Ce îmi propun să fac la Parlamentul European

 Declaratie de principii politice pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 

1. Revenirea la valorile fundamentale ale Uniunii Europene, precum libertatea, națiunea, familia și credința creștină, valori care rezidă în tratatele UE și la respectul pentru suveranitatea națiunilor membre.

Aceasta semnifică Recunoașterea și promovarea libertății individuale, respectul pentru identitatea națională a statelor membre, protecția familiei și a credinței creștine, conform tratatelor UE, pentru a asigura o Uniune care să reflecte diversitatea culturală și valorile fundamentale ale popoarelor europene.

 2. Debirocratizarea structurilor europene prin respectarea principiilor subsidiarității, proporționalității și atribuirii, și reducerea centralizării excesive a puterii birocratice.

Aceasta presupune reducerea centralizării excesive a puterii birocratice și respectarea principiilor subsidiarității și proporționalității, pentru a asigura luarea deciziilor la nivel local și național în domeniile în care acestea pot fi mai bine gestionate, evitând acapararea nejustificată a competențelor de către instituțiile europene.

 

3. Combaterea influențelor corporatiste în elaborarea politicilor europene și restabilirea transparenței și responsabilității în procesul decizional.

Aceasta implică asigurarea transparenței și responsabilității în procesul decizional, pentru a evita adoptarea unor politici favorabile intereselor corporatiste în detrimentul bunăstării și drepturilor cetățenilor europeni, abandonarea practicii sub-contractării cu entități private a sarcinilor esențiale ale statului, în special, a atribuției de legiferare și reglementare, a sistemului judiciar și a aparatului de ordine publică și apărare naționale, precum și revenirea la principiile democrației reprezentative, adică, a exercițiului puterii în stat prin aleși ai poporului, care pot fi revocați și, respectiv, trași la răspundere juridică, motală și politică, în caz de necesitate. 

 

4. Revenirea la o economie bazată pe principii sănătoase și orientată spre creșterea bunăstării cetățenilor, evitând monopolurile și privilegiile, și promovând diversitatea și calitatea în consum.

Aceasta înseamnă promovarea concurenței echitabile, evitarea monopolurilor și privilegiilor, combaterea practicilor de dumping și orientarea politicilor economice spre creșterea bunăstării și diversificarea opțiunilor de consum, în beneficiul cetățenilor europeni.

 

5. Eliminarea practicii utilizării crizelor și a riscurilor de război ca pretexte pentru limitarea drepturilor fundamentale și a libertăților individuale, combaterea fărădelegii și a excepționalismului economic și juridic și respectarea principiilor pluralismului și toleranței în societatea europeană.

Aceasta presupune respectarea pluralismului și a toleranței în societatea europeană, protejarea libertății de opinie și exprimare, evitarea imixtiunii autorităților în libertatea de conștiință și de gândire a cetățenilor, precum și libertatea lăsată cetățenilor de a se preocupa de problemele concrete (cum ar fi sărăcia, șomajul, consumul în creștere de substanțe riscante) și pe idealurile individuale sau naționale. 

 6. Restabilirea priorității drepturilor și libertăților individuale, protecția demnității individuale și a familiei și combaterea imixtiunii autorităților în libertatea de conștiință, credință, gândire, opinie și exprimare.

Aceasta înseamnă protejarea libertății de conștiință, gândire, opinie și exprimare, și combaterea oricărei forme de cenzură sau suprimare a drepturilor fundamentale ale omului în spațiul european.

 7. Reafirmarea independenței naționale în politica de dezvoltare industrial, agrară și energetică și promovarea unei economii circulare și a unor politici ecologice responsabile.

Printre altele, aceasta implică promovarea unor politici care să servească interesul național al statelor membre și să asigure o dezvoltare economică durabilă și ecologică, în beneficiul cetățenilor europeni, cum ar fi protejarea libertății de inițiativă și facilitarea antreprenoriatului și a economiei țărănești, locale sau tradiționale. 

