Ce fel de lume conduce țara?

După ce au izbucnit protestele și cînd lui Marcel Ciolacu a început să-i țîțîie curul că zboară din fruntea guvernului, hop că s-a putut să scadă valoarea polițelor de asigurare RCA pentru camioane.

De la 18-20.000 au găsit o cale să o scoboare la cel mult 9.000 de lei. Cum Dracu se pot face asemenea jonglerii în materie de prețuri? De ce nu au scăzut înainte? Valoarea era umflată de societățile de asigurări? Sau determinate de deciziile diriguitorilor din domeniu?

Un economist zice că din asigurarea camioanelor asiguratorii pierd. Şi atunci cum se poate? Pe ce bani? Şi de ce au fost atît de umflate?

Mai multe publicații dezvăluie leafa și beneficiile lui Nicu Marcu, un șters mai ceva ca o stafie prin PNL, fost președinte ASF. Omul lua 12.ooo de euro pe lună, plus alte trei salarii bonus pentru vacanță, concediu și cine mai știe ce. Pentru succesele catastrofale din 2023, Nicu Marcu, conform Libertatea, a încasat prime de 27.700 de euro. Nici adjuncții săi nu au stat mult mai prost. La ASF se cîștigă porcește ca trimiși ai partidelor (prin tot felul de trucuri de desemnare) să nu pună botul.

Cît din valoarea polițelor de asigurare era umflată pentru a acoperi bunăstarea trimișilor din ASF? Nu o să ne spună nimeni pentru că toți trimișii în ASF (sau cea mai mare parte a lor) sunt „sponsorizați” (întreținuți, susținuți, promovati, trimiși) de partide, grupuri parlamentare, servicii și găști politice.

Cine are puterea are și trimiși la ASF. Unul sau mai mulți. O nevastă, un văr, un reformat. Iar ASF-ul este doar o pălărie mare de mahăr peste un domeniu. Peste concurență este alta. Pentru protecția consumatorului, alta. Peste partea veterinară, altele, peste muncă, altele, peste finanțe, altele, peste mediu altele, peste toate domeniile sunt cîte trei patru-cinci pălării de mahăr, reprezentînd ineficientul nostru stat.

În fapt sunt doar structuri și funcții inventate pentru a răspunde nevoilor de viață ale celor care conduc. Fiecare grup politic și de putere cu cîte o parcelă.

Cele mai puternice, cu mai multe. Plasează oamenii de care au nevoie și care nu mai încap în alte dregătorii. Mecanisme artificiale create pentru a menține și deservi puterea, nu pentru a veghea la bunul mers al societății. Un fel de acoperire publică pentru interese private.

Sau de super-șmecherii create pentru a da consistență iluziei din îndemnul „Fă-te că tu conduci!”, „Fă-te că aplici legea!”, „Fă-te că iubești țara!”„Fă-te că ești de partea poporului!”.

Trucul acesta de comportament funcționează peste tot. În toate dregătoriile publice.

A devenit un mod de viață, o artă românească în materie de duplicitate.
Plîngi cu lacrimi de crocodil pe umerii cetățeanului și apoi îl jupoi în tăcere!

Credeți că prin celelalte agenții publice, prin parlament, prin guvern, prin SRI sau prin alte mecanisme se cîștigă mai puțin?

Tot după nevoi! Şi veniturile sunt pe aproape sau mai mari, altfel s-ar fi înghesuit toți la ASF și n-ar fi lăsat niște nimeni să cîștige atîția bani.

Asta fac guvernanții. Perfecționează și consolidează tehnici ale duplicității.

Fiecare instituție are gradul ei de duplicitate și de șmecherie și toate se leagă într-o complicată mașinărie numită „statul călăre pe cetățean”.

În „lumea bună” a politicii, toți învîrtiții au sărit de 10.000 de euro pe lună! Şi cîțiva se străduie să o țină tot peste suta de mii de euro pe lună! Numai la un singur cabinet se poate trece de un milion pe lună!

Revin la spectaculoasa reducere a prețului pentru polița de asigurare a camioanelor. Era umflată sau era, măcar în parte, adevărată?

Din ce bani se face această reducere? Din falsitatea ei sau din alte surse? Din fondul de rezervă al primului ministru (altă invenție grosolană pentru peticit nenorociri, greșeli și pentru acoperit gropi și favoruri), din alte taxe?

De unde? Din cheltuielile de buzunar ale mahărilor din PSD și PNL! Adică din chefurile lui Ciolacu, Grindeanu, Rareș Bogdan sau Laura Vicol, puse la cale prin Dubai și pe Coasta de Azur.

Nimeni nu suflă o vorbă despre dezvăluirile făcute de G4 Media. ”Socialism de caviar: Lideri ai PSD au petrecut de 1 Decembrie 2022 în Dubai și 2023 în clubul de lux Nuba din Poiana Brașov / Laura Vicol a călătorit cu un tren special, iar Sorin Grindeanu a comandat Entrecote Steak la 249 de lei porția”.

Pe ce bani petrec și se plimbă conducătorii României? Nu cumva ajung la ei bani din păcănele, din droguri, din agenții, din posturile cumpărate, din favoruri și contracte umflate?

Ca niște furnale ale lumii politice, nopțile României sunt luminate numai de locurile în care păcănelele scot fum.Nu se închid niciodată și se înmulțesc ca ciupercile. Şi parlamentul,și guvernul se fac că n-aud și nu văd!

Ce fel de lume conduce țara? Nu cumva a încăput pe mîna unor bande de impostori și incompetenți, puși pe viață de petreceri și declarații sforăitoare, cu bani din jupuit populația și din conducerea bezmetică a treburilor publice?

Nu cumva tot sistemul este orientat pe făcut bani pentru cei instalați la volane mai mari sau mai mici și nu pentru populație și societate?

Iar protestatarii din diverse orașe ale țării au început să înțeleagă cum funcționează această mașinărie șmecherită numită stat?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 122

118 Comentarii

 1. Cei 120.000 ce o duc regeste bondarind bugetul Statului cu 4,5 miliarde de euro anual conduc Romania ca vatafii aflati in slujba Ocultei Mondiale Khazare. Restu-s povesti de scarta-scarta pe hartie incropite de jurnalistii ce se afla si ei chiar sub obladuirea serviciilor secrete.

 2. Nu cumva tot sistemul este orientat pe făcut bani pentru cei instalați la volane mai mari sau mai mici și nu pentru populație și societate?DOMNULE NISTORESCU -VĂ ROG SĂ DAȚI O DEFINIȚIE CAPITALISMULUI DEMOCRAT!! O SĂ VĂ MULȚUMESC CÂND O SĂ-MI RĂSPUNDEȚI!

 3. Mda,. Doar pînă trece hopul bre..Romania, romînu există doar bazat pe jaf… Nu poate trăi de ia ceva care nu e munca creația lui.. Are o țară doar pentru a o jefui, murdări si părăsi.. Nu are nimic funcțional,. Nu poate vede mai departe de nas nici un funcționar sau guvernant.. Toate se petecesc, se scaldă și se răstălmăcesc. Minciuna este omniprezentă iar romînu e extrem de ușor de mințit.. Și de totuși realizează că e scufundat in rahat, apoi alții sunt de vină..

 4. Perfect adevarat. Numai pe bd. Lacul Tei sunt 8 sali de jocuri pacanele. Iar pe Teiul Doamnei alte 4. Practic pe un areal apropiat sunt 12. Toate conduse de interlopi care cotizeaza unde trebuie si cui trebuie.

 5. Simplu de inteles .Orban de Budapesta sustine Rusia .Kelemen sustine Budapesta .PSD-Dragnea a sustinut votul in Parlament pentru aparitia enclavei Tinut Secuiesc , Sosoaca merge la ambasada Rusiei ,USR a sustinut alaturi de AUR motiunea de cenzura , Barna si Orban de PNL au sustinut si ei Motiunea si au incercat sa limiteze prerogativele lui Iohannis asa cum a facut cindva si PSD .Simon sustine si el narativul Moscovei .Singurul ramas in joc este Ciuca romanul absolut . Alegerea este simpla PNL fiind singurul Partid din Romania care nu a intrat in aceasta stare conflictuala doar spre a acapara puterea .PNL nu vrea sa comfiste proteste , nu vrea sa se certe cu alte Partide ce nu pot iesi din vechiul sistem atit de schematic al cererilor si jignirilor electorale, este singurul Partid ce intelege momentul Istoric in care ne aflam si care pune interesul natinii inaintea interesului de Partid .Aceasta atitudine ,ce se desprinde total de zona conflictuala si de cei care inca mimeaza patriotismul dar care propovaduiesc narativul rusilor si al prietenului acestora de pe la Budapesta, este parte a intentiilor politice ale PNL-Ciuca .

 6. Romania este o tara mafiota — BASESCU : ROMANIA ESTE O TARA ESUATA — Johanis : M-au invins serviciile — Constantinescu : Romania — Capitalism de cumetrie —ION ILIESCU ! Reflectati la ce aspun acesti oameni , cei mai puternici si informati romani ! BOALA ESTE LA PARTIDE . Scapate de sub control .

 7. Românul chivernisit ajuns în dregătoriile fanariotice ale prezentului acestei țări este numai continuarea genetică a vechilor fanarioți, iar structurile de forță chemate să protejeze această cloacă a destinului nefast în care persistă acest popor nu sunt decât prelungirea dialectică a zapciilor trecutului. Nici măcar haiducii prezentului nu mai au noblețea celor trecuți, nu mai împart cu poporul. Și-atunci, când un paharnic de-al lui Hayssam ajunge prim-dregător al țării să ne așteptăm la jupuirea ritualică a românului neajutorat și dezorganizat. Pentru că opulența deșănțată a boierilor vânduți trebuie extrasă din banii tuturor românilor, pentru ca mirodenia să le curgă în continuare prin conturi și prin stomacurile sensibile, obișnuite cu trufandalele și delicatețurile în destinații exotice.

 8. Nu aveti toata tigla oe casa!zici de 12 mii de euro,cand aia iau la 20 de mij de euro plus bonusuri,prime si alte alea!altii iau bani 14 locuri!ajung la 100 de min de euro pe luna!!!si dobitocij tac!!!

 9. „Ce fel de lume conduce tara?” Lumea pe care romanii încă o suporta. Bișnițarul de Bacău, apoi Romașcanu, cel cu moț și soata secretar de stat…Laura Vicol, păpușa priceputa în rele și acte avocatesti cu schepsis a PSD-ului, care se exprima pe subiecte de politica externa precum o tuta, etc etc.
  Adevărata întrebare este: Când vor fi trimiși la lada de gunoi aceste plosnite care, surprinse de revoltele din strada, sunt în stare sa-și mai acorde un spor de surprindere…

 10. Super duper Marcel s-a prin si el ca e deja sub autobuzul cu motorul pornit. Doamne fere sa bage „soferu” intr-antaia. Gaura de covri…asta, viitor de vipla tara are!

 11. Cea mai mare vină o au JEGUTLRILE din SRI, PRIMII INFRACTORI ȘI TRĂDĂTORI AI ROMÂNIEI.

 12. „Nu cumva tot sistemul este orientat pe făcut bani pentru cei instalați la volane mai mari sau mai mici și nu pentru populație și societate?”DOMNULE NISTORESCU -VĂ ROG SĂ DAȚI O DEFINIȚIE CAPITALISMULUI DEMOCRAT!! O SĂ VĂ MULȚUMESC CÂND O SĂ-MI RĂSPUNDEȚI! NU CRED CĂ V-AM SUPĂRAT? !

