Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi într-un atac aerian rus asupra Harkov

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 16 rănite duminică, într-o zonă de recreere din afara oraşului Harkov, în urma unor lovituri aeriene ruse, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters.

Bilanţul morţilor şi răniţilor a fost anunţat de primarul din Harkov, Igor Terehov.

„Exploziile auzite la Harkov în jurul prânzului s-au produs într-o suburbie din apropiere. Două rachete ruse au lovit un centru de recreere unde oamenii se relaxau, ucigând cinci persoane şi rănind alte 16”, a afirmat el pe reţeaua de mesagerie Telegram.

Corespondenţii Reuters au văzut zona de recreere distrusă după ce salvatorii de la faţa locului spun că a fost o explozie puternică, urmată de o a doua 15-20 de minute mai târziu.

Valentina, o femeie de 69 de ani care trăia în apropiere de complex, era acasă când s-a produs explozia. Ea le-a spus plângând ziariştilor că soţul ei a fost ucis în explozie.

Era lângă apă, a relatat ea, arătând zona unde acum se mai află doar un crater, dărâmături şi cadavre. „Este foarte dureros să-mi pierd casa, soţul, tot ce am pe lume. Ei (ruşii) sunt animale, de ce trebuie să omoare oameni?”, a mai spus ea.

În ultimele săptămâni, oraşul Harkov şi regiunea cu acelaşi nume au fost vizate constant de atacuri cu rachete ruseşti şi bombe ghidate, în contextul în care trupele ruse au lansat o ofensivă în nord-estul regiunii.

„Nu erau soldaţi aici. Era duminică, oamenii au venit aici pentru a se odihni, copii urmau să fie aici, femei însărcinate, odihnindu-se, încercând să trăiască normal”, a declarat Yaroslav Trofimko, inspector de poliţie la poliţia locală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Din COMUNICAT nu se intelege daca este vorba despre un „CENTRU de RECR-EERE” sau un „CENTRU de RECR-UTARE”.!! …in rest, orasul Harkov este ca si cucerit de rusi,unde populatia majoritara este de etnie rusa.

  2. De fapt,parerea mea vorba lui Vacaroiu,era un centru de recreere pentru asazisii tehnicieni voluntari,de fapt militari NATO ce manuiesc tehnica trimisa de USA.La fiecare Abrams sunt necesari minimum 30 de specialisti,iar la un Patriot peste 100.Sa vedeti ce jale va fi cand vor aparea si F16 cu cei 200 de tehnicieni americani dupa ele.Deocamdata razboiul,daca se poate numi asa cafteala intre doua gasti de criminali,de mercenari,de ucigasi pe bani,va continua in acest mod zeci de ani,pana cand se va lua hotararea de a fi un adevarat razboi,intre armate regulate,cu reguli de razboi.

  3. Atita timp cit numrul mortilor si ranitilor nu este la fel ca in Gaza ,totul este deocamdata destul de bine .

  4. DIN HARKOV SE AUZEAU DE IERI TROPĂITUL INFANTERILOR RUȘI -IAR VITEJII LOCUITORI AI HARKOVULUI -SE RECREEAU PE TĂȘPANUL ADIA -CENT -ORI POATE CENTRAL-! DE FAPT ÎȘI ADUCEAU FETIȚELE ȘI BĂIEȚEII DE LA ȘCOLILE DE DUMINICĂ! ȘI DEODATĂ BUM -O BOMBĂ CRIMINALĂ PUTINISTĂ S-A ÎNTORS DIN ZBORUL SPRE CENTRUL MILITAR -COMANDAMENT ȘI A LOVIT COPACUL UNDE SE ODIHNEAU COPILAȘII ȘI BUNICII CREDINCIOȘI! PĂI BINE BOMBO CRIMINAL- PUTINISTĂ AȘA SE FACE?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.