Cea mai avantajoasă ofertă de finanțare în 2024- Creditul cu garanție imobiliară fără venituri

Încă de la începutul anului 2024, Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-urile) și-au concentrat atenția asupra procesului de elaborare si dezvoltare a ofertelor financiare pentru potențialii clienți, având ca focus principal nevoile cele mai comune ale solicitanților, beneficiile de care aceștia au nevoie pentru a putea rambursa împrumutul conform previziunilor, și organizarea internă eficientă, astfel încât clienții să se poată bucura de doua elemente importante: siguranță și flexibilitate.

Conform statisticilor anului precedent, în mod particular, un credit se distinge datorita caracterului versatil și flexibil în relația cu potențialii client și nevoile pe care aceștia le prezintă- Creditul cu Garanție Imobiliară. Datorită caracteristicilor sale speciale și beneficiilor oferite celor care aleg să îl utilizeze, acest tip de împrumut a ocupat poziții fruntașe în preferințele clienților în anul 2023.

Acest mijloc financiar important nu este doar o sursă de finanțare, ci și o soluție ce se poate personaliza pentru satisfacerea nevoilor variate, pe care fiecare potențial client le prezintă. Creditul cu garanție imobiliară oferă oportunități diferite, fiind ideal pentru diversele situații financiare cu care se confrunta fiecare solicitant.

În continuare, vom explora în detaliu acest împrumut, vom descoperi cele mai importante caracteristici și cum poate fi acesta utilizat pentru satisfacerea nevoilor financiare în anul 2024.

Cuprins:

1.Cine poate accesa un împrumut cu garanție imobiliară?

  1. Ce garanție presupune aceasta formă de finanțare?

3.Ce destinație are un credit cu garantie imobiliara fără venituri?

4.În cat timp se poate accesa un credit garanție imobiliară?

5.Care sunt criteriile de eligibilitate?

6.Ce documente sunt necesare pentru întocmirea dosarului de credit?

7.Care sunt costurile suplimentare pe care le presupune procesul de accesare a unor credite cu garanții imobiliare?

8.Cum este structurat planul de rambursare?

Creditul cu garanție imobiliară se află, de o vreme bună, pe primul loc în topul preferințelor clienților noștri. Versatilitatea și flexibilitatea ating cote maxime atunci când vorbim de acest împrumut, iar posibilitatea de a personaliza contractul de credit, în acest caz, este una foarte mare. În rândurile următoare vom descoperi împreună cele mai importante aspecte despre acest împrumut si care sunt beneficiile de care debitorii se pot bucura.

1.Cine poate accesa un împrumut cu garanție imobiliară?

Primul avantaj al unui imprumut cu garantie imobiliara este reprezentat de faptul că acesta poate fi accesat de orice persoana cu vârsta de peste 18 ani, indiferent de istoricul de creditare pe care îl are.

Astfel, acest credit este destinat chiar si celor ce figurează in Biroul de Credite, nefiind necesară plata taxei de ștergere. In felul acesta, procesul este mai simplu si rapid, iar dumneavoastră sunteți absolvit de taxe suplimentare percepute de companiile care va pot șterge din listele in care figurați.

  1. Ce garanție presupune aceasta forma de finanțare?

Pentru acest împrumut IFN, garanția este formată din ipoteca imobiliară asupra unui bun imobil cum ar fi: casa, vila, clădire, apartament, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan și așa mai departe.

3.Ce destinație are un credit cu garanție imobiliara fără venituri?

Ajungem cu pași rapizi la cel de-al doilea avantaj important al acestui tip de împrumut- destinația creditului. Caracterul versatil pe care această formă de finanțare îl prezintă, se datorează faptului că destinația sumei împrumutate nu este condiționată. Creditul, odată accesat, se poate utiliza după bunul plac al clientului, indiferent dacă este folosit pentru achiziții imobiliare sau mobiliare.

Nu sunteți condiționat, așa cum este în cazul creditului ipotecar unde întreaga sumă trebuie sa fie utilizata in scopul achiziției, ridicării sau restaurării unui bun imobil. În cazul in care utilizați suma pentru achiziția unei locuințe, puteți folosi, de asemenea, creditul și pentru achiziția mobilierului, plata documentelor notariale sau pentru amenajare și cele mai fine detalii.

4.În cat timp se poate accesa un credit garanție imobiliară?

Acest împrumut se poate accesa mai repede decât credeți! În cel mult 24 de ore, din momentul depunerii dosarului de credit complet, puteți intra deja în posesia sumei solicitate.

Din analizele detaliate asupra nevoilor si comportamentului clienților noștri, am înțeles importanța accesării cât mai rapide a împrumutului, motiv pentru care am lucrat continuu ca solicitanții să intre în posesia sumei ce face obiectul creditului, cât mai rapid cu putință.

5.Care sunt criteriile de eligibilitate?