 13. Banii pentru aceste sinecuri de partid, nu sunt întâmplător atât de mulți. Se vorbeşte de mult că mare parte din ei se întorc tot la partidele sinecuriste dar tragjedia cea mai mare e că aceste parîndărături se întoc „legal” căci, nu-i aşa, legile sunt făcute de mama şi de tata, nu de ei. Acum înțelegeți de ce au scăzut prețurile la RCA pentru camioane? Întreb eu: Cât trebuie să producă un camion ca să-ți poți permite să plăteşti doar rca 18.000 lei? Pe ce contracte, dacă nu tot cu statul condus de ei? Acum înțelegeți cine sunt „ei” cei pe care nu-i găsea cineva (A.N.) într-un articol anterior?

 14. Cum ce fel de lume?
  Alogenii paraziti o conduc de 34 de ani de „valori” occidentale!
  Trezeste-te! Ridica-te de sub asuprirea alogenilor paraziti evrei care ne-au ocupat!

   „a fost şi este periculos, pentru scopurile şi idealurile organizaţiei sataniste universale, ca la conducerea statului român să se găsească români; chiar şi pentru simplu fapt că un român, oricât de ticălos ar fi, poate la un moment dat să iasă din ascultarea lojelor şi să nu fie de acord cu distrugerea propriului său popor.” Mugur Vasiliu
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  TREZEŞTE-TE ! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi EDITAT care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră şi aduc în locul nostru arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, sodomie,desfrâu, droguri…
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  Trezeşte-te! Ridică-te împotriva alogenilor paraziți EDITAT globalişti satanişti care transformă popoarele în populații controlate şi manipulate prin card şi cip şi pâine şi circ pentru a intra toți în lagărul digital mondial construit prin minciună, viclenie, „valori” occidentale iudeomasonice şi prin „crizele” lor provocate şi fabricate:”crize” financiare, medicale, militare, climatice…pentru „mesia” lor antihristul !
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  Trezeşte-te! Ridică-te împotriva alogenilor paraziți EDITAT!Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar „banul” digital, „portofel” digital! Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur ! Trezeşte-te ! Ridică-te!
  CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE !
  „Oamenii nu vor schimbarea decât în caz de necesitate şi văd necesitatea doar în condiții de criză” – debitează Jean Monnet părintele babiloniei sataniste, neomarxiste iudeomasonice UE ! TREZEŞTE-TE ! RIDICĂ-TE !

 15. Cine conduce țara?…securitatea!…a fost,este și va fi cea care distruge România!…
  Cine are curaj să termine acestă castă!?…
  Suntem ca în bancul ala cu Bulă…un spectator, un milițian!…

 16. Pentru mine e clar ca Siguranta, Securitatea si SRI-ul sunt fetele aceleiasi institutii atemporale deghizata in Stat. Romania si majoritatea locuitorilor ei sunt doar prizonierii acestui Leviathan flamand si, uneori, inconștient (in ‘adormirea’ sa), conectat insa permanent la canalele de comunicație securizate (sic) care leaga (Marele) Orient de Occident. PS. Cuza este probabil primul si cel mai demn reprezentant al acestui Sistem, alcătuit initial din mica boierime ruinata, negustori, dezertori cu ștaif si spioni. Rumanii sau originea latina (poate si limba…) au fost simple pretexte ale acestei amalgamate (si aglutinate) adunari de interese…PS. Cautati si ‘Die zwei Kollonelen’ de Mihai Buzea

 17. Despre Ciolacu si Haissam poate crede cineva departe de asmenear cercuri de intrese
  Treaba a fost mereu ca pe ei putin spre deloc ii intereseazs, protejandu-se ei intre ei, inclusiv PNL pe PSD. Si viceversa, PSD pe PNL.

 18. Protestele „spontane”ale Fermierilor și transportatorilor iau „amploare” la Realitatea TV care se straduie sa le mențină și creează un fel de harabura de nu se înțelege om cu om.
  Adevărul e că harababura ne iese noua romanilor că la nimeni în lume ,cred că noi am inventat-o!
  Titlu „Ce fel de lume conduce țara”? „eu nu-l accept numai dacă îl schimbați cu CE FEL DE LUME CONDUCE COLONIA? Asa da și atunci se ridică ceata cu care care acoperim realitatea și nu ne mai punem întrebări ca sa ne aflam în treaba.
  Trebuie sa acceptam că suntem o colonie,n-are rost sa ne mințim!
  Revenim la fermieri și primul cuvânt care îmi vine in minte e dezorganizarea ,lipsa de lideri credibili și oricât au încercat ei să ne spună că sânt SPONTANI pe mine nu m-au convins de spontaneitate .
  Au intrat in poza Sosoaca ,nu știu cum de a încăput și Samnion cel prost care au dus totul în derizoriu.

  SLUGARNICIA ne-a transformat in colonie ,slugărnicia „specialilor”din servicii și justiție,care după ce ies la pensie la patruzeci și ceva de ani sunt angajați consultanți la multinaționale,la partide peste tot unde e nevoie de trădători.
  Specialii sunt „apreciați”și de stăpânii Coloniei și PROTEJATI.
  Recompensa trădării este protectia!
  Ești trădător ești protejat!

 19. „Ce fel de lume conduce tara?” Eu cred ca Romania este condusa de discipolii lui „bai animalule!” si „lasati-i sa fiarba in suc propriu” impreuna cu taiatii imprejur din televiziunile din Romania.Singura exceptie este varanul care de ochii lumii s-a facut popa.Fiindca veni vorba:de 10 zile televiziunile s-au transformat in centre de ancheta,tribunale politico-militare ad-hoc si executori de sentinte,tinte fiindu-le protestatarii.

 20. Foarte bun articolul! Dar nu spuneți adevărul pina la capăt.Acesti oameni sunt susținuți de țările așa zis democrate. Oare de ce? Nimeni nu spune! Așa zisa democrație se potrivește doar țărilor care au supt din colonii sau de pe spinarea țărilor sărace corupind clasa politică a acestor țări. Acest lucru nu se spune niciodată.Tarilor precum Romania și multor altora acest sistem este catastrofal Mergeți prin satele din Buzău, Giurgiu, Vaslui, Botoșani. Arata precum in Bangladesh sau Africa.Va rog duceți lucrurile pina la capăt.

 21. Famiglia e in toate! Unde da cu mapa, sare din pamint norocu…

  Traisaca burghezia famiglista facatoare de minuni!

 22. A dat bunul Dumnezeu și s-a trezit Maestrul din postura de sclav, sclavete. iobag, ca noi toții din Privat? Dl Iosif Buble cu max 2 adjective în vocabular, cu zâmbetul larg pe față, furajat de la bugetul României cu 4 milioane de Euro anual și „Maestrul și Margareta” cu cifra de afaceri mai mică decât la 2 ingineri amărâți? Maestrul cu 1% din 1% din cifra de afaceri a trompetei pesediste Buble? S-a prins Maestrul a două zecea zi după Calendele Grecești că totul pute în România, totul e infecție, aseptic? S-a întâlnit hoțul cu prostul la barieră! Nicu Marcu 450 000 de Euro anual și un brutar care ne pune pâinea caldă pe masă 378 de Euro plus Bonuri de masă lunar? Nicu Marcu prădător vs Brutar sclavete? Nicu Marcu won! Acum s-a „trezit” Maestrul că există Mafia Gulerelor Albe? Furi bani publici, miliarde de euro, cu zâmbetul pe față? Târziu Maestre, Târziu! Claudiu Târziu! Buble vă depășește ca avere cu 30- 40 de Milioane de Euroi! Dvs bateți pasul pe loc? Geampara sau Sârbă?

 23. Pe ce mâini a încăput România? Casa Poporului e plina ochi de tot soiul de „alesi”, insa niciunul nu va imparti pe veci soarta credulilor, prostilor cu drept de vot. Natiune! Ideal! Sănătate! Dreptate! Viitor! Toate acestea nu reprezintă pentru „aleșii” neamului decat niste formule goale. Credeti ca asa-zisii salvatori, nationalisti, putinisti, rasiști din „sectele” Aur&Sos sunt gata sa apere natia, ba chiar sa moară pentru ea? Liniștiți-va! Nu le pasă, dar plang ritualic si promit, si fura… Ai zice ca România e o Ytaka bantuita de talhari, dintre care unii sunt echipati in ie si itari. Ai zice că, asemenea grifonilor, ucid tara cu totii, ca sa nu fie ei ucisi la… Cu votul, la urine! Iar daca te uiti si mai bine in jur, observi o casta profund marcata de bolsevism. O casta sordida a politicii, vicleana si venala, cu falci si burdihane, cu paradisuri fiscale, castele si gipane. O casta care tronează, vulgar si arogant, la butoane. De aici, „ca la noi la nimenea”. „Suntem rebutul Europei”, varianta O. GOGA. „Suntem curul Europei”, varianta P. Tutea.

 24. Cãnd vine vorba despre puştii care se droghează, toți deontologii, inclusiv dl. Nistorescu, sar de cur în sus spunând că trebuie în primul rând luate măsuri pentru eradicarea furnizorilor, fiindcă ăia sunt adevărații infractori şi principalii vinovați.
  Şi cu „lumea care conduce țara”, pe care o blamați cu indignare, este fix la fel, maestre: politicienii noştri sunt ca şi puştii drogați, care-şi iau doza de la furnizorii externi, de la „elitele” care conduc lumea occidentală şi le oferă drogul puterii şi al bunăstării. Iar ca să-l obțină, fac şi ei ceea ce fac drogălăii când fură televizorul din casă ca să-şi poată plăti datoriile: vând din averea națională.
  Deci dacă vreți să fiți „adevărat”, maestre, luați-vă de adevărații vinovați. Acolo este rădăcina răului.

 25. SERIOS CA NU STITI CINE A CUI E? NICU MARCU APARTINE MINORITATII CARE SE LUPTA PENTRU DREPTURI PESTE MAJORITATE. A FOST SEF LA ROMSILVA DOLJ, IMPLEMENTAT DE SOCRUL LUI PONTA, AFLAT IN RETRAGERE DIN S.I.E. ASTEPTAND RANGUL DE GENERAL, CARE I SE POT AMANA SAU REFUZA. SARBU DE LA CURTEA DE CONTURI, SARBU DE LA VANATOARE SI PESCUIT, SARBU CARE A PUS UMARUL LA PRADUIREA PADURILOR, PENTRU PRINTUL STURDZA, IMPREUNA CU HREBENCIUC. PRINS SI EL PE INTERCEPTARI CU PATRIARHUL DANIEL. SARBU SPALAT DE PROCURORI SI CURATAT INTOTDEAUNA, DOAR DE CASTRARE NU A SCAPAT SINGUR. SARBU A FACUT PARTE DIN STUDIILE SALE IN CRAIOVA, ASA CA AVEM O PLEIADA DE ACOLITI DE-AI LUI SARBU ADUSI DE LA CRAIOVA. NICU MARCU ASEMENI. VICTOR PONTA A FOST ACHITAT IN DOSARUL TURCENI, LA CRAIOVA! IA VEDETI CATI SEFI SUNT LA ANAF ADUSI DE LA CRAIOVA, CA SA VEDETI CATI COTIZEAZA IN CONTUL LUI SARBU &PONTA. STATUL MAFIOT ESTE SUPRAVEGHEAT SI INTARIT CU PROCURORI. VANGHELIE POVESTEA CUM VICTOR PONTA PUNEA LA CALE ARESTARI CU KOVESI…NARAVUL DIN FIRE NU ARE LECUIRE! LA 29 MARTIE VICTOR PONTA ISI AMINTESTE CUM A MURIT ANDREI CRISTIAN PANAIT, ARUNCAT DE LA ETAJ..IN AMINTIREA ACELUIA SI-A PUS SI FIULUI NUMELE DE ANDREI…SA NU UITE CUI A PROVOCAT MOARTEA…BIETUL PANAIT NU A AVUT DE LUCRU, CREZAND CA PONTA ERA DE PARTEA LEGII…CAND EL ERA DE PARTEA CONTRABANDISTILOR LUI TARAU…SARBU NU ESTE POPA CUM SE RECOMANDA, NICI SECURIST CUM A FOST, ESTE UN CAP MAFIOT! ACUM INSTALAT DE CIOLACU PESTE PADURI…CRIMINALUL SE INTOARCE INTOTDEAUNA LA LOCUL FAPTEI SALE! NU DEGEABA L-A PUSCAT NASTASE LA TESTICULE…STIA CA DRACU DIN POPA E BATRAN!

