
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că România poartă discuții cu Comisia Europeană pentru a amâna scoaterea din funcţiune a centralelor pe cărbune, până la implementarea completă a planului de investiţii destinat înlocuirii capacității de 1.755 de megawaţi generată de acestea.
„Raportat la problema scoaterii din funcţiune a capacităţilor energetice pe bază de cărbune este o problemă de interes naţional. Sunt 1.755 de megawaţi, după cum vă poate confirma şi Ministerul Energiei, care deţine informaţiile detaliate”, a precizat Boloş.
Conform ministrului, centralele vizate sunt cele de la Turceni şi Işalniţa, a căror închidere, în forma actuală, ar pune în pericol siguranţa energetică a țării. Oficialii români nu cer renunţarea la angajamentele asumate față de Comisia Europeană, ci o reconfigurare a calendarului, astfel încât retragerea din exploatare a acestor capacități să nu aibă loc înainte de implementarea soluțiilor alternative.
„Discuţiile pe care le avem cu Comisia Europeană sunt de a amâna scoaterea din funcţiune, nu de a nu ne respecta angajamentul faţă de Comisie pentru scoaterea din funcţiune a acestor capacităţi energice şi de a amâna până când planul de investiţii care compensează cei 1.755 de megawaţi va fi dus la bun sfârşit”, a spus Boloş.
Poohlonia arde masiv carbune, carbune minat in Germania in cea mai mare mina de suprafata din EU… si le vinde inapoi energie. Iarna, harta interactiva a emisiilor de CO2 arata poohlonia de un rosu spre maro inchis, in timp ce restul europei are doar puncte mici. Polacii au avut testicule mari si au negociat pentru interesul national, in timp ce politicienii nostrii, niste tarfe ieftine s-au conformat la ordine, fara sa maraie nimic
ce ati facut? Polonia a reusit sa amane dupa 2040 Germani si repus in functie CTE pe carbune si a redeschis minele, iar voi dupa ce ati crescut deficitul la aproape 10% sau peste 10% veniti sa ne spuneti ca incercati?
Soarele si vantul nu vor putea inlocui niciodata energia produsa in banda (gaz, carbune, nucleara, hidro).
de ce nu inlocuesti carbunele obisnuit cu carbune cu amprenta carbon aproape zero? sau daca vrei si mai bine cu instalatiile cu ampreanta carbon aproape zero a lui Iulean Hornet?
Ce se va întâmpla cu Omenirea când se vor epuiza toate resursele, și nu mai e mult până departe.
Sistemul capitalist nu e capabili să oprească sfârșitul vieții pe Pământ, fiindcă lăcomia lui (a capitaliștilor nu are limită, rațiune și umanitarism).
Prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește, ceea ce va duce la dispariția vieții pe planetă.
acum in mari se formeaza gazul metan de maine, daca actuala civilizatie va exista in acel maine il va exploata cu o tehnologie pe care o va descoperi. Daca in acel maine nu va mai fi va fi alta civilizatie care va invata sa foreze cand va ajunge la o noua epoca a fierului si va inventa forajul…Istoria Terrei cunoaste mai multe cicluri terminate cu o catastrofa dupa care civilizatia a luat-o de la capat…cum Europa este plina cu de toate, mai ales bomboane cu… o eroare si devenim istorie…si undeva intr-o jungla unii se vor dezvolta si vor lua ciclul de la capat…