Așa cum ați putut observa din rândurile anterioare, accesarea unui credit cu garantii imobiliare se poare realiza foarte rapid, astfel că și condițiile de acordare sunt unele prietenoase și se rezumă la:

  • Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului si a garanției sau garanțiilor propuse;
  • Existenta garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Vârsta minima de 18 ani;
  • Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de minim 1.000 LEI;
  • Prezentarea documentelor de venit legale si acceptate de IFN.

6.Ce documente sunt necesare pentru întocmirea dosarului de credit?

În cazul unui împrumut cu garanție imobiliară, dosarul de credit se alcătuiește rapid si simplu, fără ca dumneavoastră sa fiți nevoit să faceți o mulțime de drumuri și să prezentați nenumărate documente doveditoare. Este necesar să transmiteți consultantului dumneavoastră doar trei categorii principale de acte, astfel:

  1. Acte de identitate pentru solicitant, codebitori si/sau garanți:
  • Acte de identitate;
  • Documente care atesta starea civila.
  1. Documente care atestă veniturile solicitantului si ale familiei sale:
  • Adeverința de venit (pentru venituri din salarii si contracte de administrare, management sau de mandat obținute în România);
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.);
  1. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus in garanție:
  • Documente care atesta dreptul de proprietate;
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
  • Documentația cadastrală;
  • In cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică ori juridică;
  • Alte documente solicitate în funcție de caz

7.Care sunt costurile suplimentare pe care le presupune procesul de accesare a unor credite cu garanții imobiliare?

Este esențial de menționat faptul că acest credit presupune comisioane zero pentru orice situație de rambursare anticipată, parțială sau totală, astfel că aveți flexibilitatea de a restitui suma împrumutată, chiar și mai rapid.

Cu toate acestea, exista o serie de costuri modice care intră in sarcina solicitantului, iar acestea se traduc prin:

  • Taxele aferente înscrierii sau ștergerii contractului de ipoteca imobiliara in/din cartea funciara a imobilului;
  • Onorariul notarial pentru autentificarea contractului de ipoteca;
  • Încheierea și menținerea pana la sfârșitul contractului de credit a unei polițe de asigurare (PAD si facultativa), cesionată integral in favoarea RAPID CREDIT IFN S.A., daca este cazul. Polițele de asigurare vor fi întocmite la valoarea de evaluare a imobilului adus in garantie.2

8.Cum este structurat planul de rambursare?

Primul aspect important al planului de rambursare este reprezentat de rate si dobânzi.

Pentru creditele cu garanție imobiliara, ratele și dobânzile sunt fixe și egale pe întreaga perioadă de creditare. In felul acesta, aveți posibilitatea de a vă planifica bugetul pe o perioada lunga de timp, oferindu-va siguranța suplimentara și reducând totodată stresul financiar.

Cel de-al doilea element crucial pe care planul de rambursare îl prezintă, face referire la metode prin care clientul poate rambursa suma solicitată. În acest sens, toți clienții ce au accesat un împrumut cu garanție imobiliară, se pot bucura de patru opțiunea avantajoase prin care au posibilitatea de a restitui creditul:

8.1 Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristica următoare acordării împrumutului;

8.2 Achitarea lunara a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;

8.3 Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioada parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.

8.4 Rambursarea anticipată, parțială sau totala, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

In rezumat, in anul 2024, Creditul cu Garantie Imobiliara ramane cea mai atractiva si adaptabila optiune de finantare, acoperind o gama diversa de nevoi financiare. Caracteristicile distincte ale acestui tip de credit, precum structura sa bine definita, flexibilitatea si capacitatea de personalizare in functie de cerintele individuale ale solicitantului, l-au mentinut in fruntea preferintelor pentru o perioada semnificativa. Eforturile constante ale specialistilor din domeniu pentru imbunatatirea acestei forme de finantare au dus la consolidarea pozitiei sale in piata, azi fiind disponibila cea mai avantajoasa versiune a acestui tip de imprumut.

Accesarea unor credite cu garantii imobiliare se poate realiza chiar si de catre persoanele ce au un istoric de creditare negativ, prin intermediul unui proces rapid si simplu, indeplinind o serie de criterii de eligibilitate prietenoase si fiind, totodata, necesara transmiterea unui numar redus de documente pentru alcatuirea dosarului de credit.

Structura planului de rambursare a fost special dezvoltata pentru ca debitorii sa se poata bucura de flexibilitate si siguranta, astfel incat rambursarea imprumutului sa nu devina un motiv suplimentar de stres, odata cu trecerea timpului. In acest sens, creditul cu garantie imobiliara presupune rate si dobanzi fixe si egale pe intreaga perioada de creditare, dar si patru modalitati atractive prin care puteti sa rambursati suma imprumutata, fara a se percepe comisioane suplimentare, iar pentru clientii ce isi doresc o refinantare, exista si optiunea de refinantare credit cu garantie imobiliara.

Anul 2024 este despre alegeri inteligente si prosperitate! Alegeti imprumutul cu garantie imobiliara pentru siguranta si flexibilitate pe termen lung!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.