 26. INVIDIA=motorul luptei de clasa
  Invidia poate fi de trei feluri. In primul rand avem invidia de tip depresiv care se exprima prin „Eu niciodata nu o sa ajung acolo, nu o sa pot avea cariera lui, familia ei, masina …Un alt tip de invidie,autohtona,de la coada vacii este cea de tipul’ sa moara si capra vecinului’, exprimata prin „Al naibii, cum sa nu aiba, daca fura?!“. Aici folosim etichetarile, minimizam calitatile oamenilor, cautand motivele defaimatoare din spatele succesului lor, in societatea noastra – de multe ori valabile.

  Exista si invidia admirativa,motivanta cand il privim cu respect pe celalalt si care invidie e un mijloc de motivatie, exprimata prin „Daca el a putut, pot si eu. Oare cum a procedat, unde a studiat, ce a invatat, ce a aplicat sa ajunga acolo in varf?“.
  azi,intelegem din ce citim ca toti vor sa fie agricultori,camionagii,numai ca destinul nu le-a suras si scriu la gazeta

 27. Repet, data modificării statutului Romaniaei: 27.12.1989= stat jefuit cu bună știință și accept prin legi dedicate, minciuni permanent, escroci care nu fac nimic bun pentru tara și cetățenii din Romania și sunt destule dar doar rele.

 28. Bine ca este condusa tara de buzoian, daca era Zeppelina la butoane, eram toti Afumati. Daca era SMTion pe tarla, existamm doar in selfie.

 29. Recent un tânăr fură de acasă 40.000 de euro și-i joacă pierzându-i pe toți la păcănele ! Credeam că este un motiv în plus de a hotărî închiderea acestui adevărat drog care nenorocește familii întregi . Și nu din cele bogate, că pentru ăia ovreiașii au inventat cazinourile, unde mafioții și cămătarii își rezolvă frățește câștigurile, ci în aceste bombe ordinare unde-și lasă banii din pensii și din ajutoare speciale toți năpăsyuiții lumii ăsteia prost făcută, unde unii mai cu moț/kipă foout în loc să pută !
  Ciolau a avut curajul să pună problema pe tapet și dacă n-a fost sprijinit de noi, care ar fi trebuit să dărâmâm cu buldozerele….interdicției ( nu vă speriați 😎 ) toate aceste surse de îndobitocire și spoliere a celor sărmani ( vă mai aduceți aminte că tot ei au inființat și cârciumile ?)acum plătește el „oalele” ce trebuiau sparte de noi. Și după aia ne mirăm că toți cei care ne conduc sunt la fel, când de fapt noi toți, talpa asta a Țării, ce aduce mai mult a talpa gâștii, suntem la fel :lei și tigri la comentarii și iepurași fricoși, și melci puturoși , în realitate !

 30. Marionete fara creier puse la butoane de altii, de peste garla..colonie de ultima spetza..

 31. NE CONDUC FAVORITII MASSMEDIEI
  PUBLICITATEA, RECLAMELE, SPONSORII, BANII , SINDROFIILE, CUMETRIILE, CONCEDIILE CUMULATIVE, AROGANȚA DEFÂIMĂRII ȘI PONEGRIRII, PARANOIA PROSTILOR, LIPITOARELOR SI RUBEDENIILOR, TAȘLIBANII SI FANATICII, CEI FARA O ZI IN CARTEA DE MUNCĂ PÂNĂ LA 37 DE ANI(desfiintate si taceti mâlc), absolventii învatamantușlui particular de la CIOLACU , LA SIMION, DE LA SOSOACĂ , LA MINISTRII CU STEIF, PARLAMENTARI ANONIMI, BAGATI IN AFACERI CU FSAMILIA SI 7 RUBEDENII, ACOPERITII DESCOPERITI, STANESTI, BONDANEI, ALIENATI SI PSIHOPAȚI CU DIVIDENDE DE MILIOANE, CONSILII DE ADMNISTRATIE ELECTRICA, ROMGAS, etc.GRAV ESTE CĂ acesti farisei țși handicapati au făcut ca ”românii cu cap ” să fugă de politică și politruci, de nebunia banului si sexului, de minciunile si prostiile fara nr, fara nr. NNU VETICONVINGE PE NIMENI CĂ AURUL E REZOLVAREA SI SUCCESUL, SOSOACA , MUTESTE SI SE SPOVEDESTE, CIOLACU SE RECASATORESTE DUPĂ NUNTA LUI FECIOR, EUROPARLAMENTARII LUI BASE SE RETRAG LA MANASTIRE PT A SE CĂLUGARI, SAPa de la Nana face părtie spre TARGSORUL asediat de fermierti si transportatori si vine un partid nou, micut, imaculat condus de profesionisti patrioți care vor mătura cea mai debilă clasă politică din ultimi 200 deani, vor spulbera nesimtirea, aroganța, trădarea si corupția printr-un FAR SI O ECHIPĂ DE SACRIFICIU???DUMNEZEU NE-A DAT DE 2 MILENII, DAR CÂT SĂ NE MAI BAGE IN TRAISTĂ REZULTATELE MUNCII, DEVENITĂ O RUSINE NAȚIONALĂ, IAR PROSTII SI TAFELE, REPERE NATIONALE???

 32. Oare cu cîți ani în urmă se pomenea, „în treacăt”, că există la Bukale SUTE DE AGENȚII GUVERNAMENTALE DE CARE NU ȘTIE NIMENI DIN PUBLIC, adică sunt ASCUNSE DE OCHII LUMII, în care neveste analfabete de poolitruci, care nu fac nimic timp de 8 ore la „serviciu”, iau salarii exorbitante? Nu s-a mai spus nimic despre ele.
  Oare cu cîți ani în urmă se pomenea, „în treacăt”, că peste frontiere ies periodic, FĂRĂ ACTE, CAMIOANE încărcate cu baloți de teancuri de valută? Nu s-a mai spus nimic despre ele.
  Și, atunci, n-ar fi EI fraieri să n-o facă în continuare, dacă NOI nu le facem lor nimic, de 34 de ani?

 33. Haideți să ne revenim, Maestre.
  Firmele de asigurare sunt românești? Nu.
  Firma care produce motorina subvenționată pentru agricultori e românească? Nu.
  Vor avea aceste firme pierderi? Evident, da. Vor mai plăti impozitele astea noi? Evident, nu, fiindcă au pierderi.
  Trăiască șoferii, tractoriștii și fermierii!
  Știți că la păcănele își joacă banii românii ăia săraci, plătiți cu salariul minim pe economie? Trăiască și ei!
  Conducătorii ăștia pesedișiti n-au împrumutat încă 150 de miliarde de euroi, da’ nu-i timpul pierdut. Dacă așa vrea poporu’…

 34. Și ce simplu s-ar putea rezolva situația: să interzică salariile la stat mai mari ca ale președintelui. Nu vor? Cine? Ciolacu, în pixul lui stă acum soluția dar nu vrea, probabil că l-ar mazili partidul și serviciile, așa că dă-i dracului de popor, de țară, interesul personal primează. Asta se cheamă trădare de țară!

 35. Păi, după ce a tăiat băsescu salariile și pensiile în 2010, promovând austeritatea la toți cică, cum trăia elena udrea? Cum trăia tot guvernul de atunci? A fost așa până azi inclusiv. Unde s-au dus banii de la FMI? Pe vaxxxinuri peste 10 ani? Dacă în acea vreme FMI ne punea condiții înrobitoare deși România avea datorie doar câteva zeci de miliarde de dolari și multă bogăție de vândut, imaginați-vă astăzi, când avem peste 150 de miliarde datorie și aproape nimic de vândut, ce condiții ni se pun când împrumutăm bani. Cum să-și mențină mafia politică și cu epoleți pe sub cămașă nivelul de trai în condițiile în care țara e amanetată? Sugând de la cei mulți, amanetați și ei, până își vor da duhul.

 36. Țara este condusă de numai de lumea care o jupoaie. “Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este o asigurare OBLIGATORIE al cărei “principal beneficiu” pentru cumpărător este “dreptul de a circula cu automobilul pe drumurile publice”!!! De ce Obligatorie? De ce o asigurare făcută cu in privat dintr-o țară străină îmi dă un drept în țara mea? De ce dacă ai Asigurare facultativă la mașină trebuie să ai RCA, numai spre a garanta Asiguratorilor o piață uriașă și sigură? De unde Valorile Maxime ale despăgubirilor???
  -1,22 MILIOANE Euro pentru pagube materiale, indiferent de…
  -6,07 MILIOANE Euro pentru vatamari corporale si decese…
  Adică total Polița este pentru 7,29 MILIOANE Euro!!! Nu vi se pare că aceste valori astronomice de despăgubire pot fi și sunt folosite constant pentru îmbogățirea unora gen ANRE? De ce printre atâtea firme de asigurare nu este și una corectă, de stat care să tempereze piața? Asigurarea pentru locuință este altă hoție. PAD-ul adică Obligatoria e la Incediu, inundație, Cutremur. Dacă vine o vijelie sau ză padă mare și te lasă fără acoperiș, să fii sănătos trebuie să ai Facultativa full. PAD ul de la stat 100 lei, facultativa funcție de valoare de la 400 în sus. La vijelie cu inundație Facultativa nu mi-a dat nimic pe inundație că cică se acoperă din PAD nedepășind 20000 euro. Și așa am primit 500 lei pentru acoperiș de la privat și 4000 lei pentru inundație pe pe PAD de la stat. Și încă o porcărie cât capitalismul românesc: De ce asigurarea e în Euro și despăgubirile în Lei?

 37. Mi-a placut articolul dvs. ( Ce fel de lume conduce țara? ) Am adaugat acest articol in back-link-urile favorite din aePiot.com

 38. O SLEATCA de paraziti care nu numai ca e rupta de realitate dar e si incompetenta sabotoare rau intentionata o banda de comuniști evrei impostori.

 39. in timp ce unii is ocupati cu protestele, mUE a votat: limitarea banilor cash, infiintarea politiei gandirii, limitarea circulatiei…

 40. Lumea care conduce țara este formată din „stăpânii” țării :
  1. posesorii capitalurilor străine care dețin economia și finanțele țării
  2. organizațiile și instituțiile internaționale (la rândul lor conduse ierarhic de adevărații stăpâni ai lumii menționați mai sus) în care România este o membru-colonie, subordonată total acestora
  3. pe plan intern, slugile / argații autohtoni ai celor ce la punctele 1,2, cărora li se acordă cotă-parte din beneficiile stoarse din colonie (administrație, politică, instituții de forță)

 41. Singurul care si-a dat seama in ce rahat suntem si a incercat sa faca ceva a fost Dl Basescu. Dece credeti ca l-au suspendat de doua ori talharii dela pesede?