 8. Promovarea pluralismului cultural și a schimburilor culturale echitabile între statele membre ale Uniunii Europene.

Aceata înseamnă respectarea și conservarea diversității culturale și promovarea dialogului și înțelegerii reciproce între popoarele europene. Este nevoie de cultură, iar nu de anularea culturii și istoriei. 

9. Implementarea unor politici educaționale coerente, bazate pe interesul cetățenilor și interesul național, și încurajarea creșterii nivelului de bunăstare a cetățenilor.

Voi milita pentru promovarea interesului cetățenilor și a interesului național în sistemul de învățământ, asigurarea primordialității dreptului părinților, mamă și tată, și al familiei în educația și formarea copiilor și asigurarea accesului echitabil la educație și dezvoltare personală pentru toți cetățenii europeni. Este nevoie de educație, iar nu de îndoctrinare. 

 10. Utilizarea eficientă a resurselor disponibile în conformitate cu obiectivele de dezvoltare ale fiecărui stat membru al Uniunii Europene.

Aceasta implică gestionarea responsabilă a resurselor naturale și economice în conformitate cu obiectivele de dezvoltare ale fiecărui stat membru al Uniunii Europene, pentru a asigura o utilizare sustenabilă și echitabilă a acestora în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Gheorghe Piperea 414 Articole
Author

32 de Comentarii

  1. Felicitări, domnule Piperea, lucrurile astea mi le dorim(aproape) toți și, sincer, va doresc succes însă mă îndoiesc.Mergeți pe contracurent pentru căelitele WEF care conduc, de facto, Europa cu bună știința spre dezastrul complet, vor exact invers.Abordarea îmi pare demnă de don Quijote dar, „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea”.Să vă ajute Dumnezeu.Veți avea nevoie.

  2. Felicitări, domnule Piperea, lucrurile astea mi le dorim(aproape) toți și, sincer, va doresc succes însă mă îndoiesc.Mergeți pe contracurent pentru căelitele WEF care conduc, de facto, Europa cu bună știința spre dezastrul complet, vor exact invers.Abordarea îmi pare demnă de don Quijote dar, „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea”.Să vă ajute Dumnezeu.Veți avea nevoie…

  3. Printre cei putini care merita cu adevărat un loc în parlamentul european. FELICITARI@@DOMNULE PIPEREA !@SUCCES!
    Sa speram ca va fi în primii 3 pe lista de candidați!!
    Ar fi rușinos pentru Aur sa candideze în urma unora ca
    ” leana- garcea ” sau alte” figuri” Aur.

  4. Daca stapanul sau Gigi l-a bagat in primele trei locuri de pe lista atunci poate spera la banii de europarlamentar. Altfel, PA!

  5. E bun pe partea de economie si drepturi… dar sincer avem nevoie de mai multi ca irlandezii aia doi, Claire Daine si Ben Wallace si mai e un polonoz care combate tare. Problema cu Piperea e ca fiind in AUR o sa fie in imposibilitatea sa critice israelu, SUA, UK, etc ca o sa-i sara SRI-stu Simion in cap si-l da afara. Dpmdv e de ales pe lista AUR ca sa fie numit, dupa care poate sa se …. pe ei

  6. domnule avocat: pana la a prezenta aceste baliverne am crezut ca sinteti un om cu picioarele pe pamant !
    10-15 mii de euro/luna reprezinta o suma cu care poate fi cumparata calitatea dvs.?!
    intre dvs.si rares bogdan se parea ca e o diferenta!

