Cea mai romantică destinație din lume

Departe de a fi o surpriză pentru mulți, Parisul este și anul acesta cea mai romantică destinație din lume. Capitala franceză este în topul preferințelor după realizarea unui sondaj la care au participat 2.000 de experți din domeniul turismului. Pe locul 2 în top este insula grecească Santorini, în timp ce Veneția este a treia alegere.

Capitala franceză a fost vizitată anul trecut de un număr de turiști aproape egal cu populația României, adică în jur de 22 de milioane de persoane. Astfel, Orașul Luminilor devine a treia cea mai vizitată destinație din lume.Totul în contextul în care capitala Franţei e recunoscută pentru obiectivele sale impresionante, fie că vorbim de Turnul Eiffel, muzeul Luvru sau catedrala Notre Dame.

Nu doar obiectivele turistice au contat, însă, în alcătuirea topului. Clima, restaurantele şi peisajele sunt alte criterii, iar din acest punct de vedere, insula grecească Santorini ocupă un lăudabil loc doi.

Renumită pentru plajele sale superbe, Santorini este preferată în egală măsură şi pentru clădirile cu acoperişuri albastre şi celebrele apusuri. Motive suficiente pentru a fi desemnată destinaţia ideală pentru luna de de miere.

Italia apare şi ea în topul destinaţiilor romantice, prin Veneţia. Inclus în Patrimoniul UNESCO, oraşul-lagună este renumit pentru plimbările cu gondola, unul dintre motivele pentru care e vizitat anual de 20 de milioane de oameni.

Coasta Amalfitană, Hawaii, Bruges şi Bora Bora apar şi ele în top 10 al celor mai romantice destinaţii turistice, clasament din care mai fac parte insulele Seychelles, Bali şi Islanda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.