 42. Un ambasador al Franței la București, perioada interbelică, se mira că miniștri și alți funcționari înalți de la București n-au pensie. Cel din partea română zicea că n-au nevoie, că dacă nu-s în stare să pună de-o parte cît sînt pe funcție nu-și merită postul.
  Dar nu e boală românească. De dinainte de vremea fanariotă boierimea nu mai era românească. Iar fanarioții nu erau greci.

 43. Prostănacul e șocat că proștii conduc România? Prostănacul e șocat că au emigrat mai mulți români decât rusi și ucraineni, ambele popoare aflate în război! Profesorul universitar Mircea Coșea e șocat că o sticla cu apă chioară din Market, face cât trei litri de lapte proaspăt muls? Maestrul Cornel Nistorescu e șocat ca Nicu Marcu de la ASF a incasat 450 000 de Euro net lunar? Țăranii adentati, votanți cancer psd-pnl de 35 de ani, sunt șocați că în Market una sută lei, este hârtie de șters la cur? bă frate! Numai lume șocată! Nimeni nu a votat psd-pnl! Este ca în anii 90, nimeni nu a jucat la Ioan Stoica la Caritas. dar a jucat 88% din România! Nimeni nu a votat în anii 90 cu Nelu Iliescu, dar Nelu a ieșit președinte cu 91%! Vă plângeți? Inflație, furaciune? Și psd-pnl are 59% din intenție de vot? Fraierilor, eu aș fi Miliardar în Euro în locul lui Ciolacu! Bugatti Veyron, Ferrari. Vile în Alpii Elvețieni! Dacă se poate, de ce nu? Voi l-ați ales, voi să vă spălați pe cap cu magraonul din Buzău!

 44. Uniunea europeana este doar un organism care eșalonează și alocă resurse/consum unde alege NATO să înainteze infecția iar nu gazda să combată focarul. Comanda este acum să mâncăm din Ucraina ce-am mâncat din Turcia, apoi din Polonia. Făcând anamneza, astea 2 au trasformat dumicatul în tancuri de 25 de ani buni. Nu există altă cale pentru noi decît de a mânca platforma program a uniunii cu tot fotoliile de parlamentari europeni.

 45. Titlul corect era: „Ce fel de țara este condusa de o asa lume proasta?”

 46. Imre, pentru tine, special:
  „21 ianuarie 1941, legionarii au atacat toate sinagogile în acelaşi timp, au ars sulurile Torei, au prădat obiecte religioase, bani, mobilă şi bunuri de valoare şi au distrus interiorul sinagogilor. În unele cazuri, legionarii şi-au început atacurile în timpul slujbei, cum a fost cazul la Templul Coral, iar credincioşii care erau prezenţi au fost duşi la Jilava şi ucişi… ”

  (Adevarul)

 47. De lumea profitorilor sustinuti de tot felul de grupuri de interese care si-au deschis televiziuni.
  Am deschis azi teveul, am dat pe toate posturile romanesti si am vazut cum il alerga un jurnalist pe singurul protestatar din Piata Constitutiei, din Bucuresti.

  – Unde sunteti dumneavoastra fermier, intreaba jurnalistul, luandu-l la rost ca si cum n-ar sti ca s-a autorizat un protest si pentru fermieri si pentru transportatori.
  – Nu-s fermier, sunt tirist, raspunde omul.
  – Dar dumneavoastra, domnule, unde sunteti fermier?
  – Eu sunt sustinatorul tiristului.

  Iata dragi telespectatori, niste rataciti, care nu au treaba acasa, forteaza institutiile statului care stiau de cu o zi inainte numarul de utilaje care vor fi aduse, sa mobilizeze toata jandarmeria si politia din tara platita din banii dumneavoastra si care in loc sa voteze cu cei pe care-i sustinem noi si in loc sa evite protestele legale politizate, cum am tot spus noi sa se evite in repetate randuri, mai ales de 10 zile incoace si in ultimele decenii chiar, ii ajuta pe cei de la SOS sa profite de ei, in loc sa-i lase doar pe ai nostri sa profite de ei.
  Aviz amatorilor care vin in urmatoarele zile pe la protestele lor legale si politizate, sa vada tara ca SOS se ocupa de cetateni, nu doar PSD, PNL, USR si AUR, fiti pregatiti, ca meseria noastra este sa punem intrebari si sa ne miram de ce va exercitati drepturile constitutionale la singurul protest legal politizat si avizat din Bucuresti.
  Inapoi in redactie, va dau legatura.
  – In rest, doamnelor si domnilor, cam toate doleantele sunt bifate, mai trage concluzia un politician de la penele.
  – Si atunci de ce mai sunt oamenii in strada?, intreaba alt jurnalist.
  – Pai nu stiu, ca dupa 10 zile chiar nu-mi dau seama, haideti sa-i intrebam. Cei din Piata Constitutiei sunt din cauza serviciilor secrete, asta este clar, raspunde politicianul nedumerit.

  Atat am inteles si eu in cele 10 minute.

 48. Astăzi 21 ianuarie 2024 la ora 21 si 42 de minute au fost doua Cutremure de 1 grad in Bucuresti ! A scartzait Sifonierul dupa care a Scartzait si Televizorul pe Coltz Est .

 49. Tibi,buna seara!intrebarea care mă macină cu adevărat e !De ce aveau atâta ura asupra evreilor,toți, atunci?că astăzi vedem cu toții de ce ,MUSULMANII II URASC PE 3VREI,DIN CAUZA CA AU FOST OCUPATI ADLITERAM,ACASA LA EI,asta după ce multi dintre seniorii evrei au suferit multe abuzuri,multi dintre ei chiar nu.si meritau soarta.Te întreb inca ceva?De ce multi dintre verticii mișcării evreiești sioniste au finanțat masina de război germana și fizic și ideologic, împotriva propriului popor,itiseamana operațiunea asta cu ceva ce trăim azi?De ce evreii sioniști împreună cu Bibi
  N.eta.nahui au finanțat Hamas că sa.i divizeze de Fatah că apoi să segregheze civilii din Gaza să.i măcelărească sistemtic ,să.i deposedeze de drepturi și libertăți fundamentale,să.i radicalizeze?O sa vezi curând ce pățesc cei din West Banck după ce culca tot în Gaza.Tibi eu am familiari cetățeni israelieni și am avut rude în COMITETUL CENTRAL ROMANESC A LUI DEJ !ADEVARUL CARE.L CUNOSC EU E DIRECT DE LA PERSOANE CARE AU REACTIONAT IN PRIMAL PERSOANA SI INCA O FAC ACTIV DAR DE PARTEA BUNA SI SANATOASA A BARICADEI.

 50. Titlul corect ar fi”ce fel de lume conduce lumea”, vorba lui Whitney Webb”suntem conduși de criminali profesioniști” vezi „patogenul X” urmașul altui patogen „de control”, corona, sau mai p-a dreaptă a lui Trump-chinavirus.După 20.000.000 de morți, fauci behăie cu toți dinții la vedere iar schwab arată că un porc fericit, ceea ce este.Fostul UTC românesc și varii beizadele și învârtiți se țin cu dinții de c-rul Ursulei pentru aprobarea jafului și a datoriilor cu care să-l acopere.Întrebarea este:who need this s-it? Eu, unul, nu.Pot fără și chiar nu mi-ar lipsi deloc.Brian Klaas și David Graeber pictează tabloul în toată splendoarea lui grotescă, de la structuri de stat și aparatcici la paraziții corporatiști de top și ai băncilor centrale, instituții marxiste de ținut lumea-crize și la parteneriatul serviciilor mai mult sau mai puțin secrete cu crimă organizată.

 51. Lumea nu reuseste sa se intrebe cine-i Statul, cine-i Bugetul !? Ne-am invatat cu capul plecat in fata Statului !

 52. Ce faceți aici de nu mai intră comentariile?
  E stricat robotul!
  A ruginit?

 53. Articolul e bun, dar nu atinge toate problemele….Eu propun ca toate taxele si impozitele sa creasca de vreo 10 ori si sa fie platite cu E-FACTURA direct la Bruxelles sau Washington, dupa caz, si acolo sa ramaie….
  Cat despre protestatarii de la Afumati, vreau sa le spun doar atat: STATI ACOLO SI INGHETATI…..PANA NU MAI PROTESTATI…..URATI MAI……

 54. Acuma ,cu protestul „spontan” al fermierilor și transportatorilor”are mare noroc Irealitatea tv la audienta și centuristele care se straduie să-i țină calzi și în forma pe „SPONTANI” ,dar și OMV care vinde in draci motorina subvenționată ,puțin” de Colacu.Asa a pățit și Dragnea cu studenții și aitiștii pe care i-a subvenționat sa călătorească gratuit și ei s-au dus la proteste să-l de-a jos.In tara asta așa e rânduiala îl dai jos pe ăla care face și pui unul care nu face.
  Văd că mulți ziceți că suntem conduși de prosti,daca ziceți multi așa o fi,numai că pnl-pdl îi are pe cei mai mulți,a avut grija Johanniss să-i promoveze,chiar și cei care nu erau prosti s-au molipsit încercând sa-l imite, straduindu-se să-i semene și le-a ieșit!
  Ei nu știau că prostia e ireversibila și așa au rămas.
  PSD-istii nu sunt prosti,nu își permit, pentru că trebuie să facă slalom printre PNL-isti in așa fel încât Johanniss mare skior să creadă ca-s de-i lui și până acuma funcționează șmecheria!

  Mare șmecher și Colacu asta,dacă ați observat , canta serenade la ureche lui Johanniss,cum se pricepe și Ciolacu,important e că știe ce melodie îi place.
  Mai nou îi cântă aia cu Bruxellu cu funcția aia de Președinte CE funcție pe care Johanniss și-o dorește tare mult și pe care n-o v-a avea niciodată și asta nu pentru că nu o merita ,o merita!
  Nu știu de ce îmi vin in minte fanarioții care oricât erau de obedienți turcii tot îi lăsau fara cap.
  Bruxellu nu e Istanbul dar apucăturile sunt aceleași și Bruxellul nu te lasă fără cap desi in cazul nostru eu mai că aș vrea,Bruxellul după ce te folosește de hârtie igenica trage apa .

 55. Cred ca dl Nistorescu stie ca asigurarile din Romania functionau oarecum normal, pina la venirea la putere a guvernelor Orban si Catzu Partzu. Pina in 2o19, inclusiv, puteai face asigurare RCA si pe o luna si pe doua si pe trei si pe o jumatate de an, cu rata proportionala, adica fractia din total. Vine Orban si conducerea de atunci a ASF permite hotilor din asigurari renuntarea la RCA fractionat, permitind doar asigurarea pe sase luni dar la ovaloare de 4/5 din intreg, adica hotie pe fata. La asta s-a adaugat si cresterea politelor exponential, astfel ca un asigarat de Dacie cu Bonus 8 a trecut de la cca 250 lei inainte, la cca 800 lei anul trecut, cel mai de jos pret. Nu vorbesc de camioane si alte mijloace de transdport unde a fost si este jaf. Petru dl Nistorescu e foarte simplu sa-l critice pe Ciolacu, dar uita de cum s-a ajuns aici.