  7. Dar nu suficient. Trebuie sa aiba un numar mare de sustinatori/europarlamentari alturi. Trebuie sa invinga „COALITIA FRICII” si global adica sa obtina mai mult decat PSD/PNL cu N locuri in plus, peste 15 locuri, ar fi scorul prin care un europarlametar ar putea deveni o voce in alianta cu oamenii responsabili din grupul de la Visegrad. Atat cat Siegfried Muresean omul Ursulei sa nu prinda un loc. Omul de rand sa nu mai stea la ”mila”manipularilor cu „borcanul de castraveti” adica ”sa vinzi castraveti la gradinar”. Sa aiba demnitatea, ca nu-i fara IQ cum il cred Gadea, Radu Tudor si altii. Cine are demnitate nu va accepta umilinta manipularii va gandi.

  8. Ghita Piperea ofi miop? Chiar sa nu fi realizat pana acum ca UE este pe duca? la fel ca hanalistul Harthmann nu vede mai departe de cotetul cu gaini din fundul curtii.

  9. De la propunere la realitate, e cale lunga. Va sfarsi prin a aproba toate potlogariile idiotilor utili care populeaza cloaca UE.

  10. Ideile acestea sunt o reluare a ceea ce exista deja, se refera la niste chestiuni generale , pentru omul de rand nu aduc vreo imbunatatire, in schimb sunt convenabile celor de la butoane: nu rezolva problemele „rule of law”si impartialitatii justitiei, legislatiei stufoase, lipsite de coerenta( ar trebui o Constitutie si legislatie unice pt intreaga UE), dublului standard, mandatelor fara numar( primii de pe liste ies oricum, mereu cam aceiasi), privilegiile speciale etc etc. Pe scurt, cei dela butoane fac ce vor, pot sa mareasca si sa diversifice taxele si impozitele , sa intervina cum le place in ec. de piata(subventii controversate , investitii nerentabile, care nu se recupereaza) , sa-si umfle castigurile si sistemul bugetar, sa profite de rasturnarea ierarhiei valorilor, de lipsa legilor impotriva nepotismului sau favoritismelor(vanzarea si cumpararea de avantaje)etc etc.Cu alte cuvinte , sa ramana totul la fel, occidentalii cu ec de piata si legislatiile de la ei, iar fostele regimuri rasaritene cu politizarea cvasitotala,cu descurcaretii, traseistii si profitorii pe care ii sustin, cu cate un tatuc, cu abordarea colectivista(promovarea cu aj. partidelor) , cu propaganda , populismul , manipularile si teoriile conspirationiste pe care le fabrica profitorii bastinasi .

  11. Cu oameni ca Terheș sau Piperea, E O ȘANSĂ !
    Cu Rareș Bogdan, Firea sau uSe🌈icii, veți primi SIGUR ce-ați primit și pân-acum, măR🤮g…

  12. ‘Cărămida, pieptul’, PE nu are drept de inițiativă/amendamente, votează directivele CE via Consiliul European, ‘(des)avantaje’ : indemnizație europeană, cabinet europarlamentar, pensie europarlamentară.

  13. Ce îmi propun, asta nu înseamnă că la momentul acțiunilor spre reușită sau realizare, vor fi toate aprobate. Nea asta, ar fi trebuit să candideze, e adevărat cu șanse mici, la prezidențiale. Cu AUR care a adunat o gloata de scursuri infracționale, cam greu daca nu e in primii 3 pe lista.

  14. Parlamentl European, singura strutură aleasă a UE, nu are nici măcar inițiativă legislativă. Și atunci cum vrea Piperea să schimbe ceva dintr-un organism pur decorativ. Oamenii lu’ duamna Ursula, dacă vor să se deranjeze, mai cer părerea Parlamentului, rol consultativ, dar de a cărui părere nu trebuie să țină seamă.
    După atîția ani de UE e de mirare că nu numai românii dar restul europenilor habar n-au și merg la vot degeaba. Dovadă de cît de ușor ne pot duce de nas.

