Ce riști dacă ții post intermitent?

Postul intermitent, o metodă la modă pentru pierderea în greutate, combaterea unor boli metabolice și nu numai, a fost semnalat ca un risc grav pentru sănătate, a anunțat luni Asociația Americană a Inimii.

Rezultatele unui studiu prezentat la conferința asociației de la Chicago săptămâna aceasta au arătat că adulții care urmează un program de alimentație limitat în timp de opt ore au o un risc  de deces mai mare cu 91% din cauza bolilor cardiovasculare decât cei care mănâncă în intervalul de timp obișnuit de 12-16 ore pe fiecare. zi.

Totuși, este important de reținut că acestea sunt constatări preliminare, a declarat autorul principal al studiului Victor Wenze Zhong de la Universitatea Shanghai Jiao Tong.

„Deși studiul a identificat o asociere între o fereastră de mâncare de opt ore și moartea cardiovasculară, acest lucru nu înseamnă că mâncarea limitată în timp a cauzat moartea cardiovasculară”, a spus Zhong la eveniment.

Studiul independent condus de Zhong și echipa sa a analizat aproximativ 20.000 de adulți din SUA din 2003 până în 2018, folosind datele colectate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru Sondajul National de Sănătate și Nutriție. Asociația a urmărit modelele alimentare la persoanele cu o vârstă medie de 49 de ani, a raportat asociația.

Aceste date au fost apoi comparate cu datele CDC privind mortalitatea din aceeași perioadă de timp.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Cu PSD si PNL tinen Post in Continuu ca nu a Aprobat Bugetul Capitalei !

  2. foarte sanatos. dai timp organismului sa se „reinventeze”. dupa 17 ore abstinenta alimentara – adica doar apa – celulele organismului se regenreaza si dispare orice carcalete ai avea. daca vrei sa scapi de „cancer” infometeaza-te… zaharul hraneste cel mai mult parazitii. nu poti sa nu mananci, pentru ca iei medicamente? incearca paine uscata (felii de paine lasate la uscat pe o tava, la aerul din casa – devin crocante si usor de rontait) si apa, macar 5 zile. nu pentru slabit. pentru vindecare si spirit. poti bea cafea fara zagar sau cai verde. mesteca boave de cacao pentru energie.

  3. in articol spuneti ca daca mananci la 8 ore mori mai repede decat daca mananci la 12-16 ore, pai unde-i logica. Nu cumva mancand la 12-16 ore se poate considera post si mancand la 8 ore se considera regim normal? Cine a scris articolul n-a inteles ceea ce a tradus din engleza…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.