 56. 1) Cum aproape ca nu mai exista jurnalism de investigatie, iar petecul care a ramas e orientat ideologic, adica partinitor si tendentios, nu sta nimeni sa cerceteze. Pe acest fond de superficialitate / lene, se nasc banuieli, supozitii, etc. Luati dom’le si cercetati biografiile tuturor impostorilor de la conducerea agentiilor de stat. 3 din 4 sunt trasee tipice de securisti. Securitatea este institutia de „coordonare si control” a tarii, care si-a plantat ofiterii si colaboratorii peste tot. ASF nu e terenul partidelor. Nu partidele isi pun membrii la conducerea acestei institutii. Nici atata lucru nu puteti discerne?
  2) Sunt multi „naivi”, neinformati, sa le spunem politicos, care nu inteleg nimic din democratie, drepturi si libertati, „domnia legii” („rule of law”) aka „statul de drept”. Ii recunosti dupa asertiuni de tipul: „sa ma asculte (serviciile), n-am nimic de ascuns”. Aceasta mentalitate de „naiv”, neinformat, e si baza pe care se sprijina ocuparea de catre securitate a tuturor institutiilor. Ce daca au luat conducerea partidelor politice, a agentiilor guvernamentale, a universitatilor etc? Pai, e o uriasa problema:

  a) nu e treaba lor, nu e locul lor, nu e in legea de functionare, nu e legal, nu e constitutional!
  b) nu se ocupa numai cu culegerea de informatii. In primul rand fac politica institutiei, fara a avea calificarile, pregatirea, experienta necesare.
  c) sunt extrem de slab pregatiti profesional! Toti! In corpore! FF slabi. Mediocri. Tin pe loc toate institutiile unde sunt bagati si impedica dezvoltarea statului.

  ASF-ul e doar un caz. In fapt, Capusa paraziteaza cam toata tara. Since 1949. Macar, pana in 1989, era sub controlul partidului. Cum ala a disparut…

 57. Chiar bântuiți de „ambiție admirativă, motivantă” , puțini ajung „in vârf, întrucât orice pisc are suprafață extrem de mică și, la orice escaladare, foarte mulți cad în prăpastie.
  Drept pentru care găselnița dumnevoastră e doar o fle(i)căreală.

 58. STATUL PERFID – MAFIOT
  După 4 Mari Falimente ale Firmelor de asigurări
  adică Escrocherii si Jafuri totale de circa 2 Miliarde Euro
  Statul Perfid A Dublat Prețul la Asigurări, pentru-că a văzut că poporul
  poate fi Furat Ușor si Nimeni Nu mai Reactionează !
  Mai mentineti la putere si votati aceleasi partide si sisteme Perfide ?!

 59. ORWELL , oricit de ciudat le va parea unora , ai mare dreptate ! Basescu stia , avea informatii ! Stia acest lucru cind a spus ca ” Romania este un stat mafiot ” , si a incercat sa faca ceva – numirea lui Kovesi in fruntea DNA , DESFIINTAREA PENSIILOR SPECIALE , interzicerea cumulului pensii sp.- salarii la stat , micsorarea salariilor pt. bugetari ( masura extrem de nepopulara dar a avut curajul sa o ia ) ! Toate masurile au fost desfiintate imediat ce a venit la butoane PSD-Dragnea , Ponta . Acum , cei de la putere psd-pnl sunt ca si paralizati , nu sunt in stare sa ia nicio masura hotarita , curajoasa , necesara . Incremeniti in neputinta ,putrezi , ei asteapta , asteapta , asteapta …

 60. Nea Cornel, te anunt ca ieri mi-au fost blocate doua comentarii incisiv-demascatoare, unul la acest articol si celalalt la articolul despre ingrijorarea EROULUI NATIUNII UCRAINENE Zelenski!!! L-am admonestat pe TROLLu Vasile care a avut MONSTRUOZITATEA
  INUMANA sa sustina ca, redau aproximativ: „In 1929 Stalin a fost fortzat sa DECIMEZE POPORUL UCRAINEAN prin INFOMETARE”!!!

  O MONSTRUOZITATE tip gelu hemo roidu-ticacaloasa, dez axon nat rollasonata cu atat mai ordinara cu cat Stalin infometase INTREGUL
  IMPERIU SOVIETIC, aplicand SOLUTIA FINALA tuturor popoarelor subjugate din COLONII!!! FOAMETEA a fost si consecinta INCHEIERII DIVERSIUNII „NEP” prin care KULACILOR/tarani si mici mosieri li s-a permis sa-si lucreze PAMANTURILE CONFISCATE cu promisiunea ca si le vor putea „recapata” livrand statului bolsevic RECOLTELE si ANIMALELE DE SACRIFICIU!!! Era 1928 si FOAMETEA a fost in 1929!

 61. Pentru Pamfil Fleicaru

  DACA OMUL AR INTELEGE CA VIATA TRECE CA O CLIPA SAU CA UN VIS, IAR URMASII LUI PLATESC TICALOSIILE LUI, POATE SI-AR MAI TAIA DIN AVANTUL DE A JEFUI SAU JECMANI. PROBLEMA MULTORA DIN CEI CATARATI PE METEREZELE JAFULUI SUNT DESCENDENTI AI UNOR SARACII, MUNCITORI AMARASTENI SAU PLUGARI SARACI, CARE S-AU REPEZIT IN PARTIDUL COMUNIST SI ASTA LE-A PERMIS SA FACA CEEA CE ALTII FACEAU SI EI NU PUTEAU. CHIAR DACA AU MERS LA SCOLI DE SECURITATE, FACULTATI, „STEFAN GHEORGHIU”, ACADEMII, EI AU PROFILUL SARACULUI NEVINDECAT DE SARACIE…LACOM, RAU, EGOIST, INVIDIOS, HRAPARET, PRADATOR CHIAR SEXUAL..ADICA BOGATIA LUI NU L-A FACUT GENEROS, GRIJULIU CU PARINTII, CU CEI SARACI SAU CU HANDICAP, CU BATRANII SATULUI DIN CARE S-A RIDICAT SARACIA SA…NUUU…VRETI UN EXEMPLU CLAR SI VERIFICABIL? GENERALUL IULIAN VLAD, DECEDAT, FOST SEF AL SECURITATII ROMANE…S-A RIDICAT DIN SATUL GOGOASA SAU GOGOSITA, DIN DOLJ. FEREASCA DUMNEZEU CE A LASAT IN URMA SA. UN SAT PRAPADIT, CU DRUMURI PIETRUITE DIN VREMEA LUI 1930, PANA SI GARDUL CIMITIRULUI E DISTRUS, NU UN DRUM PE CARE SA MERGI CA IN ANUL 2024! CATUN PRAPADIT! O BISERICA CE ABIA SE TINE, VARUITA VAI DE EA…DAR DE UNDE AFLAM CA TATAL SI RUDE ALE GEN SECURITATII TERORISTE ASUPRA POPULATIEI…CE CREDETI?! CANTAU IN STRANA BISERICII! ACEASTA VEDETA A SECURITATI A TRAIT NUMAI SA SE IMBUIBE SI SA ISI SATISFACA NEVOILE PROPRII SI ATAT! ACEST TIPAR A FOST IMPRIMAT CADRELOR RECRUTATE…ASA CA ASA FAC TOTI…JAF SI RAPT SI ISI UMPLU MAȚELE SA AIBA CE DUCE LA W.C. DE CE AR FI CINEVA INVIDIOS PE ASA SPECIMENE? CA EI NU SUNT PERSONALITATI, LA UN STUDIU ATENT AL VIETII LOR PERSONALE, SUNT SPECIMENE!

 62. Toată Europa e bolnava de orice rău și nu vorbesc din cărți, o mica excursie in weekend in vecina Franța mi-a lăsat același gust pelinos ca Romania bugetarilor nesimțit de lux. Terenuri cultivate fara a fi recoltate, parcă e inima mizeriei cu vechime, poate că publicitatea TV mi-a schimbat percepția despre frantuca, crezând că totul e la un nivel mai ridicat daca e in shengen, daca e in u.e., și cum varsă bugetul de stat în ukraina, creand impresia că e o super democrație si super tara, ghinion. Inca o acțiune contra shengen, cică e liber la trecerea peste graniță in tarile shengen! Un rahat, excursie cu autocar, la vama terestră franceza, te controlează inclusiv în buzunare pe lângă bagaje. De ce? Cică sa nu ai mai mult de 10 mii euro, sa ai actele corecte desi ai achiziționat bilete online și ai dat datele personale, sa nu câți marfa peste 2 kg din anumite produse. Ok, dar când ai in spate un rucsac mic de excursionișt, de ce control la sânge? Mă p… pe el shengen terestru, e încă o entitate care încasează financiar și parandaraturi de la turiștii cetățeni sau transportatori. Sa nu credeți că la aeroport e altfel, e la fel și în aeroporturi!

 63. Voucerele Sociale de 250 de lei se pot Folosi in Luna Mai 2024 ! Un Voucer Social de 250 de lei din luna Februarie 2024 si un Voucer Social de 250 de lei din Luna Aprilie 2024 in Total de Cheltuit pentru Mâncare 500 de lei pentru Perioada 1-17 Mai 2024 ! Ca de pe 1 pana pe 6 Mai 2024 sunt 6 zile libere si Nu o sa fie Bani de Mâncare si Nici Pensie ! Ca Pensiile vin Târziu abia din 8 Mai 2024 prima Pensie ! Ca de pe 1 Mai pana pe 6 Mai sunt zile libere si Pashtele 2024 !

 64. Confirm, un prieten a fost la Bar-celona, in Decembrie, cu avionul si nefasta-sa a vrut sa mearga la Albi (Franta), cu autocarul. Excursia vietii, ei find familiarizati cu francezii, de 30 de ani merg in fiecare an, la prieteni, cu masina personala, pe toate caile posibile, vreo 5, va garantez.

 65. Charlie ,ce te tot plângi de blocaje ? Robotul se mai strica și el!
  Mie robotul îmi știe de frica pentru că înainte de a trimite comentariul pun pe masa trusa de șurubelnițe și cum le vede devine îngăduitor și intra toate comentariile.
  Adevărul e că eu trimit comentarii la articole nu manele că tine pentru Nicolae Guță,așa că în cazul tau nu merge nici cu șurubelniță așa că folosește degetul din dotare!

 66. Spuneam ieri la 18:44 plin de avant contrarevolutionar antisovietic:

  Cu cititori si dejectori precum Tica/marius tomlin/maxtor, gelu hemo roidu core/Core, plus CLONELE din dotare, mi se pare firesc ca Nea Cornel sa bajbaie cand nu pluteste in alte sfere rupte de realitatea din Romania secucu…Macar gelu, CLONA hemo roida reinviata de curand spune o particica din ADEVAR si anume ca „120.000 care o duc regeste ‘bodnarind cu 4,5 miliarde de euro anual'”(in calcul NU I-A LUAT PE ACOPERITI si PE ILEGALI, referindu-se strict la Directia interioara!)fara sa-i numeasca SECURISTI, cred la interventia
  Cpt core/Core BASOIDU care nu vrea „nelinisti” in HAITE si fara sa trimita cum era normal la INSTITUTIA GENOCIDULUI…

 67. SIEMUION SI SOSOAICA acești CLOWNI cu carte de munca la sekuritatea comunistă au ACAPARAT NEMULTUMITII IN PANDEMIE SI ACUM AU VRUT S.O FACA SI CU AGRICULTOTII SI TRANSPORTATORII FALIMENTATI DE POLITICILE SEKURITATII PENTRU CARE ACESTI CIRCARI LUCREAZA SA ACAPAREZE VOTURI SI CREDIT ELECTORAL SI SA SABOTEZE NEMULTUMITII SI SARANTOCII UN TARA ASTA.IN FASIA GAZA AU NEVOIE DE CRIMINALI ,LASATI ROMANII IN PACE PARAZITI PSIHOPAȚI.