  15. mai nene, cate mi-am propus si eu…
    O sa fii unul din gramada, nu vei putea face nimic, datorita partidului in care esti si datorita mentalitatii de pesedist.
    Avem tineri scoliti dar va bagati voi in fata, ca la vremuri noi, tot noi…

  16. Va continua sa se ingrashe, sigur. Restul sunt minciuni, ai nevoie de peste 365 de voturi, cel putin. Deci, gargara cu pioneze !

  17. Zi bre ciumetet de ce nu te cred .. De ce cred coar ceea ce văr. Adică nu promisiuni ci rezultate.. Nu crezi că ești cel puțin deplasat să vii acum cu povești ?? Știi azi de măcar care va fi raporturile de putere dintre grupările politice in urma alegerilor ?? N-ai cum știi. Iar să promiți in orb,,. e clar atitudine de borfaș flămînd..

  18. Aproape să vă vedeți visul cu ochii, dle Piperea? Visul despre osul cel mare și plin de carne? Osul pentru care ați îmbătat atâta amar de lume cu apă chioară? Dacă veți ajunge vă veți îmbogăți – și în rest veți face r.. ul praf, ca toți ceilalți care au promis și ei marea cu sarea până s-au văzut la troaca mare și plină la care codul de acces e „ciocu mic și mâna sus la comandă”.

  19. Candidatii AUR la europarlamentare, inclusiv sau in primul rand Piperea si Terhes, dar si ceilalti, sunt in general mult mai cu cap, mai echilibrati si mai bine intentionati fata de interesele Romaniei decat cei cu comportament de slugi lacome si fara principii de la celelalte partide, „imbatranite” in rele. Dar in societatea noastra stramba cei cu cap si bune intentii sunt denumiti „extremisti” in schimb slugile globalismului si neomarxismului, care actioneaza in detrimentul Romaniei, se numesc „fecventabili”, corecti, oameni ai „stabilitatii” etc.

  20. Succesul domnilor Terhes si Piperea va fi posibil daca si alti parlamentari din Europa vor sustine idei similare, care sa produca efect in UE si PE.

  21. Hai să ne clarificăm un pic.Daca avem mulți dăștepți gen gică contra, iese contra.Daca iese contra, se duce dreaq toată șandramaua fără vreo șansă pentru noi.Dar am mai băgat eu un coment cu ovine care se potrivește de minune în cazul de față.Până să ajungi în patru labe, merită, cel puțin, să încerci să te ridici pe două.Dacă o lași baltă că”n-are rost, că e fraier ăl de-ncearcă” păstreaz-o pentru tine.Tot dăștepți d-ăștia au reciclat pecereu-n ’90 după care au vândut pământul la arabi și italieni”că n-are rost” iar acu dau votul pe pomană tot la pecereu că să”le dea” după care fuguța la lins șefu’ macaronar că poate mai are ceva de făcut de-o sticlă de monopol.

  22. Bravo Piperea vad ca ai debutat in campanie cu un limbaj de lemn marca UE. Printre randuri ca sa nu sara in ochi bagasi ceva si cu familia. Romanul e mare luptator de la distanta dar cu cat se apropie de ambasadorii straini si birocratii UE incepe sa isi schimbe limbajul, devine din ce in ce mai diplomat, politicos, evita sa se contrazica cu ei pana face ce vor aia.

  23. In Romania este nevoie de o lege in care toti europarlamentarii dupa terminarea mandatelor sa prezinte un raport cu tot ce au facut ei la Bruxelles si bine inteles, sa si fie foarte bine verificat ,pt. ca minciunile sint specialitatea lor.In functie de realizarile lor facute pt. Romania si romani acolo, sa mai poata candida pt. un nou mandat.Cei care nu au facut nimic ,sa fie trasi la raspundere si aspru pedepsiti de lege.

