Champs-Elysées este cea mai scumpă arteră comercială din Europa

Bulevardul Champs-Elysées din Paris a redevenit, în 2011, cea mai scumpă arteră comercială din Europa, devansând New Bond Street din Londra, în timp ce la nivel mondial Champs-Elysées şi-a păstrat poziţia a cincea după Fifth Avenue din New York, Causeway Bay din Hong Kong, Ginza din Tokyo şi Pitt Street Mall din Sydney, arată un studiu anual realizat de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield publicat joi, transmite AFP, citată de Agerpres.

Valoarea locativă a spaţiilor comerciale de pe Champs-Elysées a crescut cu 5,3% în ultimele 12 luni până la 7.364 euro pe metru pătrat pe an, devansând New Bond Street din Londra (lider european în 2010), unde creşterea a fost mai mică în acest an, doar 4,3% până la 6.901 euro pe m2/an.

„În contrast cu scăderea de 9,5% înregistrată anul trecut, creşterea valorii locative a Champs-Elysées este un semn de revenire a celui mai frumos bulevard din lume, animat de mai multe deschideri şi tranzacţii semnificative”, arată studiul Cushman & Wakefield.

La nivel mondial, primele trei poziţii au rămas nemodificate. Fifth Avenue din New York este în continuare cea mai scumpă arteră comercială din lume pentru al 10-lea an consecutiv cu 16.704 euro pe m2/an (21,6%), urmată de Causeway Bay din Hong Kong 14.426 euro pe m2/an (16,7%) şi Ginza din Tokyo 7.750 euro pe m2/an (+8,7%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.