 68. Ieri, ne-ai arătat că „sistemul te-a învins” și că „Romania NU MAI POATE FI SMULSA DIN MAINILE Partidului si Securitatii, de aceea (afirmai răspicat !) e nevoie de SECURISTI MAI PUTIN RAI!!!”, precum Varanul !
  Ce rost mai au aiurelile despre Marx, Lenin, Stalin și comentariile așa-zis…”incisiv-demascatoare” ?!
  Nu înțelegi că ești precum un purice pe piei de varani și de aceea nu te strivesc ?!

 69. Charlie,să știi că și lui „nea Cornel i se întâmplă să nu-i între toate articolele,îi intră numai cele critice la adresa PSD.
  PS.E vorba de degetul arătător!
  Mărimea contează!

 70. @Charlie,ce spune Charlie e adevărul curat și dureros!
  Suntem Colonia perfecta și atunci și eu am ajuns sa aleg ,participând la „alegeri libere” și să aleg râul mai mic care este PSD și care da nu ia .
  Daca scăpăm de răutate și ura o să vedeți că spun bine.
  Eu nu sunt înregimentat sunt liber!
  CHARLIE e uneori Genial!!!
  Nu vedeți că PSD e atacat din toate părțile!

 71. Daca existra vreo ‘NAȚIE UCRAINIANA’ de sorginte SLAVA, acesta NU AR PUTEA fi CONDUSA de catre un KHAZAR (turcit mozaicat’) de sorginte ANTI-SLAVA !
  ESTE UN NON-SENS ‘TOTAL’ intre CEI DOI TERMENI … NAȚIE SLAVA (de rit crestin-ortodoxa)/conducatori non-SLAVI (de rit mozaic) ! ESTE astazi DOAR ‘Colonia perfecta’ a ALTOR NEAMURI si a ALTOR RELIGII !

  În secolul al VII-lea, khazarii au creat un haganat independent în nordul Caucazului, de-a lungul Mării Caspice, unde, în timp, iudaismul a devenit religia de stat. La apogeul statalității lor, khazarii și popoarele subordonate, care le plăteau tribut, controlau mare parte din ceea ce reprezintă azi sudul Rusiei, vestul Kazahstanului, estul Ucrainei, Azerbaijanul, mari porțiuni ale Caucazului (incluzând Daghestanul, Georgia) și Crimeea.
  În conformitate cu însemnările din Cronica vremurilor trecute, prima cronică a Rusiei Kievene, un vareg (viking) pe nume Rurik și-a așezat reședința în Novgorod, după ce a fost ales conducător comun al mai multor triburi slave și finice, pe la 860, după care și-a extins autoritatea și asupra Kievului. Cronica îl desemnează ca întemeietor al Dinastiei Riurikidă. Acești varegi s-au așezat, pentru început, în zona Staraia Ladoga, după care s-au mutat spre sud, la Novgorod, pentru ca până la urmă să ajungă la Kiev, punând capăt dominației hazare asupra orașului de la care luau tribut. Rusia Kieveană a fost fondată de Oleg (Helgu în cronicile hazare) pe la anul 880. Cuceririle militare ale lui Sviatoslav (945-972 AD) au fost uimitoare: el a dat lovituri mortale celor mai puternici doi vecini ai săi, Hazaria și Imperiul Bulgar, care au dispărut la scurtă vreme după atacurile sale. Vladimir a ajuns la putere în Kiev după moartea tatălui său, Sviatoslav I, în 972. Ca cneaz al Kievului, cea mai mare realizare a sa a fost creștinarea supușilor săi, proces care a început în anul 988.
  DEH … ISTORIA BAT’O VINA !

 72. Lor/prem’erului si menestrului munci(sic\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\0 le „țîțîie” ; olgutei si budaiului li se falfaie / pe’ce-au grohait . Soarta legii 360/an trecut, fi-va precum a sorei mai mare.
  Vz. art.88 alin 1 din legea facuta sa moara din fasa , versus alt art imputit si scarbos / ostenii … dupa un an si patru luni in slujba hotilor/natarailor/imputitilor/ jeneralilor de kkt … castiga la pensie : o,33 puncte .

 73. Se observa clar ca CEAUSISTUL ORDIN NAR Batranul foloseste expresii stil Tica Calosul, dar si apelativul „Nea Cornel” folosit de mine din simpatie, pt a-si alimenta camarazii hemo roizi din HAITE cu pretextul de a ma „identifica” cu Tica Calosul!!!ZECE CLONE ceausist RESOVIETIZATE m-au atacat de-a lungul timpului cu o marsavie nemaintalnita pentru ca DEMASC SECURITATEA si COMINTERNUL, in general IDEOLOGIA GENOCIDULUI marxistoid/bolsevicoid/nazistoid/legionaroid, Batranul hemo roid ticacalos/tomlin/marius/rene/ Yahwe/Alatrinei/Je NE suis pas Charlie/@ Charlie!!!
  Ceausistul la fel de ordinar si PSEUDOISTORIC, Anonim-US Justinian-US, olah-US e tot din HAITA Cpt core/Core care e ROBOTUL ce i-a CLONAT pe toti si sa nu-l uit pe ATEUL ANTISEMIT, ca toti laolalta, doru popescu APATRIDUL ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT…

 74. Despre „lumea”care conduce tara ne spune LEGEA nr. 187 din 28 iunie 2023
  pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011
  -privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice,care se aplica si instit.de credit-bancilor- (anumite exceptii sunt in alte legi!
  4) se aplica si societățile a căror activitate este reglementată de Legea nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare, cu modificările și completările ulterioare, și intermediarii principali autorizați de Autoritatea de Supraveghere Financiară a căror activitate este reglementată de Legea nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări, cu modificările și completările ulterioare, care au calitatea de întreprinderi publice, aplică dispozițiile legislației speciale privind guvernanța corporativă. În măsura în care regulile de guvernanță corporativă prevăzute de legislația specială nu dispun, se aplică prevederile prezentei ordonanțe de urgență.
  -se aplica (art5) întreprinderilor publice din industria de apărare și securitate națională. În acest caz, procedura de selecție a membrilor consiliului de administrație cuprinde o etapă suplimentară, constând în efectuarea verificării de securitate prevăzută de Standardele naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002,

 75. Basca,guvernanta financiara a fost data de Basescu Petrov cind a mers la Bruxell special,a fost data lui UE,plus desi Romania nu era in zona euro,”participam”cu contributii”-adica il lasam pe UE si bancile si pe Isarescu sa ne faca schimbul din lei in euro ,deci cit peirdem cit platim?Imens!
  Cu alte cuvinte consiliile de conducere ale tuturor ac.entitati sunt alcatuite din ilustrii necunoscuti care acapareaza f.multe posturi,cu consilii ,directori si manageri de la companii straine cele de stat mergind in faliment.
  Nu exista nici posib.de control,singura Curte de Conturi nu se amesteca de spaima si de altfel este o frectie la picior de lmen,incapabila sa controleze furtisagul la atitea entitati.
  Recent ltigiile celor de la corporatii au ajuns la Viena,adica la arbitrajul unei tari care ne-a ruinat si unde au fugit sa-si caute „dreptatea”.
  In Tratatul de aderare asa scria,ca o tara suverana va fi supusa unei cvadruple „guvernante”-instit.publice,asigurari/reasigurari,securitate si aparare si financiara de catre UE?????
  Va dati seama in ce hal suntem?
  Banii,totul este pe mina lor !
  Nu mai avem nici-un fel de Suveranitate!
  RO-EXIT!

 76. Stiam ca marius/@Charlie il ovationa pe Batranul si vad ca nu-l deranjeaza „aprecierile” acestuia la adresa mea, ocupandu-se doar de mine…E la fel ca zilele astea cand Cpt core/Core a iesit din ILEGALITATEA BASOIDA aruncandu-si vesmintele de camuflaj trans vestit, niciun camarad „antibasoid” nelapidandu-l… CLONA SOVIETICA marius vrea sa las IDEOLOGIA GENOCIDULUI cu GENOCIDARII lu Marx, Engels, Lenin, Stalin, Trotzki, Antonescu, Groza, Dej, Ceausescu, Ilici, daca tot il consider pe „Varanul”, cum ii zice cu ticacalosie marius si sleahta ceausista UN SECURIST MAI PUTIN RAU…In loc sa se bucure ca pana si eu „am cedat SISTEMULUI” creat
  de GENOCIDARII listati, sistem care se afla in faza finala de RESETARE IDEOLOGICA MARXIST/BOLSEVICA a Planetei!!!

 77. Guvernarea amărâtilor de Ciolacu si Iohannis se vede cu ochiul liber – doi prăpăditi…

 78. Charlie, ti-ai pierdut batistuta? Cine-o are sa i-o deie ca-l bate mamita…

  Cineva a scris foarte aplicat:

  ORWELL , oricit de ciudat le va parea unora , ai mare dreptate ! Basescu stia , avea informatii ! Stia acest lucru cind a spus ca ” Romania este un stat mafiot ” , si a incercat sa faca ceva – numirea lui Kovesi in fruntea DNA , DESFIINTAREA PENSIILOR SPECIALE , interzicerea cumulului pensii sp.- salarii la stat , micsorarea salariilor pt. bugetari ( masura extrem de nepopulara dar a avut curajul sa o ia ) ! Toate masurile au fost desfiintate imediat ce a venit la butoane PSD-Dragnea , Ponta . Acum , cei de la putere psd-pnl sunt ca si paralizati , nu sunt in stare sa ia nicio masura hotarita , curajoasa , necesara . Incremeniti in neputinta ,putrezi , ei asteapta , asteapta , asteapta …

  Asta e!

 79. „Cînd s-a înapoiat Lenin în Rusia în aprilie 1917, partidul nostru a început să simtă teren solid sub picioare. Imediat ce a coborît treptele gării Finlanda, numai la cîteva minute după sosire, Lenin a rostit o cuvîntare înflăcărată despre sarcinile revoluţiei, despre sarcinile proletariatului. Automobilul blindat adus la gară de un detaşament de soldaţi i-a servit de tribună. De aici tovarăşul Lenin a vorbit în faţa unei imense mulţimi de muncitori sosiţi în întîmpinarea conducătorului, expunîndu-le perspectivele revoluţiei socialiste mondiale. Pe drumul de la gară la «palatul Kşesinskaia», vestit pe vremea aceea la Petrograd (Leningradul de azi), el a trebuit să se urce în repetate rînduri pe automobilul blindat, pe care reflectoare puternice îl luminau în întunericul nopţii, şi să rostească scurte cuvîntări adresate mereu altor grupuri de muncitori care veneau să-l întîmpine. Şi mereu Vladimir Ilici repeta lozinca sa fundamentală: «Trăiască revoluţia socialistă!».”

