În afara diferențelor calorice, peștele oceanic și cel de apă dulce sunt pe picior de egalitate. În cazul celor care țin la siluetă, ofertele din galantare sunt ușor de triat. „Peștele poate fi consumat cu încredere în curele de slăbire, fiind chiar indicat ca unică sursă de proteine”, spun nutriţioniştii, potrivit realitatea.net.
În afara diferențelor calorice, peștele oceanic și cel de apă dulce sunt pe picior de egalitate. „Atât peștele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cât și cel de apă dulce (păstrăv, știucă, șalău, crap etc) conțin din belșug vestiții acizi grași omega 3. Lor li se datorează efectul cardioprotector al peștelui. Aceștia mențin elasticitatea vaselor sangvine și previn depunerile de grăsimi pe pereți acestora (ateroscleroza)”, arată nutriționistul Lygia Alexandrescu, președinte al Societății Române de Educație Nutrițională.
În cazul celor care țin la siluetă, ofertele din galantare sunt ușor de triat. „Peștele poate fi consumat cu încredere în curele de slabire, fiind chiar indicat ca unică sursă de proteine. Astfel, heringul ne oferă 167 calorii/100 g, macroul – 183, tonul – 160. Dacă vreți chiar mai puține calorii, alegeți peștele de apă dulce, mai slab decât cel oceanic. Dacă 100 g păstrăv conțin 85 de calorii, aceeași cantitate de crap are doar 83 de calorii”, prezintă specialistul cifrele, scrie doctorulzilei.ro.