Cea mai înaltă clădire din lume va avea peste un kilometru

O companie din Azerbaidjan vrea să stabilească un nou record, construind cea mai înaltă clădire din lume, de peste un kilometru înălţime, pe o insulă articială din Marea Caspică, informează Ria Novosti.

Preşedintele Avesta Group of Companies a declarat că noua clădire va fi structurată pe 189 de etaje şi va fi cu 200 de metri mai înaltă decât Burj Khalifa şi cu 50 de metri mai înaltă decât Kingdom Tower, ce urmează a fi construit în Arabia Saudită.

Construcţia ar putea începe în 2016 şi se va încheia în 2018-1019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.