  (Molotov)

 80. Apropo de stafia de la 17:16

  O stafie umblă prin Europa — stafia comunismului. Toate puterile bătrînei Europe s-au unit într-o sfîntă hăituială împotriva aceste stafii: Papa şi Ţarul, Metternich şi Guizot, radicali francezi şi poliţişti germani.

  Există oare vreun partid de opoziţie care să nu fi fost defăimat, ca fiind comunist, de către adversarii săi de la putere? Există oare vreun partid de opoziţie care să nu fi răspuns la rîndul său atît elementelor mai înaintate ale opoziţiei, cît şi adversarilor săi reacţionari zvîrlindu-le în faţă imputarea stigmatizantă de comunist?

  Din acest fapt reies două lucruri.

  Toate puterile europene recunosc de pe acum comunismul ca o putere.

  A venit timpul ca comuniştii să-şi expună deschis, în faţa lumii întregi, concepţia, scopurile, tendinţele şi să opună basmului despre stafia comunismului un manifest al partidului însuşi.

  În acest scop s-au întrunit la Londra comunişti de diferite naţionalităţi şi au redactat următorul „Manifest“, care se publică în limbile: engleză, franceză, germană, italiană, flamandă şi daneză.

 81. „O dată cu lozinca «Toată puterea în mîinile Sovietelor», Lenin a lansat, spre groaza admiratorilor menşevici ai tradiţiilor putrede, şi chemarea: Să dezbrăcăm o dată cămaşa murdară a social-democraţiei.

  Chemarea lui Lenin la revoltă împotriva social-democratismului nu lovea numai în menşevici, care păstrau cu îndărătnicie cele mai respingătoare dintre tradiţiile social-democratismului, dar şi în tovarăşii noştri care şovăiau, neînţelegînd de la început că în condiţiile istorice surveniseră schimbări radicale. Încă de pe atunci Lenin a propus să se schimbe denumirea partidului şi să i se spună de acum încolo partid comunist, iar denumirea cea veche de partid social-democrat, compromisă de defensism şi împăciuitorism, să fie lăsată în folosire veşnică sorial-trădătorilor care se tîrăsc în coada burgheziei.

  Prin adoptarea Tezelor din aprilie cu privire la Soviete ale tovarăşului Lenin, partidul a stabilit calea pe care avea s-o urmeze şi implicit a acceptat pregătirea răsturnării pe calea armelor a regimului burghez.

  Trasînd clar calea spre revoluţie, Tezele din aprilie au pus totodată pe primul plan al muncii de partid din acea vreme sarcina propagandei şi agitaţiei în masele largi ale muncitorilor. Atîta timp cît sîntem în minoritate, spunea tovarăşul Lenin, sarcina partidului nostru constă în a face cu răbdare propagandă în mase, lămurind greşelile în atitudinea şi tactica Sovietelor menşevice şi socialist-revoluţionare, în a propovădui necesitatea trecerii puterii de stat în mîinile Sovietelor de deputaţi ai muncitorilor. ”

  (Molotov)

  Istoria trebuie cunoscuta!

 82. cum am mai scris de 5 ani…
  EUROPA e in decarede dinainte de 2015,cand se hotara ca Romania sa intre treptat in Europa economica.
  acum ,la fundul sacului, si Germania decide prin referendum iesirea din EU economica!
  stai sa vezi ca vitejii care au cedat Franta cetateanului austriac Adolf Hitler intr-o singura saptamana acum inlocuiti(algerienii deveniti francezi peste noapte si isi cer drepturile folosind metode arabesti,teroare stradala) intr-un tarziu se vor trezi si vor cere iesirea Frantei din EU..
  si uite asa „fake news” se va adeveri prin spargerea EU … again! 😉
  crap! (la „dreaq” !)

 83. Maestre, vine FMI în România între 29 ian. și 2 feb. ca să se întâlnească cu covrigarul analfabet din Buzău! Știi ce ii zice FMI la slugoiul care a cărat pușcă la un arab terorist? Comunicat O-FI-CI-AL…Mărirea plajei impozitului de 3% pe firme multe, eliminarea facilităților pt muncitorii din Agricultură, Construcții, IT! Trecerea la Energie Verde( pe românește, închiderea brumei de Industrie rămasă). Anul 2024, creștere economică 2% și deficit bugetar de 6% din PIB! Nimic de extirparea pensiilor speciale bazate pe necontributivitate? Nimic de cei 400 000 de bugetari, guri de prisos, buruieni în solar? Nimic de Paraziții din Deconcentrate? Măriri de taxe și impozite la privați? Râde covrigarul? Râde copios! Pune taxe, că nu le plătește el! După noi potopul! Prostul României care nu știe a citi o banală Fișa Fiscală, Sintetică, Analitică, vorbește cu Rechinii din FMI? Râde slugoii FMI, de se bate pe burtă de râs! Covrigarul reprezintă România(?) sau veceu’ Gării de Nord? Rău Maestre am ajuns, rău de tot! Scapă cine poate…

 84. Academicianul profesor doctor, răposatul Restian, intemeietorul Medicinei de Familie, spunea că din 800 de E-uri din alimente și mâncare, 100 sunt vectori purtători de cancer! Covigarul Analfabet din Buzău, de ce nu vă spune că la fiecare 19 minute, moare un român bolnav de cancer de plămâni? Vine FMI ca să pună taxe pe salariile agricultorilor să ne distrugă, să mâncăm cancere din Ucraina? Planul Kalergi merge uns în România! De aia au murit la Oarba de Mureș 11 000 de soldați cu țărâna în gură, ca un covrigar analfabet să vândă România pe zeamă de varză? Cereale ucrainiene la Constanța în detrimentul celor românești? Distrugi sănătatea românilor cu import cancer din Ucraina? Din 800 de E-uri, 100 vectori purtători de cancer? Îl credeți pe covrigar sau pe Academicianul Restian, răposat! Eu mint? Ce interes am? Da cu boltă FMI peste ne’inteligența covrigarului! Vai de sufletele noastre, vai de noi, rău am ajuns! Covrigar? FMI? La fiecare 19 minute moare un bolnav de cancer de plămâni? Și noi votăm psd în proporție de 58%? Fiecare pasăre pre limba ei piere! Parol!

 85. Bună!
  Eu cred ca cei pusi de partide si acoliti la posturi plătite cu 10-15+++ mii de euro cotizeaza procent din veniturile de JAF. Cotizeaza la persoanele care i-au pus la JAF.
  Consiliile de administrație de la aceste mine de bani sunt numite tot de partide si acoliti.
  JAF! JAF! JAF!

 86. Cand analistul o da in bara la politica, sare Charlicul in ajutor si deviaza atentia. Nu v-ati plitisit de schema asta ? Eu v-am dat solutia: nu mai raspundeti la provocarile neispravitului pupator de icoane in dos !

 87. Sunt aceiași oameni care în 89′ si-au împușcat în cap proprii cetățeni! Aceiași oameni care au pus la pământ Industria și care i-au vândut resursele! Aceiași oameni care au trimis în exil 5,5 milioane de români pentru totdeauna! Aceiași oameni care au îndatorat România la FMI pentru zeci de generații! Elementar dragul meu Watson, Elementar!

 88. Maestre, în ce limbă vorbesc rechinii de la FMI cu prostul României? În lb țigănească? Semne pe nisipul de la plajă? Prin Onomatopee ca Cimpanzeii? Cum? Că ăsta nici lb Română nu o stăpânește bine! E de patru spre cinci! Vă pufnește râsul Maestre? Și pe mine, dar nu e râsul meu! E disperare, neputință, scârbă!

 89. Peste tot…niste psihopati jegosi plini de complexe..nimic mai mult…

 90. E un tip care ar trebui să citească experimentele lui Klaas pe aici.Are impresia că-i invidiază oamenii poziția lui de trepăduș agățat cu limba simultat prin „relații”. Praleo(despre invidie), n-am invidiat niciodată cerșetorii pe care 8i consider, așa cum sunt, oameni de nimic.Faptul că încă răsuflă, e o anomalie.Mai mult respect merită un hoț de meserie decât un linge blide profesionist.

 91. Ne-ați vândut către streini

  Acuma că ne-ați despuiat și ne-ați vândut către streini
  iar Țara noastră-ați confiscat și ne tratați ca și pe câini
  acuma vreau să spun ce simt când văd că nu vă săturați
  și din stăpâni ai Țării-acestea la Occident suntem argați !

 92. Toți cerșetorii sunt confruntați cu probleme financiare / materiale grave.
  (Să nu te repezi comentându-i pe cei escroci sau scoși la cerșit de … escroci !)
  Unii au ajuns cerșetori din motive de sănătate.
  Alții, din nenumărate cauze care conduc la eșec în viață, la neșansă. etc
  Disprețul tău față de ei, ura pentru că ei încă mai răsuflă , arată ce criminal ai putea fi dacă ai avea condiții de manifestare !
  Altfel, vrei să lași impresia că ești doar o potaie care … se gudură.

 93. ASTA este REALITATEA … cele DOUA tari conduse de acelasi NEAM cu o credinta in zeul RAZBOIULUI (VT/Yahwe) … SUNT astazi in RAZBOI !
  ASTA inseamna ca pe cele DOUA taramuri NU EXISTA nici ‘democratie’ si nici ‘autocratie’, ci doar ‘TEOCRATIE’ (politicul condus de religie) ! QED

  SI DE ACEEA … doru poposcu NU VA CREDE NICIODATA intr-o ‘zeitate’ antropomorfa a RAZBOIULUI/Yahwe si NICI in ‘cartea sa’ cea a URII, RAZBOIULUI si GENOCIDULUI !
  SI TOCMAI DE ACEEA … doru poposcu are o CREDINTA doar in NATURA (Zeita Mama/Hestia) cea Neolitica, in DZEUL (Tatal/(„*Dyḗws Ph₂tḗr”) cel MITOLOGIC (al CERULUI), STRAVECHI/PIE 3000 BC, si AUTOHTON (al GETO-DACILOR), in OMUL-DZEU al NEMURIRII CUNOASTERII UMANE (Zamolxis/cel adorat de catre GETO-DACI din anii 550 AD), precum si in OMUL-DZEU al NEMURIRII IUBIRII si DRAGOSTEI de LUME, lume si OAMENI (Iisus/cel adorat de catre GETO-DACI din anii 50 AD). Si avend CREDINTA in acesti DZEI MITOLOGICI, STRAVECHI si AUTOHTONI … doru popescu NU ESTE ATEU !
  PAGANI, NECREDINCIOSI si ATEI … SUNT doar cei care cred in zeul URII si RAZBOIULUI cules de Moise in peregrinarile sale de pe taramuri ARABICE nord africane si asiatice (Yahwe/1300 BC) !