  24. Domnule profesor trebuia sa-l anuntati pe Ciprian Purice si implicit pe Gusa ca AVETI UN PROGRAM, o tinta. Ciprian Purice v-a critica ca NU AVETI PROGRAM. Apoi incapabil sa inteleaga metafora „Inalta Poarta” si in acelasi timp Carta Drepturilor Omului pe care „Inalta Poarta” UE chiar a incalcat-o in ziua cand Merkel si altii au vorbit de Europa cu mai multe viteze. Ciprian Purice sustinatorul PSD+PNL considera ca UE ne face o favoare si trebuie sa mergem tiptil spasiti acolo.

    Omul adevarat demn doreste sa fie respectat nu umilit de ceea ce metaforic inseamna Inalta Poarta, asta am inteles cand unul de la AUR a vorbit de Inalta Poarta.

    In Europa exista si tari care nu se lasa „calcate in picioare” alta metafora, de aceea si-au exprimat nemultumirea, au avut un cuvant nu ca Romania. Cehia si Polonia si-au exprimat punctele de vedere, au negociat. Polonia va inchide CET-urile pe carbune dupa 2040 sau 2045. Noi stam in bataia soarelui, alta metafora si falimentam CET-urile in banda…In popor:” nu tot ce zboar se mananca.”

    PS Istoria ne spune ca boierii tradatori se duceau la Inalta Poarta si promiteau biruri mai mari daca sunt sustinuti. Deci pe cine deranjaza aducerii in discutie? Unul Ghinea a elaborat un PNRR foarte controversat, care „miroase” neplacut pt Romania. De fapt cui ii este frica de simbolul lui Vlad Tapes? Avem „boieri” care au calcat stramb?

  25. Subscriu la Fake Democracy 10 APR. 2024 LA 12:17. Limbaj de lemn, „principii” fără nicio valoare practică, pe scurt, baliverne.
    Un candidat la PE ar trebui să vină cu promisiuni concrete: să nu mai fie interzise centralele de apartament in 2040, sa nu mai fie obligate noile blocuri sa aiba centrala comuna, care s-a dovedit deja falimentara in comunism ( se strica centrala de bloc, sau trebuie făcuta revizia, un locatar vrea sa fie reparata cu firma X, alt locatar vrea cu Y; la fel, se strică de tot centrala, un locatar vrea centrală C, că a auzit el ca-i mai buna, alt locatar vrea centrala K; agentul termic se pierde pe retea, de la centrala de bloc la apartamente. Solutia a fost gasita deja: centrale individuale de apartament. Nu plăteste Georgel apa, curent, gaz, nu-l afectează pe Ionel si reciproc. Justificarea aceea cu poluarea, cu oxidul de azot este ridicolă, iar „fumul” din cosurile centralelor de apartament este de fapt abur. La fel in cazul interzicerii masinilor pe combustibil fosil din 2035, astept ca Piperea sa-si ia angajamentul ca nu doarme pana nu corecteaza acea neghiobiie. Nu mai spun de oprirea importurilor de produse agricole din Ucraina FARA TAXE VAMALE, că aici este problema, nu importurile in sine, ca traim in epoca globalizarii, si daca importam alimente din Ecuador, Brazilia, Vietnam si China, putem sa importam si din Ucraina, dar cu TAXE VAMALE. Si multe multe astfel de probleme concrete, cu solutii concrete, nu „principii” ca „principiile” folosesc doar politicienilor. Pe baza acestor promisiuni insirate aici eu nu l-as vota pe Piperea!

  26. Ce comentarii! Felicitari domnule candidat. Sint principal noble,dar parlamentulue este o ” facatura” un paravan pentru „consiliu ” condus de acest personal toxic pentrue. Grupul AUR trebue sustinut,blocat pcr(psd/pnl),ei nu au facut nimic pentru romania acolo. Vreti din nou tudose? Acest individ iresponsabil,nu stie nici l’impact lui,intr-o institutie internationale cunoasterea une limbi de circulation ar trebui obligatoire. Ginditiva la voi.

  27. Bullshit, Parlamentul e doar de fatada, deciziile se iau altundeva, Piperea stie sa se face ca nu stie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.