carte in loc sa pierzi timpul injurand pe aici…

 28. Multi cunoscatori pe-aici… si in istorie, si in politica… te ia durerea de cap!
  Kennedy a fost executat de FBI la comanda stapanului – mafia khazara, sefa mafiilor „locale”, italiana, irlandeza si toate celelalte.
  Popularitatea lui si admiratia fata de politica national socialista l-a transformat in inamicul „0” al globalistilor.
  Pentru cine fabuleaza dar vrea sa se trezeasca:
  https://www.sott.net/article/447074-The-origins-of-Americas-secret-police
  „The origins of America’s secret police”

  Cu privire la expresia din articol … „lichidării economiei sociale de piaţă” … care SOCIALA?
  Nici vorba!
  Ajutoarele nu fac parte din „economie”, sint cheltuieli pentru consum din alocatii bugetare.
  Nu participa la dezvoltare, nici la sustinerea economica.
  „Social” este cand faci grila de salarizare prin lege si stabilesti preturile sau le „controlezi” prin lege – adica prin instituitii/agentii…. pitifelnici de la partid.
  Social este cand furnizezi servicii si bunuri FARA PLATA din partea beneficiarului ci din buzunarul fraierilor si poate, milosilor.
  De ce nu da omul direct de pomana?
  Trebuie din banii luati sa ia statul o parte (pentru functionarea „serviciilor sociale”) si din ce ramane sa mai arunce niste firimituri amaratilor?
  I-a bagat Obama „la cartela” pe multi pe care i-a ajutat politica lui Trump sa-si revina si sa isi recapete demnitatea in societate, sa castige din munca banii de supravietuire, nu din cersit.
  Acum, cuplul bidonu-camiloiu ii baga din nou in saracie pe „fostii” si pe multi altii, ca SUA trebuie distrusa de marxisti, adica de jidani si jidaniti globalisti.

 29. Inca de la infiintarea Stetelor Unite ale Americii se stia ca democratia nu poate dura la nesfirsit. Au mai spus-o si altii in decursul timpului. Democratia moare cind guvernantii vor vedea ca pot mitui populatia cu banii populatiei. Acest moment a venit in America de azi: numarul celor dependenti de stat a ajuns atit de mare incit doar ei vor determina cine sa continue guvernarea. Iar asta inseamna in fapt moartea democratiei….Fenomenul s-a intimplat si la noi dupa dec. 1989: numarul foarte mare a celor dependenti de stat a asigurat victoria covirsitoarea a fortelor de stinga.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.