 94. PENTRU a defini PATRIA … doru popescu FOLOSESTE doar DEFINITIA cea NAȚIONALA si PAMANTEANA a NEAMULUI NOSTRU, cea a lui Tudor Vladimirescu din timpul REVOLUTIEI NAȚIONALE din anul 1821 … „PATRIA se cheamă POPORUL, iar nu tagma jefuitorilor“. Si de aceea POPORUL cel PAMANTEAN s-a revoltat (in 1821) doar din cauza „cumplitelor patimi ce suferă din partea unirii pământenilor boieri, cu cei după vremi trimiși domni și ocârmuitori acestui norod“ … „pesemne dumneata pă norod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie”.
  Aceasta este definitia de ‘patrie generica’ a ALOGENULUI numit Charlie … un taram STRAIN (de tip generic/multi-etnic, multi-national si multi-statal), eventual o COLONIE a altor neamuri STRAINE (migratoare si calatoare/semitice) … avand o credinta STRAINA (de tip semitica si razboinica) … si un conducator STRAIN (‘de’ orice tip NEromânesc, dar nu PAMANTEAN/ROMÂN ‘din’ ROMÂNIA) . Charlie cel FARA Dumnezeu (inchinator la zeitati razboinice straine de acest taram) si FARA PATRIE/APATRID (strain de neam) ALOGEN (galitian) UCRAINEAN (khazar) BOLSEVIZAT (turcit mozaicat) din scutece, SLAVETE SOVIETIC ATEU (NEcrestin) NEromân si ANTIromân/CARE URASTI ATAVIC atat Românii cat si România …

 95. Asta e, e Cpt core/Core care cerseste cu Batistutza „iubirea aproapelui” fiind inconjurat de FIARE precum Batranul TicaCalos zis marius si toata LISTA celor 10 plus doru popescu ATEUL pangaritor al celor sfinte, vezi si BEST ia tomlin despre ICOANE, geamanul sau TICACALOS hemo roid…A descoperit „istoria” si reda ca un gigel/GG/Gigione constiincios pasaje din Molotov…Cica, ASASINUL POPOARELOR Lumii Lenin a fost ovationat in gara Finlanda din Petersburg, gara numita astfel intrucat avea DOUA LINII dinspre Finlanda, dupa care in „ovatii ‘spontane'” s-a deplasat spre palatul unei BALERINE si METRESA unde-si instalase sediul aripa BOLSEVICA a PSD…O PARODIE care se repeta de 106 ani inclusiv in Romania securista…Inscenarea ARIPILOR aceleiasi ZBURATOARE!!!

  HABARNISTII istoriei care nici datele ei nu le poseda, ce sa mai spun de INTERPRETAREA lor prin EXTRAGEREA ESENTEI, nu stiu nimic de „strategia” NARODNICA a lui Lenin de CONCASARE in social-democratie, socialism revolutionar si anarhism, toate sub COMTROLUL sau, dupa care social-democratia si socialismul revolutionar au fost la randul lor scindate in mensevici si bolsevici, respectiv TERORISTI SOCIALISTI REVOLUTIONARI BUNI si RAI!!! Ratiunea fiind, dupa DIVERSIUNILE DISPUTELOR intre „buni” si „RAI”, ca „bunii” SA FIE ADMISI OFICIAL la ALEGERI si in DUME de unde sa FACA PROPAGANDA SUBVERSIVA OFICIALA, „deputatii” dispunand de IMUNITATE!!!

 96. Ha H Ha! „protestatarii au inteles cum merge tara”. Ce gluma buna, la fel de buna ca cea cu „presa obiectiva si a 4-a putere din stat”

 97. o bandă de tâlhari, în mare măsură – cei mai imorali, inutili și lipsiți de scrupule indivizi din societate.

 98. Credintele cele SFINTE de pe acest TARAM … SUNT doar CREDINTELE noastre cele STRAVECHI (PIE/3000 BC) si AUTOHTONE (in ZEUL nostru cel stravechi DZEUS/DumneZEU), de tip MITOLOGIC (Tatal CERESC/DZEUS). NICIDECUM, si NICICAND, poporul NOSTRU cel STRAVECHI (incepand din epoca GETO-DACICA) NU A CREZUT in vreun alt ‘zeu’ decat DZEUS (DumneZEU) !

  NICIDECUM, si NICICAND, poporul NOSTRU cel STRAVECHI (incepand din epoca GETO-DACICA) NU A CREZUT, SI NU SI-A MANJIT nici MINTEA si nici CREDINTA cu vreun alt ‘zeu’, ‘zeu al URII si RAZBOIULUI’ (in fapt un simplu vulcan in eruptie), cules de pe alte ‘taramuri’ (afro-asiatice) ! Doar ATEII, NECREDINCIOSII si PAGANII au putut si pot ‘crede’ intr-un astfel de ‘pseudo-zeitate’ de tip ‘antropomorfa’ (Yahwe) !

 99. Romanul face revolutia din tastatura, pe vremea lui nenea Iancu se facea la Ploiesti din dormitor 🙂

 100. In scurt timp, video de la întâlnirea ASASINULUI POPOARELOR lumii, Lenin, cu … BALERINA !!!
  Nu va mai aplecați urechile la „HABARNISTII istoriei care nici datele ei nu le poseda, ce sa mai spun de INTERPRETAREA lor prin EXTRAGEREA ESENTEI” !

 101. Charlie, este istoria faptelor si istoria interpretarii faptelor care este subiectiva.
  Nu te-a deranjat „stafia comunismului”?…
  Tot textul semnat de V.M. Molotov este un elogiu adus lui Lenin, copiat mai tarziu de ai nostri cand il elogiau pe Ceausescu…
  Am desprins doua fragmente care-si puteau gasi corespondenta in prezent:

  „Atîta timp cît sîntem în minoritate, spunea tovarăşul Lenin, sarcina partidului nostru constă în a face cu răbdare propagandă în mase”…

  „Există oare vreun partid de opoziţie care să nu fi fost defăimat, ca fiind comunist, de către adversarii săi de la putere? Există oare vreun partid de opoziţie care să nu fi răspuns la rîndul său atît elementelor mai înaintate ale opoziţiei, cît şi adversarilor săi reacţionari zvîrlindu-le în faţă imputarea stigmatizantă de comunist?”

  Nimic nu este nou. (niciun lucru nu este nou, nici macar un lucru nu este nou)

  Ce cautam in istorie? Oglinda prezentului. Ce vedem? Inca nu se invinuieste „esti comunist”, se arunca vina esti psdist!

  Charlie, poti vedea prezentul in oglinda trecutului?

 102. La fel de vechi ca si elenii, noi ne-am pierdut seva poate intr-o zi fie se vor naste barbati fie un cataclism va cufunda lumea intunericului asa cum a facut cu Atlantida sau Mu si atunci va fi pace in lume si fiecare popor va avea dreptul la viata decenta si va suveran, pana atunci vom incerca sa speram ca intr-o zi vom fi liberi

 103. & ”Lubeniță” zis ”Caras”’
  Ce dă lumii peste nas,
  Din condei îmbogățit,
  Din condei făcu mai mulți
  Ticăloși și chiar corupți !
  La instanțe cercetară,
  Cu mânie proletară,
  ”-Cum să fie așa în țară ?”
  După care mai aflară
  Că se ”liber exprimară”,
  Unii care scriu ”povești”
  Pentru treburi, ”omenești” !

 104. Adica EU, Charlie, LEG PREZENTUL DE TRECUT, fiind din acest motiv „lapidat” in modul cel mai abject de camarazii lu Cpt core/Core din HAITELE ceausiste si acest ROBOT fabricant de CLONE ma acuza ca nu ma uit in „oglinda trecutului”!!!

  Cine a pus aici de ani de zile PROBLEMA REPETIVITATII DIVERSIUNILOR marxist-leniniste SECULAR VERIFICATE si CONSACRATE?
  TRAGATORII DE PE CLADIRI in „manifestantii” scosi de AGITATORII LOR in strada sub patronajul Ohranei condusa de doi ani in 1905 de Peshkov/Maxim Gorki!!! Raspopitul Gapon care i-a incolonat pe MUJICI purtand in maini o ICOANA URIASA, dupa ce
  i-a ademenit cu PROMISIUNI INVENTATE din partea Tzarului, trecute pe o JALBA!!! Dupa ce „mitingistii” AU FOST MACELARITI
  de TRAGATORII TERORISTI ai lui Lenin si DIRIJATI de CAZACII CALARI catre Palatul de Iarna, au fost preluati sub TIRUL Armatei
  in…Piata ‘revolutiei’!!! Doar Gapon si ciracii lui au scapat, precum in 21-22 dec 1989 Pedro Romanovici Ibarruri Pauker…
  Gapon s-a refugiat in Elvetia pentru a-i raporta lu Lenin indeplinirea cu brio a MISIUNII GENOCIDARE puse pe seama Tzarului,
  precum in 1989 pe seama lu Ceausescu!!!

 105. un subiect prea vast pentru un comentariu decent ca lungime…lumea care ne conduce este lumea „aleasa” de noi ce care am votat (in lumea moderna a IA-urilor nu mai conteaza CE votezi ci doar prezenta la vot )…desi pare cinic este purul adevar!…oricum swabul davosian (din gasca conducatoare a lumii) intelegand ca e foarte posibil ca sa se trezeasca si populatia lumii si sa boicoteze (nu am gasit un termen mai potrivit) alegerile (in defavoarea „specialilor” ( traduceti cum va place!)) a emis ipoteza ca alegerile nu ar mai fi necesare care functioneaza ca sarcina pentru unii ca ROG…daca putem in balanta existenta statului roman ( boicotanad alegerile) va reamintesc ca desfiintarea armatei nationale regulate (incorporati ca „racani”) a desfiintat „de facto” si statul lasandu-l doar la cheremul mercenarilor (straini sau „speciali” romani)…cu „politicieni” vanduti si alunecosi ca geoana si unsurosul ciolac, care o tin langa pentru presidentia Romaniei , avem toate sansele sa ne destatalizam si juridic…pana va intelege si ultimul roman nespecial si natural (din cei peste 90$ ) ce dezastru de autoritati statale avem de la „revolutie” incoace (evident IMPUSE!) nu avem nici o sansa sa ne recastigam suveranitatea si independenta ca natie

 106. @no name, nu m-am referit o secundă la milostenie, o formă de generozitate care presupun că-ți e străina dar, pentru că faci voit confuzie, o să-ți explic deși o să te cam doară.Un cerșetor de stat e un terchea berchea care se milogește pentru o procopseală de post sau pentru care milog alții o fac, pentru că nu are testicule să-și ia pe bune postul ori printr-o corporație, ori de unul singur, ori să facă ceva pe bune chiar și în aparatul de stat.După cum te-ai ofticat, cred că te-am prins în plin deși nu te-am țintit anume, fecioraș de bani gata.Și apropo, respectivele organe mai sus pomenite sunt simbolul potenței dar prin extensie, reprezintă capacitatea profesională.Un medic dotat cu ele, se bagă și redă sănătatea unui suferind cu un caz de care colegii lui se feresc.E valabil și pentru femei.Nu amesteca zeama ca s-o dai de gard că n-ai înțeles, musiu”invidie”.Te-ai vopsit singur, eu ți-am pus oglindă.Dacă nu-ți place, semnează-te, lăturaș.

 107. Rămâne cum ți-am zis : „fleicăreala” de doi bani !
  De-aia ți-am recomandat și al treilea nickname, potaie.
  Debitezi „texte cretine”, chipurile spre a închide gura cuiva.
  Am deja vârsta la care mă uit cu scârbă la puțoi infatuați.
  Nu sunt câtuși de puțin profitor al fostului sau actualului regim !

 108. „Adica EU, Charlie, LEG PREZENTUL DE TRECUT, fiind din acest motiv „lapidat” in modul cel mai abject”

  Tu esti chemat cand in frapiera e prea mult superior de regiune si esti fecalizat, adica bagat la loc in fosa septica in care traiesti. UBB avea nevoie de o mascota si te-au gasit pe tine. La infantilii de peste o varsta, fiecare se joaca la scara lui.

 109. CE Fel de LUMR nr cnduce?
  Lume PROASTA
  (per Ansamblu, Ala_CARE NU este congruent Exemplar RAR ZBOARA sau MOARE!

  CE ? NU se vede de 34 de Ani?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.