Bilanț negru: 44 de decese

Numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 91.256, după ce de miercuri până joi au fost anunțate 1.365 cazuri noi. 27 de bărbați și 17 femei au murit în ultimele 24 de ore, iar la ATI sunt internate 503 persoane.

Până joi, 3 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 91.256 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

39.275 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.619 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.365 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 751 de persoane au fost reconfirmate pozitiv

Până la aceeași dată, 3.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De miercuri până joi au fost înregistrate 44 decese noi, respectiv 27 bărbați și 17 femei din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.288. Dintre acestea, 503 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.876.063 de teste. Dintre acestea 23.973 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.760 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.213 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 3 septembrie.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 709 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.701 lei. De asemenea, miercuri au fost constatate 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Upssss! Ce e cu atatea interdictii, oameni buni, la copii? Stricatii astia nu stiu ca, copii au imunitatea mult mai puternica decat a maturilor? Bai nebunilor, cum va permiteti voi sa imbolnaviti copii, citez:”copii ar trebui sa stie ca nu au voi sa-si imbolnaveasca parintii si bunicii”! Bai stricatilor, voi va inchipuiti cat de rapid imbolnaviti psihic si teroare copii? E sunt viitorul tarii, bai nebunilor, vreti sa avem generatiile inbolnavite din start? Deja cetatenii in mare parte i-ati imbolnavit psihic, au ramas copii, tutele dracului! Le asigurati afacerile profitabile astora din strainataturi pentru o alta perioada indelungata se consum engros de medicamente?! Bai tacanitilor, ce fel de viitor are tara asta faca imbolnaviti copii minori prin teroare si stres?! Upsss!, ce mentalitati idioate care alatura nationalitatea romaneasca tarilor fin sudul africii(kenia, sudanul de nord, burkina-faso +) unde este saracie lucie! Si am mai citit un articol in pesurse.ro cu o statistica a UNICEF-privind bolile si putin educatia. Ei nu au rezolvat cu enormele donatii problemele din kenia si nu numai, dar au intrat la facut statistici! Offf!

  2. este o strategie, incep scoala intai, apoi ”ii inchid” pe 65+ spunand ca: a crescut numarul de cazuri, s-au imbolnavit de la copii…ca oricum nu putem vedea daca cifrele sunt si in teren/Spitale…
    in acest an
    atat copiii de 14-15 ani cat si cei de 18-19 ani au mers cateva zile in comunitate la examen, stand aprox 4 ore impreuna cu un profesor…
    nimeni n-a vorbit de o transmitere de la copii la adulti dupa examen si corectarea lucrarilor, contestatii, etc.
    Oare cum acesti copii care n-au stat in vara, in lanturi, scuze cateva luni, au iesit din casa s-au intalnit cu prietenii/colegii daca nu de clasa de cartier/bloc…
    chiar asa deodata devin ”transmitatori”?
    vorba unei actrite, vor sa-i psihozeze/traumatizeze si sa-i transforme in modelul Adrian Monk, niste speriati care vor fi buni pt papusarii care ii vor manui…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.