Chinezii îşi pun nădejdea în încălzirea vremii

Epidemia generată de coronavirusul din oraşul chinez Wuhan probabil se va încheia în aprilie, în contextul creşterii temperaturilor, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, care este încrezător în eforturile Chinei de contracarare a bolii.

„De acum până în aprilie, căldura omoară în general acest tip de virus. Ar fi un lucru bun”, a declarat Donald Trump, la Casa Albă, potrivit cotidianului Le Figaro şi Agenţiei France-Presse. „Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, este foarte încrezător. Cred că autorităţile din China fac o treabă foarte bună”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Potrivit jurnalistului Steve Herman, corespondentul postului Voice of America News (VOA) la Preşedinţia SUA, Donald Trump le-a oferit aceste asigurări guvernatorilor unor state americane cu care s-a întâlnit luni la Casa Albă. „Preşedintele le-a sugerat guvernatorilor că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia generată de coronavirus se va încheia până în aprilie”, a transmis jurnalistul prin Twitter.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a vizitat un centru de prevenţie şi control a coronavirusului, construit în Beijing, aceasta fiind prima apariție publică după debutul epidemiei. Liderul chinez a purtat o mască chirugicală şi a acceptat să îi fie luată temperatura de către angajaţii centrului. Apoi, el a discutat despre eforturile de prevenţie a epidemiei, iar la final i-a salutat pe locuitorii cartierului.

Aceasta a fost prima apariţie publică a lui Xi Jinping de la debutul epidemiei. CNN a explicat absenţa liderului de la Beijing din prim-planul jurnalelor de ştiri prin faptul că preşedintele chinez doreşte să îşi asume măsurile care dau roade, fără a putea fi învinuit pentru eşecuri.

Potrivit celui mai recent bilanţ, epidemia de gripă generată de coronavirus izbucnită în oraşul chinez Wuhan s-a soldat până acum cu moartea a 910 persoane, în principal în China. Peste 40.000 de oameni au fost infectaţi cu acest virus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. si cifrele incredibile despre gripa de peste ocean aparute si in Romania pe site-ul unei tv, articol despre moartea unui copil de 4 ani contine date cu multe zerouri incat situatia pare mult mai dificila decat in China…
    incepem sa traim sub teroarea ”drobului” de sare…datorita intamplarilor tragice din Asia am constatat ca in China mortalitatea este 7-8/1000, iar in Romania peste 11/1.000. https://ro.wikipedia.org/wiki/Mortalitate#/media/Fi%C8%99ier:Death_rate_world_map.PNG
    Presa n-ar trebui sa-si puna intrebarea de ce lumea noastra este atat de fragila si de ce nu ne preocupa tonifierea ei, in loc sa cautam necazuri din alte colturi?

  2. @de ce nu comentati: jurnalistii romani nu vad efortul la scara unui continent facut de China,vad doar garagata antichineza ,vezi Doamne „tara comunista”,dar cu mai multi miliardari si milionari decat restul tarilor lumii!
    Nici un jurnalist nu a scris ca mortalitatea se inregistreaza doar in randul celor care au o boala mult mai grava decat gripa,asociata ei care, datorita slabiciunii cauzata de gripa,le este fatal,peste 80% oameni in varsta>65 ani!Ziaristii nu sunt de condamnat,nu sunt de meserie si scriu dupa ureche,nu ii intereseaza ADEVARUL!Nici unul nu a scris ca rata mortilor este de cca 2%,mult sub SARS (10%)ca sa nu mai vorbim de rujeola sau MERS epidemia din Arabia saudita(34%!!)
    https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.